Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
е сеа уште се мислам дали да купам од амц или да чекам 2-3 недели од сет, пошто моментално у сет го нема, читам на форумов многу се жалат од амц како една од полошите фирми.....а има и добар тошиба у амц за 31000 и3 и амд хд 7670м
Нема врска, јас имам земено од амц, асус никаков проблем не сум имал, инаку ати е :гомце:

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
е сеа уште се мислам дали да купам од амц или да чекам 2-3 недели од сет, пошто моментално у сет го нема, читам на форумов многу се жалат од амц како една од полошите фирми.....а има и добар тошиба у амц за 31000 и3 и амд хд 7670м
7670 е за нијанса подобра од 630/540м со ддр3 ама не вреди до толку да трампаш и5 за и3

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
Имам лаптоп со mobility 4560 и 2 десктопа со 9800Pro на AGP и HD6770. Проблем сум имал единствено во времето кога 9800Pro беше нова. Да не испадне дека сум фанбој имам и workstation лаптопи со quadro FX880М и quadro 1000M. :) Едноставно не се палам на фирми него си гледам што е најдобро цена/перформанси и тоа си зимам

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Имам лаптоп со mobility 4560 и 2 десктопа со 9800Pro на AGP и HD6770. Проблем сум имал единствено во времето кога 9800Pro беше нова. Да не испадне дека сум фанбој имам и workstation лаптопи со quadro FX880М и quadro 1000M. :) Едноставно не се палам на фирми него си гледам што е најдобро цена/перформанси и тоа си зимам
Cuda Cores само ќе кажам доволно е :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Би купиле ли SSD од кај нас или би порачале од надвор? Друго, дали и кај SSD може да добијам производ за источен пазар или квалитетот ќе биде ист како во Германија на пример?
Samsung 830 неможе да се расипе, толку е квалитетно.

Купи си слободно.

Нема врска, јас имам земено од амц, асус никаков проблем не сум имал, инаку ати е :гомце:
:facepalm:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Ќе ме убедуваш дека ATI е подобра од Nvidia ?
Нема да те убедувам, зошто би те убедувал? само нескам кога се шират невистини, и муабети од типот Geforce се најбољи, се споредува модел со модел, не производител вс производител.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
еј дај сега и ти :) какви споредби правиш
Исти како тебе, значи неможеш да кажеш дека одреден бренд е срање, можеш да кажеш дека ти не го преферираш тој бренд, вака делуваш како фанбој. Се споредува производ со производ, за одредена цена и се кажува што е подобро.

Јас имам Nvidia карта, но тоа не значи дека AMD се срање, пред оваа карта имав 3 различни серии на AMD, и само со една од нив имав посериозни проблеми со драјвери другите работаеа одлично, ако ти кажам дека во последниве 3 месеци AMD ги гази на Nvidia од аспект на квалитет на драјвер, дали ќе ми веруваш? бидејќи пред да ја сменам оваа карта што ја имам сеа (Nvidia) имав AMD карта, и знам како идат работите со драјверите знам многу добро уствари, затоа што сeкој бета драјвер сум го имал во пс, исто како и официјален, (WHQL) driver whore sum :)

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Исти како тебе, значи неможеш да кажеш дека одреден бренд е срање, можеш да кажеш дека ти не го преферираш тој бренд, вака делуваш како фанбој. Се споредува производ со производ, за одредена цена и се кажува што е подобро.

Јас имам Nvidia карта, но тоа не значи дека AMD се срање, пред оваа карта имав 3 различни серии на AMD, и само со една од нив имав посериозни проблеми со драјвери другите работаеа одлично, ако ти кажам дека во последниве 3 месеци AMD ги гази на Nvidia ос аспект на квалитет на драјвер, дали ќе ми веруваш? бидејќи пред да ја сменам оваа карта што ја имам сеа (Nvidia) имав AMD карта, и знам како идат работите со драјверите знам многу добро уствари, затоа што сeкој бета драјвер сум го имал во пс, исто како и официјален, (WHQL) driver whore sum :)
Значи, види не сум ограничен со технологија јас, само ти кажувам дека Nvidia имаат далеку подобра технологија од ATI, сум користел и јас ATI, и знам какви се, имам уште една x1300 душата и ја извадив и уште тера, е сега за драјверите, за лаптопи се далеку по проблематични ATI, Од официјалната не можеш да ги симнеш :D + Optimus технологијата на Nvidia е ненадминлива, ATI никогаш нема да ја надмине оваа технологија. И ај идам да гледам претставувањето на новиот ајфон :D

Kajgana Shop

На врв Bottom