Факултет за Електротехника и информациски технологии

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Ја на мрежни кабли не паѓам... Али затоа осцилоскопче нешто ова она, антеничка :) Може и ќе ме натера да го засакам дактилографскиот еснаф.
Не се каблите во прашање колега, момичката е... Ама прав електраш не го препознава тоа.

Член од
24 јуни 2006
Мислења
8
Поени од реакции
2
Не се замарајте бе, плаво на се стои. Плав кабел или плавуша ти е сеедно :)

Член од
24 јуни 2006
Мислења
8
Поени од реакции
2
Велиш мостов ќе ги спои ФЕИТ и ПМФ :). Баш се радувам ...

A

apidrone

Гостин
Ме интересира само кој ќе им предава математика и физика... За ОЕТ ваљда Коста е задолжен...

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Разликата меѓу 3 и 4 годишно студирање :

Времетраење: 3 години (6 семестри)

Титула: Дипломиран инженер по информатички технологии (Bachelor of Engineering)

Времетраење:
4 години (8 семестри)

Титула: Дипломиран инженер по информатички науки (Bachelor of Science)

A

apidrone

Гостин
Разликата меѓу 3 и 4 годишно студирање :

Времетраење: 3 години (6 семестри)

Титула: Дипломиран инженер по информатички технологии (Bachelor of Engineering)
Ни Е од Engineering нема...
Иначе не ми кажа тоа што те прашав :) Значи дали тие од ИКИ можат да се запишат на другите студиски програми (како оние: Примена на извод, Примена на определен интеграл, Примена на е-технологии), или мораат на истата студиска програма да останат?
И која е логиката на финки да се запишуваат нови студенти на ИКИ? Глупости.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.230
Поени од реакции
14.571
Иначе не ми кажа тоа што те прашав :) Значи дали тие од ИКИ можат да се запишат на другите студиски програми (како оние: Примена на извод, Примена на определен интеграл, Примена на е-технологии), или мораат на истата студиска програма да останат?
Добро бре друже што ти имаш против тригодишните студии и ИНФО во глобала? Зар мора 4 години да студирам за да бидам инженер?
Само сереш ко да си го фатил господ за муда со твоите 4 годишни студии.
ФИНКИ е добар потег во однос на идните студенти. За нас сега незнам како све ќе биде меѓутоа за идните студенти е многу добар потег. Ќе си биде специјализиран за информатика и ќе се знае за што си отишол таму. Сите професори (информатичари) ќе идат на ФИНКИ.
И како која е логиката да се запишуваат нови студенти? ИКИ ќе има друга програма на ФИНКИ значи зашто да не биде дозволено запишување на нови студенти?

A

apidrone

Гостин
Добро бре друже што ти имаш против тригодишните студии и ИНФО во глобала? Зар мора 4 години да студирам за да бидам инженер?
ФИНКИ е добар потег во однос на идните студенти. За нас сега незнам како све ќе биде меѓутоа за идните студенти е многу добар потег. Ќе си биде специјализиран за информатика и ќе се знае за што си отишол таму. Сите професори (информатичари) ќе идат на ФИНКИ.
И како која е логиката да се запишуваат нови студенти? ИКИ ќе има друга програма на ФИНКИ значи зашто да не биде дозволено запишување на нови студенти?
Не е толку тоа дали е 3 или 4 години, туку што се учи. Прашај нешто ако не си ме разбрал, не да рипаш одма. И како друга програма, кога истите предмети се? Што е друго? Пак си ги има сите математики, сите физики, сите електротехники, али не ми е јасно кој ќе им предава? Нели сакаа да се ослободат од сите тие „непотребни“ предмети?

G

GucciMane

Гостин
Може од која сакаш во која сакаш :smir: пишува на страната на фб

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Ја има програмата за ИКИ, скроз иста е ... пишува дека се продолжува со традицијата на ИКИ од ФЕИТ

A

apidrone

Гостин
Штета што не продолжуваат и со традицијата на ТК, без размислување ќе се префрлев :pos: Многу ме интересира што предмети ќе се учат на тие новите програми.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Не е толку тоа дали е 3 или 4 години, туку што се учи. Прашај нешто ако не си ме разбрал, не да рипаш одма. И како друга програма, кога истите предмети се? Што е друго? Пак си ги има сите математики, сите физики, сите електротехники, али не ми е јасно кој ќе им предава? Нели сакаа да се ослободат од сите тие „непотребни“ предмети?
Коста митревски на пример стои во листата на професори на ФИНКИ. Него го знам дека предава Електротехника, а сигурно ако ја разгледаш убаво листата, ќе пронајдеш и други професори/асистенти кои јас не ги знам.

Околу тоа дека се непотребни, и самите професори и асистенти го рекоа тоа. Омов закон никогаш во живот нема да ти треба... Пример за него се фатив:) Меѓутоа неможе така наеднаш да ги снема, па како што го разбрав деканот Димитар Трајанов, ќе бидат редуцирани предметите, најверојатно наместо 2 физики и 2 електротехники ќе има по една и слично и материјалот и измачувањето на студентите ќе биде намалено.

Е сега ние нели ќе се селиме комплет на Финки и ќе си продолжиме по старите програми, меѓутоа Милош ми објасни дека пример се собереме 10 студенти што сакаме да го слушаме предметот Блаблабла од 3та година на некој од новите смерови кај кои постои само прва година, со задоволство ќе ни одобрат и ќе го активираат предметот.

Kajgana Shop

На врв Bottom