do site maturanti :helou: jas uste od vtora godina sredno vikav deka ke odam elektro,oti togas se slusnalo se razbralo tia sto razbiraat matematika fizika kompjuteri da odat tamu,oti koga ke zavrsis imas golema plata i si ELEKTRO INZINJER.se do pocetokot na 4ta godina bev ubeden da odam na elektro i pocnav da se rasprasuvam pomegu prijatelite sto se postari od mene kako e na toj fax.i skoro site sto gi znam i sto se na elektro se dobro zaglaveni
mnogu zadaci za resavanje vo prva godina,matematika2 so mnogu teski integrali(a nas vo srednoto dusata ni ja vadea so tie integrali a sega bilo nekolku pati potesko) dosta zadaci od fizika vo prva godina,najgolemiot del od profesorite se postari i lom pravat na ispiti i kolokviumi-epten tesko se pominuvalo.sega taman e deka nekoj uce a nekoj ne,ama fakt e deka tuka moze i da bidis dobro spremen a zaradi nekoj starec da ne pominis na ispit.da mi kazea 2-3 deka e taka tesko,moze nemase da veruvam,ama skoro so sekoj sto razgovaram za taa tema mi vika da ne odam na elektro.pogolemiot del od tie sto se zaglaveni tamu,bea super vo sredno i gi smetam za dosta pametni decki.poradi site ovie raboti si resiv jas da odam na masinski,ima ubavi smerovi tamu i skoro i da nema programiranje-poveke e na mat i fizika sto podobro mi odi.inaku i uste nesto.vredi da se zaprasaat site sto planirat da odat na elektro zosto dekanot pred nekoja godina im rekol-dobredojdovte idni pravnici i ekonomisti,sigurno ima nekoja pricina??ako ne se uci tezok e sekoj fakultet,ama na elektro i ako ucis mnogu ne znaci deka ce cistis godina redovno ili ke imas dobar prosek.
p.s. tie sto sakaat da odat na elektro i da bidat uspesni tamu ke mora da se otkazat od mnogu raboti,samo razmislete si dali vredi da se otkazete od studentski zivot,za da bidete elektro inziner(i so drugi profesii moze da bidete uspesni vo zivotot)