нас Бети од Автоматика ни побара и дневници.... ама немало да има проблем некаков ако сне немале...Не треба дневник за пракса, потврда само нели?
Веб дизајн (html + css),Nekoj od IKI da dade predlog za izborni predmeti?
Treba da zapisam II na INFO i treba da biram predmeti od IKI pa ako moze da kazete nekoj interesen predmet povrzan so programiranje.
Ваљда исто, ќе си ги пријавиш предметите што ги презапишуваш ќе си пресметаш кредити и ќе си уплатиш зависно од тоа дали си државна или прватна квота 204/408 .. од кредит?За презапишување година, кога се врши уплата?
Јас не однесов дневник, само потврда , ок беше.Ваљда исто, ќе си ги пријавиш предметите што ги презапишуваш ќе си пресметаш кредити и ќе си уплатиш зависно од тоа дали си државна или прватна квота 204/408 .. од кредит?
Ме интересира дневникот за пракса што треба да се однесе дали треба да биде во печатена или пишувана верзија?
Незнам тоа зависи и од менторот мене ми е Елизабета во петокот не барала дневник сега бара дневник и на дневникот да имало потпис и печат -.-Јас не однесов дневник, само потврда , ок беше.
Не можам да ти помогнам многу за тие смерови, ама ќе се потрудам да ти објаснам општо околу факултетот и за математика. Значи, математика не ти е потребна само за тие 3-4 математики, туку математика ти е буквално цел факултет. Ако не во сите предмети, во најголем дел од предметите ти е потребна математика. Во добар дел од предметите (барем кај мене) е со тригонометрија, интеграли, изводи, диференцијални равенки и ред други работи... Не значи дека се толку обемни задачите колку во класичните математики, ама сигурно професорот/асистентот нема да ти објаснува од почеток како се решава, бидејќи тој претпоставува дека ти си го знаеш тоа, а ако не го знаеш, ќе си повториш дома...Здраво, јас сум 4та година гимназија, и сакав некој совет за на Електро факутлетот, поточно за ЕЕС(Електро-Енергетски Системи) или ЕЕУМ(Електро-Енергетика, Управување и Менаџмент) смеровите, пошто гледам дека никој не пишал ништо за нив на темата што ја има од порано.. Ме интересира, дали како прво, ќе ми биде тешко затоа што не сум учел пмф у гимназија, и затоа што математика имам константно 3ка, сите 4ти години во гимназија.. Како е со математикити, пошто гледам има првите 3 семестри само, дали има и понатаму само во други предмети или? За тие смерови у главно се што знаете пишете, ќе ми биде од корист.. Или кажете некој факултет со слични смерови, пошо стварно ме занима тоа..
САМО континуирано учење. Ако ти се натрупа материјал, си свршил работа... Ептен се ретки тие ретки генијалци, кои успеваат да спремат испит за кратко време.Значи само континуирано учење?
Ја бев добар математика, ама во 2-3та година на многу малку часови отидов, и многу работи незнам сега, али еве на курс појдов, ќе се трудам..
А за физиката да прашам, што како е?
Физиката на електро е само 2 предмета, после нигде не ја гледаш. Математиката е друго, цел факс се заснова на неа како што ти кажа колегата Петар.Значи само континуирано учење?
Ја бев добар математика, ама во 2-3та година на многу малку часови отидов, и многу работи незнам сега, али еве на курс појдов, ќе се трудам..
А за физиката да прашам, што како е?