Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
ај конечно и победа
1 ама вреден искочи денес :wink:
поздраф :smir:

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Фала на честитките.
Амаури изјавува дека кризата е надмината и ова е едно дерби кое нема да го заборави. More

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.199
Поени од реакции
5.842
Календарот ни е густ... В среда не очекува дуелот со Болоња на гостински терен, а в Сабота ја пречекуваме Рома на Олимпико во Торино, па во Среда играме против Реал на Сантијаго Бернабе.. Со напорна работа, и со давањето на срцето на теренот, квалитет имаме, и се надевам на позитивен биланс..Во Торино ноќеска имало огромно славје...

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Прекрасен натпревар .. им покажавме на педерите кој е кој во нашиот град. Многу груба игра од страна на Торино, посебно Диана и Бароне .. ми идеше да им влезам и да ги испукам .. штета што неигра Зебина ќе биде мамишето нивно све на к.. на клоци има да ги рога.
Се чини кризата е минато... не се толку битни овие две победи колку што е подобрен менталитетот на тимот ... играат со срце за да победат , треба да се задржи ова ниво.
Да ги анализирам малку фудбалериве од моја гледна точка:

1. Манингер - БРАВО за Австриецов , покажува многу темперамент и се гледа дека срцето го остава на терен , брани онолку колку што може и гледа во задоволителна мерка да го заемни Џиџи ... и досега успева
2. Григера - изигра едно полувреме .. го изигра доста солидно , да се надеваме дека не е нешто сериозно , иако повеќе ми се допаѓа да го гледам Мелберг на десната бековска позиција
3. ЛЕГРОТАЉЕ - РЕСПЕКТ ЗА ЧОВЕКОВ ... ШТО ДА КАЖАМ ДРУГО, ИЗИГРА БРИЛИЈАНТНО, ИГРА СЕ ПОСТАБИЛНО ... ЌЕ БИДЕ УШТЕ ПОДОБАР
4. Киелини - изигра стабилно едноставно кога се тој и Легро во одбраната тешко примаме голови се надополнуваат еден со друг
5. Молинаро - сите се сложуваме дека во псоледните два натпревари има напредок кај него ... да се надеваме дека ќе биде уште подобар, и ќе гооправда тоа што го носи црно белиот дрес
6. Маркиони - онака солидно , мислам дека може и подобро ... али задоволен сум
7. Сисоко - најдобриот дефанзивен мидфилдер кој некогаш сум го гледал, како октопод е во средина .. тешко топка поминува
8. Де Чеље - играше едно полувреме , ја затвораше празнината што Недвед ја оставаше бидејќи ова не беше класична формација 4-4-2 туку Недвед повеќе ми делуваше како полушпиц ... изигра солидно, му треба искуство
9. Недвед - што да се каже за Чехот, срцето го остави на терен , Диана го Уби во тој стартот но Недвед не би бил Недвед ако не стане да продолжи ... тоа и го направи...
10. Дел Пиеро - ел капитано беше просечен , сме го гледале во подобри зиданија , но апсолутно нема забелешки на неговата игра... Неописливо е знашењето да имаш таков искусен фудбалер кој знае да задржи топка на крај и да ја умртви играта.
11. Амаури - Ѕвер ... има све што му треба за да биде комплетен напаѓач. Ја покажува својата големина на вакви големи натпревари и ги оправдува парите што ги дадовме за него

* Мелберг - играше во Астон Вила десен бек , кога веќе немаме нешто подобро солиден е за на оваа позиција
* Џовинко - несакав да го стават бидејќи овие животниве знаев дека грубо ќе идат за да го повредат. Потенцијалот негов никој не го оспорува .. едноставно кога ќе тргне се запира само со фаул
* Јакинта - речиси и да не се состави со топката

Што да кажам друго ... во среда идеме на победа против Болоња. Позз

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Синоќа во Торино сигурно тифозите на Јуве најмногу ја пееле оваа песна ( мислам дека је пееа и за време на натпреварот ) .. прекрасна песничка, крева андреналин

Oh granata topo di fogna
di Torino sei la vergogna
la vostra massima aspirazione
festeggiare la promozione
noi in Europa giochiam lontano
voi al massimo ad Orbassano
da troppi anni cercate gloria
solo Superga vi ha fatto storia
quando torni dal purgatorio
sogni sempre acquisti d'oro
ma alla fine la storia vera
che Turin al'è bianca e neira!

Еве го и текстот ако сака некој може да се потруди да го преведе

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
Синоќа во Торино сигурно тифозите на Јуве најмногу ја пееле оваа песна ( мислам дека је пееа и за време на натпреварот ) .. прекрасна песничка, крева андреналин

Oh granata topo di fogna
di Torino sei la vergogna
la vostra massima aspirazione
festeggiare la promozione
noi in Europa giochiam lontano
voi al massimo ad Orbassano
da troppi anni cercate gloria
solo Superga vi ha fatto storia
quando torni dal purgatorio
sogni sempre acquisti d'oro
ma alla fine la storia vera
che Turin al'è bianca e neira!

Еве го и текстот ако сака некој може да се потруди да го преведе
Ова го кажува google translator
Oh grenade sewer rat
Torino are the shame
your greatest aspiration
celebrate promotion
we in Europe giochiam away
up to you to Orbassano
for too many years looking for glory
Superga has just made history
when you return from purgatory
always dreams of buying gold
but in the end the true story
Turin al'è Neira and white!:vozbud:

Член од
22 април 2008
Мислења
549
Поени од реакции
93
Шо е работава бе не видов коментар за играта на Џовинко, иако не изигра многу и немаше многу време да покажи нешто јас мислам дека слабо одигра. Имаше неколку добри продори ама се друго беше само губење на топките. До сеа не го имав глеано и не знам како играл ама ако игра вака не ме бендисва. Шо вилите вие? Дај боже да грешам, да не е вака.

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
Шо е работава бе не видов коментар за играта на Џовинко, иако не изигра многу и немаше многу време да покажи нешто јас мислам дека слабо одигра. Имаше неколку добри продори ама се друго беше само губење на топките. До сеа не го имав глеано и не знам како играл ама ако игра вака не ме бендисва. Шо вилите вие? Дај боже да грешам, да не е вака.
Според мене немаше ни време да се прилагоди на играта а и за тоа време беше солиден имаше добри продори по левата страна а и имаше една чудна ситуација за која доби жолт кога го задржа за дресот играчот на Торино првпат го гледам у таква ситуација смешно беше:pos2:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.199
Поени од реакции
5.842
Имало приведени синоќа..Еден фан на Јуве бил приведен поради поседување на нож, и се товари за уште спротивставување на службеното лице да си ја врши должноста...Еден навивач паднал од трибина и не е сериозно повреден...Еден фан на Торино е приведен кога откорнал столица и се спремал да ја фрли врз клупата на резервни играчи на Јувентус..Ситуацијата се влошила по постигнувањето на голот на Амаури, но се се средило со тек на време од страна на овластените лица...

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
Pa ni jas ne sum impresioniran od toa sto go pokazal do sea Giovinco, ali mozebi zasto nema igrano mnogu i ne moze da se dokaze bas najdobro, ali ke vidime vremeto ke pokaze se.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.199
Поени од реакции
5.842
Aбе како очекувате од Џовинко, во последните 15минути да се докажи, плус груба игра, фаули, прилагодување треба..Не може да му се замери што не беше толку забележуван, плус по се изгледа таква му беше инструкцијата од Раниери да фати топка да ја поддаде, бидејќи ако оди директно на дуел според физичката конституција, лесно би можел да се повреди..Не очекува дуелот со Болоња во Среда навечер, па мислам дека треба да мислиме на тој дуел повеќе.. На тој натпревар очекувам Раниери да одмара еден од Дел Пиеро или Амаури, бидејќи веднаш во среда не чека дуелот со Рома во Торино, а другата Среда дуелот со Реал Мадрид..Така да очекувам Јакинта да го почни натпреварот од првата минута...

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
Aбе како очекувате од Џовинко, во последните 15минути да се докажи, плус груба игра, фаули, прилагодување треба..Не може да му се замери што не беше толку забележуван, плус по се изгледа таква му беше инструкцијата од Раниери да фати топка да ја поддаде, бидејќи ако оди директно на дуел според физичката конституција, лесно би можел да се повреди..Не очекува дуелот со Болоња во Среда навечер, па мислам дека треба да мислиме на тој дуел повеќе.. На тој натпревар очекувам Раниери да одмара еден од Дел Пиеро или Амаури, бидејќи веднаш во среда не чека дуелот со Рома во Торино, а другата Среда дуелот со Реал Мадрид..Така да очекувам Јакинта да го почни натпреварот од првата минута...
Ne zboruvam samo za sinoka, za site natprevari. A i treba veke da pokaze kolku e dobar 21 godina i ne e malku, gledajte go Messi, Aguerro, Fabregas... na negovi godini i pomladi a kako igraat. Znam sega ke kazete ne go sporeduvaj so niv, ali ako sakame da bide noviot Del Piero, ke mora da go sporeduvame, a kako zapocnal daleku e da bide nov Del Piero. Ali da vidime vremeto ke pokaze ima potencial vo nego:)

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.199
Поени од реакции
5.842
Ne zboruvam samo za sinoka, za site natprevari. A i treba veke da pokaze kolku e dobar 21 godina i ne e malku, gledajte go Messi, Aguerro, Fabregas... na negovi godini i pomladi a kako igraat. Znam sega ke kazete ne go sporeduvaj so niv, ali ako sakame da bide noviot Del Piero, ke mora da go sporeduvame, a kako zapocnal daleku e da bide nov Del Piero. Ali da vidime vremeto ke pokaze ima potencial vo nego:)
Го гледаме Меси...Ама Меси игра постојано, а Џовинко се менуваат со Недвед..Јас мислам дека Џовинко е огромен талент, тоа го вика цела Италијанска јавност, тоа го вика и Арсен Венгер, кој се докажал дека има добар нос за млади таленти, така да не се сомневам во неговата способност..Не може да добива огромна минутажа, да игра постојано секој натпревар, бидејќи и Недвед е многу корисен, пример вчерашниот меч..Така да мислам трпение спасение, се ќе си дојде на своето место..Така се кали челикот!

F|eR

Мало смо се напили, пали смо у џбун!
Член од
7 јуни 2008
Мислења
2.006
Поени од реакции
393
Артан а колку долго време играат Фабрегас, Меси, Аугеро во нивните клубови прв тим?? Па на Џовинко ова му е само прва сезона во најдобриот состав на Јуве... А како што викате не се има покажано со Бате кој ги намести головите?? И не знам уште на кој гол асистираше... А да мислам со Удинезе голот што го кладе Амаури.. Ова се смета како ништо до сега да не покажал?? Па Фабрегас во Арсенал е веќе 3-4 сезони ако не се лажам, исто и Меси во барса... Знаеш колку значи тоа.. И Меси и Фабрегас знаат како дишат играчите во клубот додека се на терен... Затоа и се подобри од Џовинко... Чекајте има време... Со поголема минутажа на Џовинко ке станува се подобар и подобар...

Член од
10 јануари 2008
Мислења
723
Поени од реакции
24
Koj znae so mu rekol Ranieri na Giovinco kako da se odnesuva za tie 25 minuti. Toa znae samo Ranieri i Giovinco. Taka trebase da izigra, takticki, da drzi topka za protivnikot da se izvlece nazad. Super bese deckoto, a i faulot vrz Abate sosema logicno go napravi.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom