Ај пробај прво овде да се најавиш. Потоа оди во Електронско досие и да запишеш семестар но очигледно е поминат рокот и ќе треба да даваме по 500чејас!
--- надополнето: 21 септември 2012 во 18:32 ---
луѓе неможам да се најавам на iknow sistemov пробав со смени ја лозинката ја сменив и пак ми вика невалидно корисничко име или лозинка а се е точно . И уште нешто од кај да го најдам аcc i pass на courses на финки??!
абе ајде... глупости што систем прават овие бе, глупости ништо не им работи а за казни -пари собирање одма рокови одредуваат, неработи ниту пак е-маил ми имаат пратено , индекс немаат дадено , не идат декани-проф на настава уште првиве денови , добро бе што факултет е ова?!Ај пробај прво овде да се најавиш. Потоа оди во Електронско досие и да запишеш семестар но очигледно е поминат рокот и ќе треба да даваме по 500че. Веќе 2 недели го глеам тоа запишете зимски семестар и тек денес го отворив. Се мислев дека заедно со уписот и семестарот ни е запишан и не му обрнував внимание на известувањето...
Дефинитивно многу неорганизирано...и со уписот исто така имаше заебанции, но тоа е, што можеме тука да направиме...абе ајде... глупости што систем прават овие бе, глупости ништо не им работи а за казни -пари собирање одма рокови одредуваат, неработи ниту пак е-маил ми имаат пратено , индекс немаат дадено , не идат декани-проф на настава уште првиве денови , добро бе што факултет е ова?!
Кај Ванета први 3 реда фаќај си, пишувај се што пишува и учи го тоа. Седни решавај, и учи ги дефинициите со доказите како што он ги предава. Имаш огромни шанси за 10ка... И поправајте го кога греши, цело време ги утиња задачите, не се плашете, одма кажујте му кај згрешил да си поправи, таков е...малце чуден човек ама знае да биде океј, и се што е нејасно прашајте го за време на пауза, знае добро да објасни и многу лесно да сфатиш ако имаш кликер...Морам да споделам импресија од Калкулус денеска, поточно од Ванчо.
Зошто човекот на олкава табла пишува олку ситно?
Слободна недела не - имаше случаи кога почнува колоквиумска од хипотетички кажано четврток, а последно предавање Калкулус на речеме вторник-среда.Де бе колега, седни малце решавај, ти од прва недела се откажуваш....загреј си го столчето, помачи се малце па види
Јас не можам да се најавам на тој iknow системот со корисничкото име и лозинката која ми ја пратија по маил. Да одам на студентски или?
И да, слободна недела пред колоквиуми имаме или?
Aбе точно, кога ќе видиш 2 минути работа е, јас си го завршив на време, само се прашував која е ползата? Ние сме запишани, сите сметки се подмирени, немаме изборни предмети за кои би требало да се одлучиме според кои би се правеле групите и слично....Уште на 8ми септември имаше ставено на страната дека до 14ти треба да пријавиме семестар, ние само електронски. Имаше детално објаснување чекор по чекор што треба да се направи. После го продолжија уште една недела и пак едвај пола од бруцошите имаат пријавено семестар. Неможам да сфатам.
Ако стоиш добро со англискиот, имаш на Coursera предавања од светските универзитети, види дали ќе ти послужи нешто. И за некои проблеми може да побараш на YouTube објаснување, јас доста работи научив од таму. Во учебник објаснувале 10 страни, а некој на YT ти го склопил целиот начин на решавање во 10 минути.Епа ништо, собрав сила малку од тој првиот шок ... Како шо реков и дополнителен притисок ми беше тоа шо немам учено 2 години математика, basics 4/10 , па сеа почнувам со интезнивни подготовки. Одиме напред, па до кај ке
стасаме ке видиме. Здравје нека има
Епа ништо, собрав сила малку од тој првиот шок ... Како шо реков и дополнителен притисок ми беше тоа шо немам учено 2 години математика, basics 4/10 , па сеа почнувам со интезнивни подготовки. Одиме напред, па до кај ке
стасаме ке видиме. Здравје нека има
Кредити 30 така,оти ги пријавуваме само тие 5 предмети,без изборниПобрзо пријавувајте предмети електронски, рокот е продолжен до утре.
Да...Кредити 30 така,оти ги пријавуваме само тие 5 предмети,без изборни