На таков ЅВЕР, греота е да стаиш ХР. Тоа ти е како во Audi A5 да ставиш плинDe be pa ti nema da se koravam na monitorov ali da ima pak podrska za HD.
Jas tie pari bi gi prefrlil vo graficka nvidia GTX 280 ali bi stavil 3 komada vo SLI mode. . Naravno zaradi toa bi trebal i maticnata da ja menjam i bi ja stavil 790i (mislam bese ). Ram bi stavil 2x2 GB od tvojot poradi ova(XP Rules) (Vista SMRDI) a toa e pradi faktot sto XP 32 bit do 4 GB ram poznava).Iskreno procesorot ne go snam mnogo zas ne su mcital za nego.
Hard bi opnal vo raid.Napojuvanje neznam samo da e dosta
Сакаш со монитор или без?Вака сеа... Ми треба малце ваше мислење и препораки. Земав ваучер, ваучерот само проблеми ми напраи у животот :pos2:пошо со 15000 неможам да си купам ама баш ништо... Иам буџет од околу 650-700 евра (ќе седам дома за нова година) сосе ваучерот значи. И сеа сум на голема мисла, за да не се заебам да не купам нешто глупаво, ипак не се малце пари во прашање.
Значи највеќе на мака ме ставаат графичката и матичната. Незнам која марка на матична да земам, односно од кој производител. Дали некој од вас има искуство со GIGABYTE? И што можете да кажете за нив, значи сакам да закачам на матичната квад 2.83 1333мхз процесор!
Се мислам мегу Gigabyte P45 DS3L i ABIT IP35 PRO...........
И дали графичките од GIGABYTE се добри? Препорачајте ми производител на графички!
И уште една дилема... 9800 гт 1гб ддр или 9800 гтx .... дали има некоја голема разлика помеѓу двете графички, пошо моментално гтх немаат на лагер...
Или на крај краева склопете ја најдобрата конфигурација за мојот буџет.....
imas i abit ix-48 vo niko za slicna cena so ip-35Вака сеа... Ми треба малце ваше мислење и препораки. Земав ваучер, ваучерот само проблеми ми напраи у животот :pos2:пошо со 15000 неможам да си купам ама баш ништо... Иам буџет од околу 650-700 евра (ќе седам дома за нова година) сосе ваучерот значи. И сеа сум на голема мисла, за да не се заебам да не купам нешто глупаво, ипак не се малце пари во прашање.
Значи највеќе на мака ме ставаат графичката и матичната. Незнам која марка на матична да земам, односно од кој производител. Дали некој од вас има искуство со GIGABYTE? И што можете да кажете за нив, значи сакам да закачам на матичната квад 2.83 1333мхз процесор!
И дали графичките од GIGABYTE се добри? Препорачајте ми производител на графички!
И уште една дилема... 9800 гт 1гб ддр или 9800 гтx .... дали има некоја голема разлика помеѓу двете графички, пошо моментално гтх немаат на лагер...
ECS?!? Првпат слушам.....и тоа Л-то чисто сумљам дека е за лајт али ај... Инаку нема појака плоча од Gigabyte моментално кај нас. И да, АБИТ не произведуваат графички...P45-DS3L тоа Л-то на крајот нечини, на некој начин лајт верзија означува. Земи си без Л иначе се на се добра матична е околуу 6200-6300 денари е.
Графичка би земал ECS зашто ептен добро се покажаа, а поефтини се во однос на другиве докажани фирми (АБИТ не ја сметам во нив)
Знам дека е подобро, прашав дали разликата во перформанси е многу голема.Сакаш со монитор или без?
Иначе,GTX е подобра од GT,ако е со 1 гб рам
Ip35 pro, сепак про верзиите се стварно про...imas i abit ix-48 vo niko za slicna cena so ip-35
плоча Gigabyte P35 или P45 можеш и Asus да земеш во предвид, Intel E8400 или Q6600, ATI 4850 или 4870 или .....Вака сеа... Ми треба малце ваше мислење и препораки. Земав ваучер, ваучерот само проблеми ми напраи у животот :pos2:пошо со 15000 неможам да си купам ама баш ништо... Иам буџет од околу 650-700 евра (ќе седам дома за нова година) сосе ваучерот значи. И сеа сум на голема мисла, за да не се заебам да не купам нешто глупаво, ипак не се малце пари во прашање.
Нема врска тоа со L на крајот .... тие со R се покажаа помутаво....P45-DS3L тоа Л-то на крајот нечини, на некој начин лајт верзија означува. Земи си без Л иначе се на се добра матична е околуу 6200-6300 денари е.
Графичка би земал ECS зашто ептен добро се покажаа, а поефтини се во однос на другиве докажани фирми (АБИТ не ја сметам во нив)