Донев
★★
- Член од
- 9 мај 2008
- Мислења
- 35.747
- Поени од реакции
- 52.705
Значи треба да се кампува пред финки за место на предавањеПредавањата се јавни. Не мора ни студент да си да ги слушаш (практично, не технички)
Значи треба да се кампува пред финки за место на предавањеПредавањата се јавни. Не мора ни студент да си да ги слушаш (практично, не технички)
Па, за некоја година ИКИ и тоа ќе почнат да праат. (часни изузетци)Значи треба да се кампува пред финки за место на предавање
а тие лабораториски кога се изведуваат?Предавањата може со која група сакаш да ги слушаш, само лабораториски треба да си идеш во твојата група и термин.
Ќе ви дадат распоред кој ден, од колку и каде. Но, рачунај дека во 2-3 дена ќе имаш лабораториски. КРС, Калкулус / ВВИ или КА (ако си на ЕТ) и ОСИ има во втората половина.а тие лабораториски кога се изведуваат?
Можеби на почетокот, после ќе може комотно 2 групи да идат во еднаЗначи треба да се кампува пред финки за место на предавање
Можеш и лабораториски да се смениш ако сакаш, само најди некој од таа група што сакаш да се смените за полесно.Не се ствара хаос така, кој кај сака да си оди?
Па, за некоја година ИКИ и тоа ќе почнат да праат. (часни изузетци)
Рачунај дека се редат тетратки (како токен за заземено место) уште пола саат пред почеток на часот и првите 5-6 редици се зафатени.
Јас на прозор си седев у прва година, топ ми беше A иначе си имаше такви што уште од 5 сабајле беа дојдени да фататЧиста вистина , основна култура немаат тие од ИКИ бе , сељачаана ....или па кога ќе седне еден/една и ќе чува 12058102581025910 места и е у стање да се тепа за нив....одвратно.
Пер , ја живеам преку улица од факсот , и ств. не ми е тешко да дојдам прв ако сакам , али не ми прави разлика - ја разбирам дека сакаат да учат , ама ок е - дојди порано , или намести се прв пред врата коа ќе излезат сите , прв да влезеш - а не дур има ПРЕДАВАЊЕ да се УБАЦИШ и цела хорда позади тебе да убациш и ич да не ти чуе ....Или да трчаш сама и да резервираш цел ред а тој што трчал исто за да седне да мора да се расправа зашто ти чуваш место за 10 души што не се дојдени а немаат оставено ни книга ни ташна ни тетратка ни ништо ....Јас на прозор си седев у прва година, топ ми беше A иначе си имаше такви што уште од 5 сабајле беа дојдени да фатат
А нема врска шо на предавањата се различни професори? Мислам колоквиумите исти ќе се без разлика кај кој професор полагаш?Предавањата може со која група сакаш да ги слушаш, само лабораториски треба да си идеш во твојата група и термин.
Нема везе кај кој го слушаш, само во пријавите и потпис ќе треба да земеш од тој професор што ти е на групата. Исти се колоквиумите/испитите за сите.А нема врска шо на предавањата се различни професори? Мислам колоквиумите исти ќе се без разлика кај кој професор полагаш?
Што е битно кај седиш на предавања (освен ако не си у амфитеатар или у она 221 беше мислам кај што има 50 реда).
У бараките или у било која училна доволно се слуша без разлика кај седиш