Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Кај нас не, кај овие калкулус шо имаат да.
Ние неаме услов :)
Демек сеа овој професоров од ПМФ сигурно нема да може да не заебава со тој потпис? (пошто нели според него требаше да имаме 25% бодови за тој потпис?)

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Демек сеа овој професоров од ПМФ сигурно нема да може да не заебава со тој потпис? (пошто нели според него требаше да имаме 25% бодови за тој потпис?)
Не би требало, барем така мене ми рекоа вчера. :)

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Зборевме денес со деканот, му го објаснивме проблемот детално и рече дека нема шанси да е така, и веројатно долку е стварно така, неможе да е така, така да по мое мислам дека 99% проблемот ќе биде решен и ќе може да се иде на испит без тој услов. Кога ќе имам официјални детали ќе споделам, но мислам дека ако се успее да се издејствува, ќе објават секако и на финки групата на фејсбук и евентуално на сајтот како соопштение...

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Зборевме денес со деканот, му го објаснивме проблемот детално и рече дека нема шанси да е така, и веројатно долку е стварно така, неможе да е така, така да по мое мислам дека 99% проблемот ќе биде решен и ќе може да се иде на испит без тој услов. Кога ќе имам официјални детали ќе споделам, но мислам дека ако се успее да се издејствува, ќе објават секако и на финки групата на фејсбук и евентуално на сајтот како соопштение...
Баш ме интересира дали ќе каже го каже истото што веќе ми го кажаа мене, односно, условот дека ќе важи само за предметите кај што е наведено дека треба тој одреден минимум да се освои.

Во секој случај, ако не го сменат ова, ќе бегам од професори од ИИ, и да се работи за нематематички предмети.

Sk8eR_BoY

Сведок
Член од
5 мај 2006
Мислења
141
Поени од реакции
6
Ова со потписов е прилично глупо, посебно за нас што сме префрлени од феит и кои продолжуваме под "исти" услови на финки.. убаво.. :)

Член од
25 октомври 2011
Мислења
663
Поени од реакции
719
Да глупо е за вас тие што се префрлени.
Фала богу ни ветија по иста програма остануваме.

Ама бруцошите не сфаќаат дека тоа е за нивно добро, јас бев против тоа правило, ама потоа кога се утепав од учење за на испит е тогаш сфатив дека тоа е само да не натера да положиме на колоквиуми. Веруј Калкулус на испит даваат потешки задачи, е тогаш пак ли ќе се жалат бруцошите ?

Сите нема да земат потпис верувај ми , тоа е факт. Смиле,Бакева нема да дадат потпис на некој кој не се појавил на колоквиум или има 0 од двата.

Јас сум ЗА да се смени правилото, па и јас кукав прва година кога морав да положам втор колоквиум по калкулус за да добим потпис, ги сфаќам :pos:
сепак ако бруцошите мислат дека така ќе им е полесно, ние постарите ќе им дадеме подршка :D

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Нели тие што се префрлија и што беа на инфо не важи условот со потписот?

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Нели тие што се префрлија и што беа на инфо не важи условот со потписот?
Така рекоа... Дури не соопштат официјално што-како, знаеш како е, не знаеш кому да му поверуваш.

Член од
23 април 2011
Мислења
135
Поени од реакции
246
Така така... сите професори и нивните системи се во право... затоа во Македонија се влечка факултетот по 5-6 години. Зошто има офци како вас што и покрај тоа што сте незадоволни од квалитетот на образованието сепак сметате дека другите не се трудат доволно и дека они се криви што избрале да учат на таков факултет. Мислите дека сте најпаметни и најтрудољубиви а на 24 години уште барате 100че од мајкави или таткови за да излезете на кафе.

Ајде трпете и јадете го стапот по грб. Јас за се што не ми се допаѓало досега сум се бунел и сум дигал галама, и во поголем број од случаите моето барање било прифатено (Освен кога било нелогично нели). Зошто па и на вас да ви овозможат нешто, кога сте задоволни :)

Поздрав, и со среќа понатаму

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
И официјално (соопштено од страна на професорот Кусакатов), за ИНФО не важи условот.
За ИТ важи, нажалост. Ги жалам колегите од ПМФ, искрено, иако ја намалија границата од 25, на 20.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
И официјално (соопштено од страна на професорот Кусакатов), за ИНФО не важи условот.
За ИТ важи, нажалост. Ги жалам колегите од ПМФ, искрено, иако ја намалија границата од 25, на 20.
Вечерва имавме состанок СП ФИНКИ, троа подетално ќе биде разгледано тоа со условот, ќе се потрудиме да не важи за никој. Не кочат само некои правни работи од СП УКИМ, но штом се среди тоа, се надевам и потписот ќе се укине т.е. ќе се укине условот за поени од колоквиум.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Вечерва имавме состанок СП ФИНКИ, троа подетално ќе биде разгледано тоа со условот, ќе се потрудиме да не важи за никој. Не кочат само некои правни работи од СП УКИМ, но штом се среди тоа, се надевам и потписот ќе се укине т.е. ќе се укине условот за поени од колоквиум.
Со среќа. Ако ти требаат телохранители, Топче и јас сме тука. :D

Sk8eR_BoY

Сведок
Член од
5 мај 2006
Мислења
141
Поени од реакции
6
Како може за ИНФО да не важи, а за ИКИ да важи (барем за оние што сме префрлени).. :)
Не ми е „логична’’ нивната логика.. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom