gooner4life
Arsenal-Maniak
- Член од
- 11 јули 2008
- Мислења
- 7.037
- Поени од реакции
- 1.567
ај конечно и победа
1 ама вреден искочи денес :wink:
поздраф :smir:
1 ама вреден искочи денес :wink:
поздраф :smir:
Ова го кажува google translatorСиноќа во Торино сигурно тифозите на Јуве најмногу ја пееле оваа песна ( мислам дека је пееа и за време на натпреварот ) .. прекрасна песничка, крева андреналин
Oh granata topo di fogna
di Torino sei la vergogna
la vostra massima aspirazione
festeggiare la promozione
noi in Europa giochiam lontano
voi al massimo ad Orbassano
da troppi anni cercate gloria
solo Superga vi ha fatto storia
quando torni dal purgatorio
sogni sempre acquisti d'oro
ma alla fine la storia vera
che Turin al'è bianca e neira!
Еве го и текстот ако сака некој може да се потруди да го преведе
Според мене немаше ни време да се прилагоди на играта а и за тоа време беше солиден имаше добри продори по левата страна а и имаше една чудна ситуација за која доби жолт кога го задржа за дресот играчот на Торино првпат го гледам у таква ситуација смешно беше:pos2:Шо е работава бе не видов коментар за играта на Џовинко, иако не изигра многу и немаше многу време да покажи нешто јас мислам дека слабо одигра. Имаше неколку добри продори ама се друго беше само губење на топките. До сеа не го имав глеано и не знам како играл ама ако игра вака не ме бендисва. Шо вилите вие? Дај боже да грешам, да не е вака.
Pa ni jas ne sum impresioniran od toa sto go pokazal do sea Giovinco, ali mozebi zasto nema igrano mnogu i ne moze da se dokaze bas najdobro, ali ke vidime vremeto ke pokaze se.Шо е работава бе не видов коментар за играта на Џовинко, иако не изигра многу и немаше многу време да покажи нешто јас мислам дека слабо одигра. Имаше неколку добри продори ама се друго беше само губење на топките. До сеа не го имав глеано и не знам како играл ама ако игра вака не ме бендисва. Шо вилите вие? Дај боже да грешам, да не е вака.
Ne zboruvam samo za sinoka, za site natprevari. A i treba veke da pokaze kolku e dobar 21 godina i ne e malku, gledajte go Messi, Aguerro, Fabregas... na negovi godini i pomladi a kako igraat. Znam sega ke kazete ne go sporeduvaj so niv, ali ako sakame da bide noviot Del Piero, ke mora da go sporeduvame, a kako zapocnal daleku e da bide nov Del Piero. Ali da vidime vremeto ke pokaze ima potencial vo negoAбе како очекувате од Џовинко, во последните 15минути да се докажи, плус груба игра, фаули, прилагодување треба..Не може да му се замери што не беше толку забележуван, плус по се изгледа таква му беше инструкцијата од Раниери да фати топка да ја поддаде, бидејќи ако оди директно на дуел според физичката конституција, лесно би можел да се повреди..Не очекува дуелот со Болоња во Среда навечер, па мислам дека треба да мислиме на тој дуел повеќе.. На тој натпревар очекувам Раниери да одмара еден од Дел Пиеро или Амаури, бидејќи веднаш во среда не чека дуелот со Рома во Торино, а другата Среда дуелот со Реал Мадрид..Така да очекувам Јакинта да го почни натпреварот од првата минута...
Го гледаме Меси...Ама Меси игра постојано, а Џовинко се менуваат со Недвед..Јас мислам дека Џовинко е огромен талент, тоа го вика цела Италијанска јавност, тоа го вика и Арсен Венгер, кој се докажал дека има добар нос за млади таленти, така да не се сомневам во неговата способност..Не може да добива огромна минутажа, да игра постојано секој натпревар, бидејќи и Недвед е многу корисен, пример вчерашниот меч..Така да мислам трпение спасение, се ќе си дојде на своето место..Така се кали челикот!Ne zboruvam samo za sinoka, za site natprevari. A i treba veke da pokaze kolku e dobar 21 godina i ne e malku, gledajte go Messi, Aguerro, Fabregas... na negovi godini i pomladi a kako igraat. Znam sega ke kazete ne go sporeduvaj so niv, ali ako sakame da bide noviot Del Piero, ke mora da go sporeduvame, a kako zapocnal daleku e da bide nov Del Piero. Ali da vidime vremeto ke pokaze ima potencial vo nego
Артан а колку долго време играат Фабрегас, Меси, Аугеро во нивните клубови прв тим?? Па на Џовинко ова му е само прва сезона во најдобриот состав на Јуве... А како што викате не се има покажано со Бате кој ги намести головите?? И не знам уште на кој гол асистираше... А да мислам со Удинезе голот што го кладе Амаури.. Ова се смета како ништо до сега да не покажал?? Па Фабрегас во Арсенал е веќе 3-4 сезони ако не се лажам, исто и Меси во барса... Знаеш колку значи тоа.. И Меси и Фабрегас знаат како дишат играчите во клубот додека се на терен... Затоа и се подобри од Џовинко... Чекајте има време... Со поголема минутажа на Џовинко ке станува се подобар и подобар...Ne zboruvam samo za sinoka, za site natprevari. A i treba veke da pokaze kolku e dobar 21 godina i ne e malku, gledajte go Messi, Aguerro, Fabregas... na negovi godini i pomladi a kako igraat. Znam sega ke kazete ne go sporeduvaj so niv, ali ako sakame da bide noviot Del Piero, ke mora da go sporeduvame, a kako zapocnal daleku e da bide nov Del Piero. Ali da vidime vremeto ke pokaze ima potencial vo nego
Koj znae so mu rekol Ranieri na Giovinco kako da se odnesuva za tie 25 minuti. Toa znae samo Ranieri i Giovinco. Taka trebase da izigra, takticki, da drzi topka za protivnikot da se izvlece nazad. Super bese deckoto, a i faulot vrz Abate sosema logicno go napravi.Шо е работава бе не видов коментар за играта на Џовинко, иако не изигра многу и немаше многу време да покажи нешто јас мислам дека слабо одигра. Имаше неколку добри продори ама се друго беше само губење на топките. До сеа не го имав глеано и не знам како играл ама ако игра вака не ме бендисва. Шо вилите вие? Дај боже да грешам, да не е вака.