Ај да си ебиш..не можат да го тргнат
да се надеваме..не.. ама шансите да се наполни КТИ целосно на прв уписен рок се мали....(можно е само државна квота.. ама и приватна не ми се верува)![]()
Па веројатно дава по една лекција од прво,второ и трето усноAj da prasam da ne znae nekoj so se paga matematika 2 usno kaj buckovska.
A od prilika koi se tie lekci ako moze nekoj da mi kaze.Па веројатно дава по една лекција од прво,второ и трето усно
Зошто да се предомислуваш? Примена си 99%. Јас сум на ЕЕС сега ќе бидат 3 та година смерот е супер професорите и целиот наш институт се исто така супер смерот ни е доста преспективен и баран. Јас кога се запишував сакав на ИКИ но неможев во прв рок да се запишам и затоа се запишав на ЕЕС за потоа да се префрлам но кога видов како стојат работоте како е што е не се префрлив и ИЧ не ми е криво ама баш ИЧ што не се префрлив на ИКИ мило ми е и кеф што неможев во прв рок да се запишам на ИКИ.Јас се запишав на ЕЕС, ама некако почнувам да се предомислувам(а уште незз ни дали сум примена), дали некој може повеќе за струкава да ми каже и дали ќе можам да се префрлам од овој смер на друг во државна квота ?
фала ти на одговоротПо закон мислам дека беше 34,5... Небитно.
Значи, пишуваш молба на А4 лист од хартија до продекан за настава, нешто од стилот: Ве молам да ми одобрите да запишам 36 кредити (на пример), бидејќи тој и тој предмет го презапишувам...
Ова ти е просто напишано, ќе си го склопиш ти поубаво.
Е сега, како точно треба тоа да изгледа (каде наслов, каде датум, потпис), најдобро е да ги замолиш во студентски прашања, па држи среќа да ти помогнет... Иначе постапката е таа.
Во глобала мислам дека најголем дел добиваат дозвола за запишување на некое кредитче плус.
Ако ти е задолжителен (а сигурно е задолжителен кога веќе е од прв семестар) тогаш мора да го презапишеш сега. Значи редоследот за запишување е следниот: прво се запишуваат неположени предмети од предходниот семестар (во случајов од првиот), па се запишуваат задолжителните предмети од тековниот (третиот) нормално доколку имаш услов за нив (или ќе си бараш молба ако немаш), и на крај се запишуваат изборните...фала ти на одговорота знаеш ли дали морам сега да го презапишам или можам да го оставам за 5 ти семестар?