Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
AMD Radeon HD 7400M Series (HP) e proveriv ne e AMD Radeon HD 6490M with 1 GB GDDR5 kako sto e vo ponudata http://t-home.mk/mk/107/882/72/Kori...top_kompjuteri/HP_ProBook_4530s_i3_paket.html
Епа добро де таа е само драјвери за понова верзија си инсталирал, да си ги инсталирал постарите ќе ти пишувало AMD Radeon HD 6400 Series, нема да ти го пишува точниот модел, инаку таа графичка е, не се потресувај. Затоа се зафркнати ATI или AMD

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.329
Поени од реакции
5.374
Не знам кај да поставам прашањево па ај тука :)
Дали подлогите со кулери што се за лаптоп помагат за ладење многу и за не фаќање прашина. Слушнав дека се поврзувале со усб на лаптопите па ме интересира дали трошат многу од батеријата. И да ми дадете некој препорака кој се добри и кај се најефтини

sveto4aki2

РОДИТЕЛ
Член од
17 јануари 2009
Мислења
268
Поени од реакции
37
Епа добро де таа е само драјвери за понова верзија си инсталирал, да си ги инсталирал постарите ќе ти пишувало AMD Radeon HD 6400 Series, нема да ти го пишува точниот модел, инаку таа графичка е, не се потресувај. Затоа се зафркнати ATI или AMD
Друже фала за информацијата ама јас уште еден драјвер за горенаведената графичка AMD Radeon HD 7400M Series (HP) и за Bluetooth не можам никаде да најдам.Инаку имам ставено Windows 7 ultimate 64 bit
Точни податоци на лап топот се следни HP probook 4530s serial number CNU2030FCZ product number LW841EA#ABB Probav na off.strana no mi dava da gi simnam samo za Windows 7 proffesional 64 bit........Gi simanv no dzabe ne funkcioniraat.Pobav i so
DriverPack Solution ja najde no ne moze nikao da ja instalira bara celo vreme no ne ja instalira komplet.Ke proveram dodeka bara vo device INSTALIRANA E .nO POSLE RESTART ja nema.Probav samiot windows7 da si ja instalira pisuva deka nasol po posle toa CODE 43 ima nekakov problem.Sto butur ke bese za eden drajver za graficka i eden za Bluetooth.

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Друже фала за информацијата ама јас уште еден драјвер за горенаведената графичка AMD Radeon HD 7400M Series (HP) и за Bluetooth не можам никаде да најдам.Инаку имам ставено Windows 7 ultimate 64 bit
Точни податоци на лап топот се следни HP probook 4530s serial number CNU2030FCZ product number LW841EA#ABB Probav na off.strana no mi dava da gi simnam samo za Windows 7 proffesional 64 bit........Gi simanv no dzabe ne funkcioniraat.Pobav i so

DriverPack Solution ja najde no ne moze nikao da ja instalira bara celo vreme no ne ja instalira komplet.Ke proveram dodeka bara vo device INSTALIRANA E .nO POSLE RESTART ja nema.Probav samiot windows7 da si ja instalira pisuva deka nasol po posle toa CODE 43 ima nekakov problem.Sto butur ke bese za eden drajver za graficka i eden za Bluetooth.
Значи што се правиш паметен ? Ти дадов програм кој целосно ќе ти ги инсталира сите драјвери ти, некои други работи правиш, еоа зафркавај се шо да ти кажам. Зошто не ги инсталира со Driver Genius ?

sveto4aki2

РОДИТЕЛ
Член од
17 јануари 2009
Мислења
268
Поени од реакции
37
Ne mozam mi bara registracija.Ja ne sum tolku ekspert ako imas vreme da se zakacam od kaj lap topot na tem viewer

Niggersinparis

добро вече
Член од
28 август 2012
Мислења
2.457
Поени од реакции
1.999
Гледав спецификации на ајви бриџ и санди бридџ на ајвито за лаптоп на ајвито пишува макс температура 105 ц а на сенди 100 ц кое е подобро??? кој помалце загрева?

и Овие од Асус во сет што ги има Алуминиум нешто пишува, дали се добри мислам дали помалце греат при играње

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Гледав спецификации на ајви бриџ и санди бридџ на ајвито за лаптоп на ајвито пишува макс температура 105 ц а на сенди 100 ц кое е подобро??? кој помалце загрева?

и Овие од Асус во сет што ги има Алуминиум нешто пишува, дали се добри мислам дали помалце греат при играње
Кажи за кој модел на лаптоп ? К серија е алуминиум али со шо графичка ?

Niggersinparis

добро вече
Член од
28 август 2012
Мислења
2.457
Поени од реакции
1.999

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445

Niggersinparis

добро вече
Член од
28 август 2012
Мислења
2.457
Поени од реакции
1.999
а до 32 000 неге што би препорачал, највеке ми треба за игри ама не јаки дота 2 нба 2к12 по касуал.... најбитно ми е да што помалце грее, за графичка гт 540м највеке ми се свига(јас и онака ако купувам 540 ке биде ддр3, така вајда нема разлика со 630м која е ддр3?)а процесор и3 или и5 има некоја разлика?и која марка?

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
а до 32 000 неге што би препорачал, највеке ми треба за игри ама не јаки дота 2 нба 2к12 по касуал.... најбитно ми е да што помалце грее, за графичка гт 540м највеке ми се свига(јас и онака ако купувам 540 ке биде ддр3, така вајда нема разлика со 630м која е ддр3?)а процесор и3 или и5 има некоја разлика?и која марка?
630 ќе ти врши работа, и нема да згрешиш ако го земеш асусот со IceCool технологија е, помалку грее од останатите

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Дечки, да не знае некој Samsung 830 SSD каде го има кај нас?

Најдов тука http://ddstore.mk/search/product/samsung%20830%20256 ама ценава ме падна во несвест, за 256 ГБ бараат 384 евра а нормално на европски пазар е 200 евра и си викам дали се нормални?

Се мислам да порачам од странство ама SSD ако се расипе или имам проблеми каде ќе го враќам или носам на поправка ако не е купен кај нас?

Би купиле ли SSD од кај нас или би порачале од надвор? Друго, дали и кај SSD може да добијам производ за источен пазар или квалитетот ќе биде ист како во Германија на пример?

Niggersinparis

добро вече
Член од
28 август 2012
Мислења
2.457
Поени од реакции
1.999
630 ќе ти врши работа, и нема да згрешиш ако го земеш асусот со IceCool технологија е, помалку грее од останатите
е сеа уште се мислам дали да купам од амц или да чекам 2-3 недели од сет, пошто моментално у сет го нема, читам на форумов многу се жалат од амц како една од полошите фирми.....а има и добар тошиба у амц за 31000 и3 и амд хд 7670м

Kajgana Shop

На врв Bottom