Е ама лупна глупост сеа... :jaj:ај некој добар монитор од СЕТ исклучиво, со ТН панел (оти не можам со ИПС да купам) до кај 9000 ден
пошто Самсунг не чинат дали можам да земам Асус,ЛЏ или друга марка и која не ги замара очите оти од ЦРТ немам гајле овие години а гледам од малку подалечно растојание ако значи нешто овој податок
Aко ја следиш целава дискусија ќе уочиш дека не е далеку од вистината, Самсунг е бренд кој живее на стара слава и е преценет, кога се работи за LCD/ТV.Е ама лупна глупост сеа... :jaj:
чим сакаш да не те болат очи, можеш да земеш Philips LED монитор во АМЦ ги има, LED мониторите помалце ги замараат очите и имаат поквалитетна сликаај некој добар монитор од СЕТ исклучиво, со ТН панел (оти не можам со ИПС да купам) до кај 9000 ден
пошто Самсунг не чинат дали можам да земам Асус,ЛЏ или друга марка и која не ги замара очите оти од ЦРТ немам гајле овие години а гледам од малку подалечно растојание ако значи нешто овој податок
оти овие ЛЦД монитори на лаптопите ептен светат,да го ослепат чоек хехе
да напоменам само дека имам ТВ картичка (внатрешна) и ми треба мониторот да вади чиста слика од кабловска доколку е можно оти на ЦРТ мониторот сликата ми е стакло
а кај еден роднина од кабловската кога гледа ТВ сликата е никаква,нечиста т.е цела со точки (а има ЛЏ 17 ка од 2005-2006 негде)
едит
а какви се по квалитет HYUNDAI мониторите?
пример овој 24 инчен ми фати око
Добар виц.LED мониторите помалце ги замараат очите и имаат поквалитетна слика
Да бе очила за сонце ако ставишLED мониторите помалце ги замараат очите и имаат поквалитетна слика
Немаш 2 процесора, туку имаш 1 процесор со 2 јадра од по 2 GHz, а тоа не е вкупно 4 GHz, туку по 2 GHz на секое од јадрото.епа вака имам ваков процесор
Intel(R) Core(TM)2 CPU 4400@2.00GHz(2CPU)
не се разбирам многу од компјутерски делови па ако може да прашам нешто...
ме буни ова 2CPU и сеа не знам дали тоа значи дека иам уствари како два дела што се по 2GHz или тие двата се заедно 2GHz?
барав по гугл и гледам дека уствари тоа било за секој ама не ми е некако сигурно...
ако е така значи имам од 4GHz процесор...
ако може некој шо се разбира да ми објасни конкретно за мојов процесор а и општо за процесорите што како се гледа и слично...
иначе процесорот ми е купен пред 2,5 години и тогаш беше доста скап и тогаш коа го купував ми рекоа бил многу добар...
се извинувам за ftopic: ама глеам другиве теми се замрени и нема некој да одговори таму...го молам модераторот да не брише...
http://www.buzzle.com/articles/led-vs-lcd-monitor.htmlДа бе очила за сонце ако ставиш
Значи за да не ти пишувам реферат, (ми здосаде веќе на неколку форуми) само ќе ти предложам кога се информираш за нешто иформирај се целосно, не само од некој текст на рандом страна или пак извадок од текст.http://www.buzzle.com/articles/led-vs-lcd-monitor.html
LED monitors are also a lot more softer on the eyes than LCD monitors which make them popular choices for people who work for long hours on their desktop computers
Чоек режач купуваш, не кола. Во главно сите си ја вршат работата - режат двд. Ти дури и да земеш х100 брзински режач пак е препорачливо да режеш на не повеќе од х4Asus,LG,Sony,SonyNec
кој од овие режачи е најдобар и која е разликата меѓу Sony i SonyNec
јас би го зел овој
само не знам дали има Light Scribe оти на Asus 1814BLA5 има иако не сум го користел никогаш ама добро е да се има
значи сакам да прашам дали е добра оваа серија на Асус оти порано со 16 брзинските имаа некои проблеми, ако има некој користено нека кажи (ако сака)
Си ја вршат и рикаат константно. Не заебавај и ти сега. )Чоек режач купуваш, не кола. Во главно сите си ја вршат работата - режат двд. Ти дури и да земеш х100 брзински режач пак е препорачливо да режеш на не повеќе од х4