Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Значи треба да се кампува пред финки за место на предавање :D
Па, за некоја година ИКИ и тоа ќе почнат да праат. (часни изузетци)
Рачунај дека се редат тетратки (како токен за заземено место) уште пола саат пред почеток на часот и првите 5-6 редици се зафатени.

а тие лабораториски кога се изведуваат?

Ќе ви дадат распоред кој ден, од колку и каде. Но, рачунај дека во 2-3 дена ќе имаш лабораториски. КРС, Калкулус / ВВИ или КА (ако си на ЕТ) и ОСИ има во втората половина.

Значи треба да се кампува пред финки за место на предавање :D

Можеби на почетокот, после ќе може комотно 2 групи да идат во една :)
Лани бевме распоредени во 4 групи, сега сме во 3. :)

Се иде на предавање прв семестар, втор семестар веќе се стекнува искуство кај треба да одиш, кај можеш да дремеш у бифе :D
--- надополнето: 17 септември 2012 во 21:10 ---
Не се ствара хаос така, кој кај сака да си оди?

Можеш и лабораториски да се смениш ако сакаш, само најди некој од таа група што сакаш да се смените за полесно.

Па, за некоја година ИКИ и тоа ќе почнат да праат. (часни изузетци)
Рачунај дека се редат тетратки (како токен за заземено место) уште пола саат пред почеток на часот и првите 5-6 редици се зафатени.

Чиста вистина , основна култура немаат тие од ИКИ бе , сељачаана ....или па кога ќе седне еден/една и ќе чува 12058102581025910 места и е у стање да се тепа за нив....одвратно.

Чиста вистина , основна култура немаат тие од ИКИ бе , сељачаана ....или па кога ќе седне еден/една и ќе чува 12058102581025910 места и е у стање да се тепа за нив....одвратно.

Јас на прозор си седев у прва година, топ ми беше :D A иначе си имаше такви што уште од 5 сабајле беа дојдени да фатат :pos:

Јас на прозор си седев у прва година, топ ми беше :D A иначе си имаше такви што уште од 5 сабајле беа дојдени да фатат :pos:

Пер , ја живеам преку улица од факсот , и ств. не ми е тешко да дојдам прв ако сакам , али не ми прави разлика - ја разбирам дека сакаат да учат , ама ок е - дојди порано , или намести се прв пред врата коа ќе излезат сите , прв да влезеш - а не дур има ПРЕДАВАЊЕ да се УБАЦИШ и цела хорда позади тебе да убациш и ич да не ти чуе ....Или да трчаш сама и да резервираш цел ред а тој што трчал исто за да седне да мора да се расправа зашто ти чуваш место за 10 души што не се дојдени а немаат оставено ни книга ни ташна ни тетратка ни ништо ....

Одвратни се , и ич не ги можам и стално ги пцујам у фаца коа влагаат така и ме заболе цев дал ме хејтаат или не ....па не сме на фарма ...ко што се тесни и мали тие бараките , уште хорда фали...

Што е битно кај седиш на предавања (освен ако не си у амфитеатар или у она 221 беше мислам кај што има 50 реда).

У бараките или у било која училна доволно се слуша без разлика кај седиш

Мојата група (ИКИ1) цел живот е во 221, затоа :notworthy:

Предавањата може со која група сакаш да ги слушаш, само лабораториски треба да си идеш во твојата група и термин.

А нема врска шо на предавањата се различни професори? Мислам колоквиумите исти ќе се без разлика кај кој професор полагаш?

А нема врска шо на предавањата се различни професори? Мислам колоквиумите исти ќе се без разлика кај кој професор полагаш?

Нема везе кај кој го слушаш, само во пријавите и потпис ќе треба да земеш од тој професор што ти е на групата. Исти се колоквиумите/испитите за сите. :D

Што е битно кај седиш на предавања (освен ако не си у амфитеатар или у она 221 беше мислам кај што има 50 реда).

У бараките или у било која училна доволно се слуша без разлика кај седиш

Се слуша , ама не се гледа ....а у бараките (кај што ние од ИНФО имаме часови пошто сме избеглици ....) немоеш да чуеш , моеш да пишеш ...:D е сеа и ако не глеаш ....кхм

Абе пеер , знаете ли некој добар професор шо држи приватни часови физика или математика. Прва година сум на ИКИ , врска неам како ке се снајдам, многу тешко ми се виде уше на почеток, дури и самиот професор по физика шо беше на крајот се разбрка кај една задача.. :D . Мора , значи, дупка сум, како гомно се осеќам. Ај давајте некои добри препораки ако знаете и цена. Фала.

Колку од вас на ФИНКИ ве има со положено англиски на матура ? Се извинвам за менувањето на темата :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom