- Член од
- 17 декември 2010
- Мислења
- 19
- Поени од реакции
- 1
decki potrebni mi se zadacite od kompjuterski mrezi labaratoriski ako nekoj gi ima(ako saka) moze da mi gi prati ili da gi stavi tuka fala)))))))
ПМФ или од ФЕИТ си ?decki potrebni mi se zadacite od kompjuterski mrezi labaratoriski ako nekoj gi ima(ako saka) moze da mi gi prati ili da gi stavi tuka fala)))))))
FeitПМФ или од ФЕИТ си ?
Може, али максимумот ќе ти биде 90 поени.Moze li nekoj sto e od finki koga ke odi na fakultetot da se rasprasa dali moze ako polagas angliski na matura, da se zapises na finki.. aj pls i neka mi kaze.. pozz
Можеш, но предност ќе имаат тие што имаат избрано математика и нема да може да имаш максимум поени (не знам колку точно, ме мрзи во 2 саато сабајле да барам како беше) во првиот уписен рок. Во втор уписен нема везе што имаш избрано, сите се исти.Moze li nekoj sto e od finki koga ke odi na fakultetot da se rasprasa dali moze ako polagas angliski na matura, da se zapises na finki.. aj pls i neka mi kaze.. pozz
Не е дозволено линкување до торенти... Меѓутоа, никаде не пишува дека не е дозволено да се линкува до .txt датотеки, if you know what I mean.Mора да направам copy-paste на мојот пост што го постирав во темата ФЕИТ. Нели според договорот помеѓу ФЕИТ и ФИНКИ треба да соработуваме и да си помагаме хаха.
Еве го изворниот пост:
“Сакам да кажам hell yeah motherf*ckers сега ќе објавам еден јак и бомбастичен торент кој содржи скоро све што учиме информатика на електро. Книги еден куп само да седне некој да ги чита, научи и да добие 11ка од 10. Се надевам дозволени се линкови, доколку кршам правила и јајца на Кајгана хаха, нека се избрише постот.
The torrent is here
Peace, електраши!
П.С. Не сум себичен и кварен да не споделувам знаење и книги како повеќето на електро. Кој е сигурен во себе и своите квалитети, не се плаши да помогне и на другите да научат. Уживајте! “
Sure I know what you mean.Не е дозволено линкување до торенти... Меѓутоа, никаде не пишува дека не е дозволено да се линкува до .txt датотеки, if you know what I mean.
- нема најлесен, нема најтежок, интересите се релативниZdravo.. aj ako sakate da mi odgovorete na nekoi prasanja... Se mislam dali da odam na FINKI..
-Koj e najlesen, koj najtezok smer. koj najinteresen???
-Stvarno li e tolku tezok kako sto go pravat fakultetot??
-Kazete nesto poveke za fakultetot. FALA ODNAPRED
1) Новите 4 смерови сите се исти првата година, освен Е-Технологии кои немаат калкулус. Најлесен, најтежок, најинтересен... нема такво нешто.Zdravo.. aj ako sakate da mi odgovorete na nekoi prasanja... Se mislam dali da odam na FINKI..
Пожелно е да ги имаш сите потписи за да можеш да завериш семестар без да плаќаш казна за несоберен потпис. Глупо е што имаш само 1 сесија за да собереш потписи од професори, за зимскиот семестар зборам. За летен семестар потписи можеш да собереш во јунска и августовска сесија ама подобро е што порано и да си со мирна глава. Најдобро види кои предмети ти се услов за втор семестар и по нив треба да имаш соберено потписи. Гледам дека си прва година, па good luck. Have fun while engineering.Od kolku predmeti treba da imam potpis za da zapisam vtor semestar?
Обавезно да си дојдеш на ФИНКИ, супер факс е иако јас сум на ФЕИТ. Нема да коментирам тежина на смерови, секој смер си има своја тежина. Целиот факс е тежок во глобала, а за да ти биде полесен ќе мора многу да учиш и да решаваш задачи. Ќе ти биде подобро од средно верувај ми. Имаш слобода да бираш кога сакаш да идеш на предавања, на аудиториски и сл. Единствено на лабораториски вежби мора да доаѓаш редовно за да можеш да земеш потпис од асистент, а после од професор. Ја не знам зашто некои се жалат дека имаат малку време за факс, кога уствари време имаме колку сакаме, ама прашање е како ќе го искористиме и дали ќе го потрошиме тоа време во учење и задачи или во нешто друго. Баталете Фејсбук, тоа е срање и конзумира многу време. Вие контролирајте го Фејсбук, а не Фејсбук вас. После, не денгубете време со некои луѓе чиј главен приоритет е да станат од кревет, да дремат на интернет цел ден и пак да си легнат. Дружба со колеги кои учат може да влијае позитивно, па советувам ако доаѓаш, да си се дружиш со такви типови пошто си женско. А можеш и со колешки не ти е проблем. И друго нема што да се кажува за факултетот, закон е. Дојди, види, дипломирај/откажи се. Нема друго, направи го вистинскиот избор и дојди на ФИНКИ. И имај на ум дека информатиката е перспективна област и електроинжинерите се доста барани, посебно оние што се квалитетни и стварно ги бива. Give your best, die hard. Те чекаме!Zdravo.. aj ako sakate da mi odgovorete na nekoi prasanja... Se mislam dali da odam na FINKI..