Земи ЦРТ, ЛЦД не трпат резолуции различни од нивната природна резолуција, која за 20-22 инчен е 1680х1050.
Има 19ки неwide ама мн тешко се наоѓаат, или на старо да пробаш. А иначе немој да зимаш 20ка, земи 22ка, иста резолуција, иста цена, а поголема работна површина имаш. Исто така 22ките се попопуларни па има повеќе и поквалитетни модели.Немаат windowed мод.
Diablo 2, Heroes of Might & Magic 3, Civilization 3 и др.
Нејсе. А ako земам Samsung 2032bw или Samsung 206bw ќе одговара со конфигурацијава што ја имам: AMD Athlon 64 3200/2.00 Ghz, 1 gb ram, G-force 6600 turbo force 256 mb?
Проблем е тоа што при купување на ЛЦД треба да внимавам на мртви пиксели, ергономија, агол на гледливост, квалитет на приказ на бои, одзив, дали има DVI и сл.
Доколку има некој 19“ ЛЦД шо не е widescrean, a е добар за игри, филмови, office ќе бидам благодарен ако кажете
Постари игри на монитори Wide нема да можеш да ги играш еве јас на пример Cossacks не можам да ја играм на Wide а на tft можам затоа ако играш постари игри купи си TFTИзвесен период се думам за купување нов монитор. Компјутеров не ми е баш најнов (AMD Athlon 64 3200, 1 gb ram, G-force 6600 turbo force 256 mb). Притоа, сакам да играм и постари игри со фиксна резолуција од 800X600. Како изгледаат таквите игри на 20“ widescrean?
Дали да земам 19“ CRT на старо или да барам нов LCD, кој и за какви пари (да биде ок за машината што ја имам).
Мислам дека беше ветена некоја тема за мониториве, ама не сум ја нашол.
Дајте некој добар совет, аман.
Јас имам Samsung 932b 19' не е Wide и е одличен јас ти препорачувам да си земеш Samsung ама не Wide во никој случајНемаат windowed мод.
Diablo 2, Heroes of Might & Magic 3, Civilization 3 и др.
Нејсе. А ako земам Samsung 2032bw или Samsung 206bw ќе одговара со конфигурацијава што ја имам: AMD Athlon 64 3200/2.00 Ghz, 1 gb ram, G-force 6600 turbo force 256 mb?
Проблем е тоа што при купување на ЛЦД треба да внимавам на мртви пиксели, ергономија, агол на гледливост, квалитет на приказ на бои, одзив, дали има DVI и сл.
Доколку има некој 19“ ЛЦД шо не е widescrean, a е добар за игри, филмови, office ќе бидам благодарен ако кажете
Како бе неможе да игра постари игри на WIDE?????Постари игри на монитори Wide нема да можеш да ги играш еве јас на пример Cossacks не можам да ја играм на Wide а на tft можам затоа ако играш постари игри купи си TFT
Глеаш дека он пробал = не можел.Како бе неможе да игра постари игри на WIDE?????
Од кај па сеа ова, пообјасни малце...
Знаеш ли што значи терминот TFT, а што значи терминот Wide и споредбава што ја правиш?Постари игри на монитори Wide нема да можеш да ги играш еве јас на пример Cossacks не можам да ја играм на Wide а на tft можам затоа ако играш постари игри купи си TFT
Јас имам Samsung 932b 19' не е Wide и е одличен јас ти препорачувам да си земеш Samsung ама не Wide во никој случај
ТФТ не беше нешо Турбо Флет самтинг ако не се лажам? :smir: А иначе сепак не се споредуе тфт со вајд и со црт но само да прашам дали добро мисламЗнаеш ли што значи терминот TFT, а што значи терминот Wide и споредбава што ја правиш?
Исто ко да кажеш не земај Wide земи CRT...