Toneh
is a turtle
- Член од
- 21 август 2005
- Мислења
- 5.510
- Поени од реакции
- 907
Минатата година беше од 28ми, до накај 3ти или 4ти, колку што памтам.Да не знае некој коа ќе биде пријавување испити за август?
Минатата година беше од 28ми, до накај 3ти или 4ти, колку што памтам.Да не знае некој коа ќе биде пријавување испити за август?
Не, треба и лично да идеш да им однесеш тие документи што треба и листови за запишување. Онлајн запишувањето им служи само за побрза обработка на податоците, барем за сега, бидејќи мора да ги имаат и во печатена форма.Море со ова онлајн уписов се ми е завршено.. нема потреба од одење Скопје за запишување?
Скроз од почеток почнуваш програмирање, а и задачите што ќе ти се програмирање најчесто се нешто поврзани со математика... т.е. треба кликеро малку да ти работи Штом имаш добро познавање на математиката, не би требало да имаш некој проблем со програмирањето.Море ако имам знаење од математика (да речам солидно знаење) и да немам знаење од програмирање (освен дека во паскал програма почнува со begin а завршува со end) дали сум за на ФИНКИ?
Статистички тие што бевме без никакво знаење од програмирање, многу подобри резултати извадивме од тие што веќе знаеја. Се почнува од многу основно ниво, а и обично тие што поднаучиле во средно изиграваа мангупи демек они ова веќе го знаат и на крајот испопаѓаа како крушки Така да ич да не се секираш за програмирањето, мене математиката повеќе ме плашеше, мада и тоа се совладуваМоре ако имам знаење од математика (да речам солидно знаење) и да немам знаење од програмирање (освен дека во паскал програма почнува со begin а завршува со end) дали сум за на ФИНКИ?
Ја сум втора и тврдам дека нема поврзаност математика со програмирање.Скроз од почеток почнуваш програмирање, а и задачите што ќе ти се програмирање најчесто се нешто поврзани со математика... т.е. треба кликеро малку да ти работи Штом имаш добро познавање на математиката, не би требало да имаш некој проблем со програмирањето.
Види... На колоквиуми и на испит имаше математички задачи... не се нешто којзнае што, но ако ти иде математика ќе ти биде многу полесно да ги решиш и задачите по програмирање. И не само на полагањата, и на лабораториски даваат математички задачи... дури и позезнати од тие на испит.Ја сум втора и тврдам дека нема поврзаност математика со програмирање.
На програмирање ви дале математичка задача?Види... На колоквиуми и на испит имаше математички задачи... не се нешто којзнае што, но ако ти иде математика ќе ти биде многу полесно да ги решиш и задачите по програмирање. И не само на полагањата, и на лабораториски даваат математички задачи... дури и позезнати од тие на испит.
Не, имаше други, баш задачки... Не ми отвара курсес сега, а и ги немам никаде на компјутер.На програмирање ви дале математичка задача?
Што е за тебе математичка задача? Сума од последователни непарни броеви?
Ако мислиш дека програмирањето е само учење на синтаксата на јазиците и што значат определени оператори, да - нема да ти треба математика. Но знај дека најмногу што ќе можеш да работиш е она што го викаат - monkey typing - (да поправаш некакви елементарни инциденти, не си ни малку вклучен во процес на создавање на софтвер). Не викам дека и тоа е лошо, но ако сакаш да се реализираш и да напредуваш во областа, без математика нема како.Ја сум втора и тврдам дека нема поврзаност математика со програмирање.