Факултет за Електротехника и информациски технологии

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Да, уште Семос да не претеруваа со цениве за Сиско курсевите.. Пази, пуштаат оглас за 10 стипендии за CCNA, а не пишува колку покриваат истите. Се пријавувам и после 2 недели пишува дека стипендиите се за 50%. Курсот кошта 1600 евра, шо значи дека мене би ме чинело 800 евра. Да пишуваше така уште на почетокот, воопшто немаше ни да се пријавувам.
Ги пишуваше цените, знам и на ФИНКИ од време на време има "стипендии" за истите курсеви. Се прашувам само дали цената е намерно така набилдана за да се даде 50-65% попуст како што прават цело време, или постојат луѓе и што регулатната цена си ја плаќаат...

A

apidrone

Гостин
Абе цените си ги пишува, ама не сум нашол стипендиите да пишува колку покриваат (барем тогаш коа се пријавив). Знам луѓе и на фб страната на Семос прашуваа истово.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Ajde te molam ne mi se furaj, izleguvas smeshen kako crtan film. Kako prvo gi sporediv matematikite koi se bas na isto nivo a ne sto na desetta kako sto vikas ti. Kako vtoro zavrsiv sredno elektrotehnicko vo Mihajlo Pupin i drugar koj isto zavrsi tamu mi pokazuvase nekoi kolokviumi po Digitalni Sistemi bea mislam i se smeeshe i on samiot i mi vika kniga ne otvoriv a 9 ke izvadam valjda zasto testovite bea da ne recam isiti kako tie sto gi imavme vo Koce, a neznam i koj vi ja vgraduva taa prepotentnost na vas elektrashite pa da im sudite na lugjeto deka nemaat shansi da uspeat vo neshto. Koga jas uspeav na mashinski so recisi 0 startna matematika togash moze da uspee i sekoj na elektro, a i plus toa deckoto mislam deka imashe sredna gimnazija ;)
Ти нормален ли си бе.Тоа што на хартија ги има истите наслови на тематики не значи дека се учи истиот материјал.Не е можеби 100 на десета потешко али х4 е дефинитивно,.

Член од
26 август 2009
Мислења
215
Поени од реакции
41
Ти нормален ли си бе.Тоа што на хартија ги има истите наслови на тематики не значи дека се учи истиот материјал.Не е можеби 100 на десета потешко али х4 е дефинитивно,.
Edinstvena polesna rabota na Mashinski e sto ima po nekoi predmeti popravni testovi. Retardiran da ne si ti ?

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.946
Edinstvena polesna rabota na Mashinski e sto ima po nekoi predmeti popravni testovi. Retardiran da ne si ti ?
Абе ајде оди учи на машински и не се замарај со нас електрашите, ние и онака сакаме да преувеличуваме и се правиме богови .... еден ден да се смениме ти да ги полагаш моите математики и ќе се чудиш. Другар што беше на електро неможеше да положи математика, па после кога се префрли на машински со 10ка положи. Зошто? Затоа што е 10 пати полесно. Ај мрш сеа од тука.

Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.534
Поени од реакции
2.418
вака да си прашам... дали има некој присутен овде што завршил трета година, ксиа?
значи сакам да ве прашам кој предмет од дадените три предмети најмалку ќе ми користи во следните семестри (чие знаење нема да ми биде потребно-нешто налик мерна)

Фазилогичко управување
Основи на машинската интелигенција
Вовед во роботика и интелигентни системи

иначе сум во план да се насочам малку повеќе во микро контролери и микро процесори и наместо еден од триве да одберам од ЕРПС микроконтролери (морам во непарен семестар, а на КСИА во 7 семестар има многу подобри предмети)

Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Колеги, едно техничко прашање, по кој пат се смета дека си полагал во септемвриска сесија за предмет од прв семестар, а по кој пат за предмет од втор семестар? Претпоставувам за од прв семестар - трет пат; а за од втор - втор пат , ама дали сигурно е така?

A

apidrone

Гостин
Колеги, едно техничко прашање, по кој пат се смета дека си полагал во септемвриска сесија за предмет од прв семестар, а по кој пат за предмет од втор семестар? Претпоставувам за од прв семестар - трет пат; а за од втор - втор пат , ама дали сигурно е така?
Па зависи колку пати си го пријавил. Што ако на пример предмет од прв семестар не си го пријавил во јуни? Али тоа и не е толку битно, пиши си трет пат за прв семестар, втор пат за втор семестар и тоа е тоа.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
мислиш го глеа ова некој... :)

Член од
14 ноември 2010
Мислења
708
Поени од реакции
140
Има некој да сподели решение од минатогодишните уписи. Ме интересира со колку одприлика бодови се запишувале на ФЕИТ.
Фала однапред.

Член од
17 август 2008
Мислења
98
Поени од реакции
10
Има некој да сподели решение од минатогодишните уписи. Ме интересира со колку одприлика бодови се запишувале на ФЕИТ.
Фала однапред.
Колку што се сеќавам само 1 студент во птеходната година мислам дека беше во приватна квота а мислам дека другите смерови не се ни наполнија до последно место то ест секаде имаше место.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Фала однапред.
Зависи кој смер. Јас немав многу бодови па влегов во државна квота на ксиа.
И не беше целосно исполнета, се исполни кога ИКИ се наполни и од таму се префрлија на другиве смерови.
--- надополнето: 21 јули 2012 во 23:22 ---
јас секогаш си пишувам по прв пат :icon_lol:

Член од
11 декември 2011
Мислења
51
Поени од реакции
19
Може ли некој да ми го даде бројот на Емилија што дава часови по електротехника?:)

Kajgana Shop

На врв Bottom