Факултет за Електротехника и информациски технологии

/МIRЧ3_МкД\

Временски патник
Член од
7 март 2012
Мислења
380
Поени од реакции
102
не можат да го тргнат
Ај да си ебиш.. :D

не.. ама шансите да се наполни КТИ целосно на прв уписен рок се мали....(можно е само државна квота.. ама и приватна не ми се верува):coffee:
да се надеваме.. :)

51743

Тепач на време
Член од
27 октомври 2010
Мислења
47
Поени од реакции
5
Може некој за смерот телекомуникации да даде свое мислење ? Што е подобро КНИ или ТКИИ ? :)

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Знае ли некој која верзија на Eclipse користат на лабораториските за C i C++ ?

Член од
18 мај 2011
Мислења
3
Поени од реакции
0
Јас се запишав на ЕЕС, ама некако почнувам да се предомислувам :( (а уште незз ни дали сум примена), дали некој може повеќе за струкава да ми каже и дали ќе можам да се префрлам од овој смер на друг во државна квота ?

B

BBlisto

Гостин
Дајте некој предлог за убави изборни за ТК за 5ти семестар:)

Член од
17 декември 2007
Мислења
28
Поени од реакции
5
Јас се запишав на ЕЕС, ама некако почнувам да се предомислувам :( (а уште незз ни дали сум примена), дали некој може повеќе за струкава да ми каже и дали ќе можам да се префрлам од овој смер на друг во државна квота ?
Зошто да се предомислуваш? Примена си 99%. Јас сум на ЕЕС сега ќе бидат 3 та година смерот е супер професорите и целиот наш институт се исто така супер смерот ни е доста преспективен и баран. Јас кога се запишував сакав на ИКИ но неможев во прв рок да се запишам и затоа се запишав на ЕЕС за потоа да се префрлам но кога видов како стојат работоте како е што е не се префрлив и ИЧ не ми е криво ама баш ИЧ што не се префрлив на ИКИ мило ми е и кеф што неможев во прв рок да се запишам на ИКИ.
Инаку да можеш да се префрлиш без проблем на смер каде што не е целосно исполнет при упис или на било кој смер ако имаш просек и положени предмети од прва година вака е според правилник но мислам дека со молба и такви ствари ќе можеш.

Член од
11 декември 2011
Мислења
51
Поени од реакции
19
ај ако може некој од постарите колеги да ми помогне. прва година сум и имам еден пред од прв семестар за презапишување. слушнав дека требало некаква молба и одреден просек да имаш за да ти дозволат да запишеш предмети од трет семестар над 35 кредити.

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
По закон мислам дека беше 34,5... Небитно.
Значи, пишуваш молба на А4 лист од хартија до продекан за настава, нешто од стилот: Ве молам да ми одобрите да запишам 36 кредити (на пример), бидејќи тој и тој предмет го презапишувам...
Ова ти е просто напишано, ќе си го склопиш ти поубаво.
Е сега, како точно треба тоа да изгледа (каде наслов, каде датум, потпис), најдобро е да ги замолиш во студентски прашања, па држи среќа да ти помогнет... Иначе постапката е таа.
Во глобала мислам дека најголем дел добиваат дозвола за запишување на некое кредитче плус.

Член од
18 мај 2008
Мислења
945
Поени од реакции
1.196
Случајно некој да не има материјали за скенери или принтери во електронска форма,може и на англиски.

Член од
13 јуни 2008
Мислења
92
Поени од реакции
0
Ќе може ли некој да даде некој совет за кои предмети да ги изберам сега во 5ти семестар?
Се мислам помеѓу: Компјутерска Графика, Мрежно Програмирање и Софтверско Инженерство, па ако може збор два некој да каже за секој од нив :)

Член од
11 декември 2011
Мислења
51
Поени од реакции
19
По закон мислам дека беше 34,5... Небитно.
Значи, пишуваш молба на А4 лист од хартија до продекан за настава, нешто од стилот: Ве молам да ми одобрите да запишам 36 кредити (на пример), бидејќи тој и тој предмет го презапишувам...
Ова ти е просто напишано, ќе си го склопиш ти поубаво.
Е сега, како точно треба тоа да изгледа (каде наслов, каде датум, потпис), најдобро е да ги замолиш во студентски прашања, па држи среќа да ти помогнет... Иначе постапката е таа.
Во глобала мислам дека најголем дел добиваат дозвола за запишување на некое кредитче плус.
фала ти на одговорот :D а знаеш ли дали морам сега да го презапишам или можам да го оставам за 5 ти семестар?

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
фала ти на одговорот :D а знаеш ли дали морам сега да го презапишам или можам да го оставам за 5 ти семестар?
Ако ти е задолжителен (а сигурно е задолжителен кога веќе е од прв семестар) тогаш мора да го презапишеш сега. Значи редоследот за запишување е следниот: прво се запишуваат неположени предмети од предходниот семестар (во случајов од првиот), па се запишуваат задолжителните предмети од тековниот (третиот) нормално доколку имаш услов за нив (или ќе си бараш молба ако немаш), и на крај се запишуваат изборните...
Кои се услови за да дипломираш? Положени сите задолжителни предмети и вкупно 240 кредити минимум (8 дипломска и 3 пракса, значи 229 од предмети)...
Следно прашање? :))

Kajgana Shop

На врв Bottom