Martin_GSM
бившиот torrent
- Член од
- 13 април 2006
- Мислења
- 2.076
- Поени од реакции
- 68
TEAC за режачи, јас имам еден останат од времето и си ја брка работата а сега незнам дали се продаваат уште
знам чоек дека режач купувамЧоек режач купуваш, не кола. Во главно сите си ја вршат работата - режат двд. Ти дури и да земеш х100 брзински режач пак е препорачливо да режеш на не повеќе од х4
ОК можи да сменам малку оти како шо кажав имам само 2 марки на режачи користеноСи ја вршат и рикаат константно. Не заебавај и ти сега. )
LG мислам дека имаат проблеми, досега 3 ми имаат рикнато. Сега сум на Тошиба, океј е, а моја препорака би била SonyNec или Sony од овие горе набројаниве. За Асус појма неам, да ти кажам. : )
И lightscribe, хех. Како прво, не е битно што режачот има тоа, мање више, битно е дали ќе ти се даваат пари за поскапи дискови после...Lightscribe од Вербатим се колку...50 денари едно?
Значи исто како да купуваш брич, ти купи го Vilkinson Quattro, нема проблем - цената е 200 денари разлика од другиве...ама после ќе треба и поскапи жилети секој пат. Мамка. : )
lightscribe не ти треба,верувај!!!!!!!!!
А со Sony јас имам лошо искуство!
Епа ондак купи си Plextor (чим сакаш најдобро, а башка и користиш Gillete Fusion Power ). Најскапи се ама и (според официјални review-а) - најдобри. Чисто за информација, јас користам Pioneer DVR-212D и досега сум немал никакви проблеми (а го користам повеќе од 3 години)...знам чоек дека режач купувам
не се сега скапи режачите ама ако не сними нешто и податоците ги зароби?
ама како шо гледам некој не режат,јас имав порано проблеми со Филипс (од АМЦ купен) а и Асус 16 брзинските не чинеа и сега гледам и ЛЏ не чинат а моментално користам Асус 18 брзински и е добар за сега а го имам веќе 2 години и само еднаш мислам дека го имам носено на чистење оти не смимаше - а тогаш користев само Принко (изгледа Принкото заебаваа) и од тогаш сум на Вербатим и Меморекс - закон ЦД-а
ќе си останам изгледа со Асус пак
Чоек режач купуваш, не кола. Во главно сите си ја вршат работата - режат двд. Ти дури и да земеш х100 брзински режач пак е препорачливо да режеш на не повеќе од х4
Си ја вршат и рикаат константно. Не заебавај и ти сега. )
LG мислам дека имаат проблеми, досега 3 ми имаат рикнато. Сега сум на Тошиба, океј е, а моја препорака би била SonyNec или Sony од овие горе набројаниве. За Асус појма неам, да ти кажам. : )
И lightscribe, хех. Како прво, не е битно што режачот има тоа, мање више, битно е дали ќе ти се даваат пари за поскапи дискови после...Lightscribe од Вербатим се колку...50 денари едно?
Значи исто како да купуваш брич, ти купи го Vilkinson Quattro, нема проблем - цената е 200 денари разлика од другиве...ама после ќе треба и поскапи жилети секој пат. Мамка. : )
хахаЕпа ондак купи си Plextor (чим сакаш најдобро, а башка и користиш Gillete Fusion Power ). Најскапи се ама и (според официјални review-а) - најдобри. Чисто за информација, јас користам Pioneer DVR-212D и досега сум немал никакви проблеми (а го користам повеќе од 3 години)...
deeee beee koj rezac bil najbolje site se dobri osven ako ne rezas po 200 dvd na den sekoe ke ti zavrsi rabota, imam nekoe tamu Optiarc DVD RW AD-5200A ATA Device neznam ni sto marka e 5 godini muka nema ne deka go koristam ama onaka koe i da go kupis ke ti zavrsi rabotaхаха
знам дека Plextor се најдобри ама се изгор а за Pioneer слушам дека и тие биле ептен добри и многу поевтини од Plextor и сега ќе земам или Асус 24x или Pioneer
добро е да се слушнат и други мислења
фала на сите за одговорите
Таа е во рангот на 9800гт, внимавај постариот модел 3870 на Sapphire имаше проблем со ладењето, кулерот беше многу лошо решен(црвен кулер), доколку е со плав кулер е ОК.ЕДИТ: Sapphire 3870 била ,БТВ со која од nvidia се споредува оваа 3870.
Па шо знам графичката ја видов е сина а кулерот не го видов ,бтв температурата на десктоп преку gpu-z беше 45 степени.Таа е во рангот на 9800гт, внимавај постариот модел 3870 на Sapphire имаше проблем со ладењето, кулерот беше многу лошо решен(црвен кулер), доколку е со плав кулер е ОК.
ne e vo rangot na 9800 GT, tuku vo rang so 9600GT e isti se skoro zavisi do igrata na nekoja igra 3870 vadi podobri performansi na nekoja 9600GT ima podobri performansi ama so 9800Gt nema sansi na niedna igra i temperaturata najveke zavisi od kukisteto i od kulerite kako se postaveni.Таа е во рангот на 9800гт, внимавај постариот модел 3870 на Sapphire имаше проблем со ладењето, кулерот беше многу лошо решен(црвен кулер), доколку е со плав кулер е ОК.
Све ок освем напојувањето. Без размислување земи го 520, бидејќи е real power и цела класа над GX серијата во поглед на квалитете.ај за последен пат да ми помогните околу компонентите (оти сега ги има во СЕТ на лагер)
друже ај види го првиот резултат и ќе видиш дека 600 В/А е 340 вати600 В/А тоа се отприлика 350 в
Ама математика беше ова??????????
ОК чим велиш такаСве ок освем напојувањето. Без размислување земи го 520, бидејќи е real power и цела класа над GX серијата во поглед на квалитете.
ама мене конф. ќе ми троши околу 300 вати а УПС-от е 340 ватиИ не зимај UPS, нема да ти користи за ништо бидејки е преслаб за тоа напајање, а саглам UPS е над 150 евра. Доволно ти е Surge Protector продолжен кабел.