непостоечки број070 279 749
овој ми е запишан кај мене, пробај.

непостоечки број070 279 749
овој ми е запишан кај мене, пробај.
епа овој и беше прекланинепостоечки бројсепак фала ти
![]()
шо ти се учи повеќе:Dali moze da mi kazete koja nasoka e podobra: kompjuterski sistemsko inzenerstvo, avtomatika i robotika (ksiar) ili kompjutersko tegnologii i inzenerstvo (kti)
оди на ксиаDali moze da mi kazete koja nasoka e podobra: kompjuterski sistemsko inzenerstvo, avtomatika i robotika (ksiar) ili kompjutersko tegnologii i inzenerstvo (kti)
..оди на ксиаАко веќе сакаш кти, запиши се на финки.
Инаку добро им текнало да го сменат името на смерот за пак ики да стане популарен на електро.
iki предмети . http://www.feit.ukim.edu.mk/fakultet/studii/i-tsiklus-dodiplomski/novi-studiski-proghrami/kompjuterski-tehnologii-i-inzenerstvo
Ksia (podole pisuva) - http://www.feit.ukim.edu.mk/fajlovi_pocetna/ksiar.pdf
btw кажи колку привлечно звучат предметите нели ?![]()
Dali moze da mi kazete koja nasoka e podobra: kompjuterski sistemsko inzenerstvo, avtomatika i robotika (ksiar) ili kompjutersko tegnologii i inzenerstvo (kti)
шо ти се учи повеќе:
ксиар (старо ксиа) = ако ти се учи математика и електроника
кти (старо ики) = ако ти се учи информатика и програмирање и електроника
--- надополнето: 7 август 2012 во 23:20 ---
да се дополнам за ксиа .....МНОООГУ АПСТРАКТНА математика...
оди на ксиаАко веќе сакаш кти, запиши се на финки.
Инаку добро им текнало да го сменат името на смерот за пак ики да стане популарен на електро.
iki предмети . http://www.feit.ukim.edu.mk/fakultet/studii/i-tsiklus-dodiplomski/novi-studiski-proghrami/kompjuterski-tehnologii-i-inzenerstvo
Ksia (podole pisuva) - http://www.feit.ukim.edu.mk/fajlovi_pocetna/ksiar.pdf
btw кажи колку привлечно звучат предметите нели ?![]()
Дали знаете лани на КСИА и ИКИ со колку поени се запишуваа во државна и приватна квота нигде неможам да го најдам линкот ... ? и заборавив дали е можно запишување во сите уписни рокови со несоодветни екстерни предмети, имам 1 несоодветен..
абе не ја лажи..... ко че учи роботика 1 (уствари е прв колоквиум линеарни динамички системи ама ај да си чутам) че си вели кој .!. ова е поврзано со роботи... и цело време че се чудат уствари кога че почнат стварно да учат за роботи
знаеш што направиле на ксиа..
1.ги смениле имињата на предметите.. (муабетот ми е дека на ксиа мака мачеа да направат (преведат) книги за најважните предмети, а сега демек нови предмети и нови книги)
2.тешките предмети ги укинале...(ОСНОВИ НА МЕРНА ТЕХНИКА- најзезнатото срање на електро)... (елементи од нумеричка - а посебно во нејзе диференцни равенки) и (ДПС алооооо ..
- то ест ако не го преименувале во ДПИ...ама не ми се верува)
3.електрониката ја скратиле (а како ќе правиш „роботи“ без електроника)
4. ги извртиле предметите ... теорија на системи ја свртеле со теорија на автоматско управување (башка и тоа што го поделиле овај предмет на 2 дела)
5.поважните предмети ги направиле на два дела (лдс= роботика 1 и роботика 2)
муабетот ми е многу го нашминкаа ксиа и го направиа полесен, а сепак ништо нема да е поарен од ксиа.. нели поентата беше да се подобри смерот..
мене гаље ми е секако уште малку че завршам..
за кти како што разгледував е поразличен од ики..... а далеку од тоа дека нема да има кој да предава на овај смер.. (тентов, календар, + некои од Финки пошто имаат договор за соработка)
како што ги гледам преметиве е многу сестран смер .... има многу можности со овај смер..
како што зборуваа асистентите
кти = програмирање(секакво) + информатика(архитектури, микропроцесори) + малку електроника
затоа јас би го препорачал КТИ за разлика од КСИАР
пошто овие уписи ќе бидат мноогу поразлични од ланските така да немој да се базираш на ланските уписиДали знаете лани на КСИА и ИКИ со колку поени се запишуваа во државна и приватна квота нигде неможам да го најдам линкот ... ?
значи ние од старата програма сме по hard core..
абе не ја лажи..... ко че учи роботика 1 (уствари е прв колоквиум линеарни динамички системи ама ај да си чутам) че си вели кој .!. ова е поврзано со роботи... и цело време че се чудат уствари кога че почнат стварно да учат за роботи
знаеш што направиле на ксиа..
1.ги смениле имињата на предметите.. (муабетот ми е дека на ксиа мака мачеа да направат (преведат) книги за најважните предмети, а сега демек нови предмети и нови книги)
2.тешките предмети ги укинале...(ОСНОВИ НА МЕРНА ТЕХНИКА- најзезнатото срање на електро)... (елементи од нумеричка - а посебно во нејзе диференцни равенки) и (ДПС алооооо ..
- то ест ако не го преименувале во ДПИ...ама не ми се верува)
3.електрониката ја скратиле (а како ќе правиш „роботи“ без електроника)
4. ги извртиле предметите ... теорија на системи ја свртеле со теорија на автоматско управување (башка и тоа што го поделиле овај предмет на 2 дела)
5.поважните предмети ги направиле на два дела (лдс= роботика 1 и роботика 2)
муабетот ми е многу го нашминкаа ксиа и го направиа полесен, а сепак ништо нема да е поарен од ксиа.. нели поентата беше да се подобри смерот..
мене гаље ми е секако уште малку че завршам..
еве од мене една гооолема пофалбаАјде ако може некоја пофалба за смерот Компјутерско Хардверско Инжинерство и Електроника!![]()
Мислам дека малце си промашил:шо ти се учи повеќе:
ксиар (старо ксиа) = ако ти се учи математика и електроника
кти (старо ики) = ако ти се учи информатика и програмирање и електроника
--- надополнето: 7 август 2012 во 23:20 ---
да се дополнам за ксиа .....МНОООГУ АПСТРАКТНА математика...
Јас сум на ЕРПС (претходник на КХИЕ)... Многу добро ти објасна и Кајмакчалан погореАјде ако може некоја пофалба за насоката Компјутерско Хардверско Инжинерство и Електроника!И општо некоја информација.
![]()
не можат да го тргнатЗнам дека е глупо ама ае да прашам вака по претпоставка ако сака некој да ми каже, дали може да се запишам на КТИ во втор уписен рок во случај да не ме примат на ИКИ на ФИНКИ со 90,4 поени.. ? Т.е дали ако некој со помалку бодови кој влегол во прв уписен рок можат да го тргнат ако некој има повеќе од него ама се запишал во втор уписен рок ?
не.. ама шансите да се наполни КТИ целосно на прв уписен рок се мали....(можно е само државна квота.. ама и приватна не ми се верува)Знам дека е глупо ама ае да прашам вака по претпоставка ако сака некој да ми каже, дали може да се запишам на КТИ во втор уписен рок во случај да не ме примат на ИКИ на ФИНКИ со 90,4 поени.. ? Т.е дали ако некој со помалку бодови кој влегол во прв уписен рок можат да го тргнат ако некој има повеќе од него ама се запишал во втор уписен рок ?