Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
TEAC за режачи, јас имам еден останат од времето и си ја брка работата а сега незнам дали се продаваат уште

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Чоек режач купуваш, не кола. Во главно сите си ја вршат работата - режат двд. Ти дури и да земеш х100 брзински режач пак е препорачливо да режеш на не повеќе од х4 :toe:
знам чоек дека режач купувам

не се сега скапи режачите ама ако не сними нешто и податоците ги зароби?

ама како шо гледам некој не режат,јас имав порано проблеми со Филипс (од АМЦ купен) а и Асус 16 брзинските не чинеа и сега гледам и ЛЏ не чинат а моментално користам Асус 18 брзински и е добар за сега а го имам веќе 2 години и само еднаш мислам дека го имам носено на чистење оти не смимаше - а тогаш користев само Принко (изгледа Принкото заебаваа) и од тогаш сум на Вербатим и Меморекс - закон ЦД-а
Си ја вршат и рикаат константно. Не заебавај и ти сега. :))

LG мислам дека имаат проблеми, досега 3 ми имаат рикнато. Сега сум на Тошиба, океј е, а моја препорака би била SonyNec или Sony од овие горе набројаниве. За Асус појма неам, да ти кажам. : )

И lightscribe, хех. Како прво, не е битно што режачот има тоа, мање више, битно е дали ќе ти се даваат пари за поскапи дискови после...Lightscribe од Вербатим се колку...50 денари едно?

Значи исто како да купуваш брич, ти купи го Vilkinson Quattro, нема проблем - цената е 200 денари разлика од другиве...ама после ќе треба и поскапи жилети секој пат. Мамка. : )
ОК можи да сменам малку оти како шо кажав имам само 2 марки на режачи користено

па кажав оти имам таков режач ама не сум го користел досега ама добро е да има такво нешто а освен Асус овие погоре спомнати марки немаат такво нешто

и немам Vilkinson Quattro туку имам Gillette Fusion Power со 5 сечила исо батерија :) знам која ти беше поентата, се шалев малку
lightscribe не ти треба,верувај!!!!!!!!!
А со Sony јас имам лошо искуство!

ајдеееееее ти па со Сони имаш лошо искуство

ќе си останам изгледа со Асус пак

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
знам чоек дека режач купувам

не се сега скапи режачите ама ако не сними нешто и податоците ги зароби?

ама како шо гледам некој не режат,јас имав порано проблеми со Филипс (од АМЦ купен) а и Асус 16 брзинските не чинеа и сега гледам и ЛЏ не чинат а моментално користам Асус 18 брзински и е добар за сега а го имам веќе 2 години и само еднаш мислам дека го имам носено на чистење оти не смимаше - а тогаш користев само Принко (изгледа Принкото заебаваа) и од тогаш сум на Вербатим и Меморекс - закон ЦД-а

ќе си останам изгледа со Асус пак
Епа ондак купи си Plextor (чим сакаш најдобро, а башка и користиш Gillete Fusion Power :pos:). Најскапи се ама и (според официјални review-а) - најдобри. Чисто за информација, јас користам Pioneer DVR-212D и досега сум немал никакви проблеми (а го користам повеќе од 3 години)...

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Чоек режач купуваш, не кола. Во главно сите си ја вршат работата - режат двд. Ти дури и да земеш х100 брзински режач пак е препорачливо да режеш на не повеќе од х4 :toe:
Си ја вршат и рикаат константно. Не заебавај и ти сега. :))

LG мислам дека имаат проблеми, досега 3 ми имаат рикнато. Сега сум на Тошиба, океј е, а моја препорака би била SonyNec или Sony од овие горе набројаниве. За Асус појма неам, да ти кажам. : )

И lightscribe, хех. Како прво, не е битно што режачот има тоа, мање више, битно е дали ќе ти се даваат пари за поскапи дискови после...Lightscribe од Вербатим се колку...50 денари едно?

Значи исто како да купуваш брич, ти купи го Vilkinson Quattro, нема проблем - цената е 200 денари разлика од другиве...ама после ќе треба и поскапи жилети секој пат. Мамка. : )
Епа ондак купи си Plextor (чим сакаш најдобро, а башка и користиш Gillete Fusion Power :pos:). Најскапи се ама и (според официјални review-а) - најдобри. Чисто за информација, јас користам Pioneer DVR-212D и досега сум немал никакви проблеми (а го користам повеќе од 3 години)...
хаха

знам дека Plextor се најдобри ама се изгор а за Pioneer слушам дека и тие биле ептен добри и многу поевтини од Plextor и сега ќе земам или Асус 24x или Pioneer

добро е да се слушнат и други мислења

фала на сите за одговорите

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
хаха

знам дека Plextor се најдобри ама се изгор а за Pioneer слушам дека и тие биле ептен добри и многу поевтини од Plextor и сега ќе земам или Асус 24x или Pioneer

добро е да се слушнат и други мислења

фала на сите за одговорите
deeee beee koj rezac bil najbolje site se dobri osven ako ne rezas po 200 dvd na den sekoe ke ti zavrsi rabota, imam nekoe tamu Optiarc DVD RW AD-5200A ATA Device neznam ni sto marka e 5 godini muka nema ne deka go koristam ama onaka koe i da go kupis ke ti zavrsi rabota

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Бидејќи ми се расипа старата графичка сакам да купам нова до 3500 ден(ати хд 4650).Но за тие пари настаро ми нудат 2 картички, 5-6 месеци работани.
Првата е Ati Sapphire 3850 512mb za 3500 ден и GF9600GТ 512мб мислам за 3000 ден.

Еве слика од првата графичка,за другата немам :P,но јас мислам да ја земам ова првата.

Attachments

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
ЕДИТ: Sapphire 3870 била :P,БТВ со која од nvidia се споредува оваа 3870.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
ЕДИТ: Sapphire 3870 била :P,БТВ со која од nvidia се споредува оваа 3870.
Таа е во рангот на 9800гт, внимавај постариот модел 3870 на Sapphire имаше проблем со ладењето, кулерот беше многу лошо решен(црвен кулер), доколку е со плав кулер е ОК.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Таа е во рангот на 9800гт, внимавај постариот модел 3870 на Sapphire имаше проблем со ладењето, кулерот беше многу лошо решен(црвен кулер), доколку е со плав кулер е ОК.
Па шо знам графичката ја видов е сина а кулерот не го видов :P,бтв температурата на десктоп преку gpu-z беше 45 степени.:P

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
ne e vo rangot na 9800 GT, tuku vo rang so 9600GT e isti se skoro zavisi do igrata na nekoja igra 3870 vadi podobri performansi na nekoja 9600GT ima podobri performansi ama so 9800Gt nema sansi na niedna igra i temperaturata najveke zavisi od kukisteto i od kulerite kako se postaveni.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
ај за последен пат да ми помогните околу компонентите (оти сега ги има во СЕТ на лагер)

значи не сум оверклокер а битно ми е матичната да има повеќе САТА слота а гледам оваа има 6 значи СУПЕР е а гледам има и USB 3.0 или треба и на друго да обрнам внимание?

кое напојување е подобро? тоа од 650 в или од 520? или кое и да го земам нема да згрешам

и уште за УПС-от да прашам дали е доволно моќен? 600 В/А тоа се отприлика 350 в а толку мислам дека дека и компоннетите ќе ми трошат

значи имам Гембирд power protector (околу 800 ден го платив) а УПС можи и не ми треба освен за во случај кога ќе снема струја и да можам да го исклучам ПС-то инаку за заштитата и power protector ми е доволен а?

1. M4A77T/USB3, Socket AM3, AMD, 770, 4DDR3(Dual Channel), DDR3 1800(O.C.)/1600(O.C.)/1333/1066, 1 x PCIe 2.0 x16, ATA133*1, SATA 3Gb/s*6(RAID0, 1, 10, JBOD), 0, 8-CH(HD), Optical out, Gb Realtek PCIe, ATX 4500 ден

2. ENGTS450 DirectCU/DI/1GD5, PCIE/PCIE 2.0, NVIDIA GeForce GTX450, 1GB DDR5 128bit, Engine CLK (MHz) 783, Memory CLK (MHz) 3.60 GHz, Shader CLK (MHz) 1400, DVI-I * 2 (HDCP support), HDMI via Adaptor, HDCP 7700 ден

3. AMD Athlon II X4 640 3.00GHz, 2MB L2 Cache, Socket AM3, 95W, BOX 6000 ден

4. CM GX 650W RS650-ACAAE3-EU GX 650W 80Plus sinle 12V rail,Standard cable EU cable 5400 ден

или

CM Real Power 520W Modular Active (RS-520-ASAAA1-EU) Real Power M 520W 80plus Tri- 12V rails,120mm Fan, Cable Management,12V V2.3 / SSI standard EPS 12V V2.91 5400 ден

5. Roline UPS 600VA 3800 ден

:salut:

Член од
18 април 2007
Мислења
372
Поени од реакции
32
600 В/А тоа се отприлика 350 в
Ама математика беше ова??????????

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
ај за последен пат да ми помогните околу компонентите (оти сега ги има во СЕТ на лагер)
Све ок освем напојувањето. Без размислување земи го 520, бидејќи е real power и цела класа над GX серијата во поглед на квалитете.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
И не зимај UPS, нема да ти користи за ништо бидејки е преслаб за тоа напајање, а саглам UPS е над 150 евра. Доволно ти е Surge Protector продолжен кабел.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
600 В/А тоа се отприлика 350 в
Ама математика беше ова??????????
друже ај види го првиот резултат и ќе видиш дека 600 В/А е 340 вати
Све ок освем напојувањето. Без размислување земи го 520, бидејќи е real power и цела класа над GX серијата во поглед на квалитете.
ОК чим велиш така
И не зимај UPS, нема да ти користи за ништо бидејки е преслаб за тоа напајање, а саглам UPS е над 150 евра. Доволно ти е Surge Protector продолжен кабел.
ама мене конф. ќе ми троши околу 300 вати а УПС-от е 340 вати

сигурен си дека нема да ми користи?

инаку Surge Protector имам веќе 2 год и немам никаков проблем,оти пред да го купам ми прегоре Делукс 450 в а сега нема гајле исто такво напојување

значи за заштита од помал поголем напон го имам протекторот ама ми треба додатно напојување за во случај ако снема струја (оти јас мислам дека не е добро за ПС-то наеднаш кога ќе снема струја) а + и да имам време да зачувам некои работи

Kajgana Shop

На врв Bottom