Факултет за Електротехника и информациски технологии

Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
Ај ако има некој поупатен нека ми каже дали 4 и 5 август се термини за пријавување испити за септемвриска сесија, оти на странава на ФЕИТ толку многу се потрудиле да одговорат на тоа прашање, што дури последни информации се од 2008 година.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Ај ако има некој поупатен нека ми каже дали 4 и 5 август се термини за пријавување испити за септемвриска сесија, оти на странава на ФЕИТ толку многу се потрудиле да одговорат на тоа прашање, што дури последни информации се од 2008 година.

Грешка си... информациите се од 2009 и тоа уште во јуни ставени :

Пријавување на испити за СЕПТЕМВРИСКАТА ИСПИТНА СЕСИЈА ќе се врши во два термина и тоа: I термин за пријавување од 24.06 до 30.06.2009 год.
II термин за пријавување 4 и 5.08.2009 год.

Пријавувањето е во сандачињата пред Студентска служба според соодветната студиска година. За пријавување на испити потребно е:

1. Пријава таксирана со таксена марка од 50,00 ден.
2. Уплатница во износ од 300,00 ден. ако испитот се полага повеќе од три пати (не важи за студентите по ЕКТС).

По овој рок студентите може да пријават испит со надомест од 400,00 ден. најдоцна до два дена пред одржување на испитот.

Скопје, 23.06.2009 година.

Член од
21 февруари 2007
Мислења
234
Поени од реакции
10
Ее ни отиде надолу темата..:vozbud:

Се запишува некој на ФЕИТ оваа година?:pos2: Идни колегс?
Јас сигурен сум за ФЕИТ .. иден колега :) утре одам по дипломите, сведителствата и да средувам документација за 17ти да се загрееме да затријаме раце :) Некои идни колеги нека се кажат што како смер ќе одат или од досегашните на кои отсеци имаа :) и советчиња пред се какви постапки и одлуки за стартов да правиме ;)
Поздрав ;)

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Јас ќе се запишвам на ЕРПС. Мислам дека ќе сум единствен од форумов шо ќе се запишвит таму.

Член од
21 февруари 2007
Мислења
234
Поени од реакции
10
И јас сум еденствен што ќе се запиши на ЕЕС или на ЕЕиУ .. деновиве дилема ми се појави измеѓу Електроенергетски системи (ЕЕС) и Електроенергетика и Управување (ЕЕиУ) .. По некаква случајност некој да не се предомислил :)

Јас ќе се запишвам на ЕРПС. Мислам дека ќе сум единствен од форумов шо ќе се запишвит таму.
Колега се гледаме значи на уписи и дај Боже во понатамошните години :)

Mainframe

Mr.Goodkat
Член од
14 јануари 2008
Мислења
336
Поени од реакции
30
Јас сигурен сум за ФЕИТ .. иден колега :) утре одам по дипломите, сведителствата и да средувам документација за 17ти да се загрееме да затријаме раце :) Некои идни колеги нека се кажат што како смер ќе одат или од досегашните на кои отсеци имаа :) и советчиња пред се какви постапки и одлуки за стартов да правиме ;)
Поздрав ;)
Фати си убаво работата од почеток. Полека, без нервози и ќе немаш маки. И дружи се со колегите, оти често тие имаат материјали што ти ги немаш, а се многу битни :smir: Со среќа на уписите

Член од
21 февруари 2007
Мислења
234
Поени од реакции
10
Фала за советите :) Навистина ми се потребни некои мислења и совети од постари како постапувале и што како било :) Сега на 17ти одам на уписи .. малце ме изнервира резултатите но тоа е што е ... и да ве прашам дали носат поени од освоено место на меѓународен натпревар по математика на кенгур .. ми рекоја дека носело тоа нешто бодови?
Поздрав ;)

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
Do site decki koi so ke odat ne elektro ke vi kazam nesto samo ja diplomirav tamu i eden sovet beznervozi ok oti mene mi se kinea zivci taka da so sreka i da skrsite noga

Член од
9 септември 2008
Мислења
115
Поени од реакции
13
Колеги, колеги, колеги..... Мило ми е што ве има на форумов. Јас од септември доаѓам на телекомуникации. Цело време до сеа се изнаслушав разни коментари и предупредувања за електро, ама не ме предомислија. Не е ништо тешко, постои само еден совет што бива- учење, учење и само учење:smir:
Нели колеги:helou:

Airbus

Fighter Pilot
Член од
12 јануари 2008
Мислења
299
Поени од реакции
230
Една молба до сите од ФЕИТ кој познаваат и знаат нешто повеќе за ИНФО нека пишат.Не ми е јасна делот од програмата каде што вели дополнителни предмети од 4 годишни студии.Со која титула се стекнува?
Дали има пост-дипломски ? Голем поздрав :smir:

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Еден мој другар се јави да праша за постдипломски, па му рекоа дека во Македонија немало, само во странство.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Еден мој другар се јави да праша за постдипломски, па му рекоа дека во Македонија немало, само во странство.
Што немало? После инфо 3 години, нема магистратура? Јас колку што разбрав има со тоа што е 3+2, а на другите е 4+1.

Kajgana Shop

На врв Bottom