Факти за #влијателните

• Креатор на темата Moon Child
  • Време на започнување

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Ајде вака. До сега не ви се мешав во заебанциите, ама фотката од денешниот собир против ограда од 1,7 милиони евра ич не ви требаше.

Почитуван, naumdb

Ако ја имаш здиплено фоткава од нет со цел да исмееш одредена личност, блазе си ти на паметот. Ама ако си дошол на собирот за да ја сликаш за да ја исмеваш, тогаш другар треба да се бавиш со друга професија, на пример: жолта штампа.

Не знам што се десило со кајгана членовите и твитер членовите, ама враќање мило за драго не ве прави подобри од тие на кои им враќате плус ја преминавте границата за две граници.

Друга работа, денешниот собир беше револт за трошење милионски суми на глупости, како ограда на мост. Ако тоа не ве засега директно, тогаш и за тоа блазе си ви.

Немам што друго да ви додадам. Продолжете си ја онлајн борбата за #ширењенавистината иако има и други вистини, ама тие изгледа не ги гледате.

Поздрав

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
^ бате, оваа самите вие ја сеиревте, не па сеа му викаш на некој друг.

Девојчето малку се понаша уфилмано, јебига, за тоа ја сеират.

Акцијава е супер, убаво и креативно искажување незадоволство од глупостите на владата, но ко што гледав од видеото за акцијава, некои од учесниците ова го сфатиле како „играње ку*от“ и „look at me, Im famous..."

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.652
Ајде вака. До сега не ви се мешав во заебанциите, ама фотката од денешниот собир против ограда од 1,7 милиони евра ич не ви требаше.

Почитуван, naumdb

Ако ја имаш здиплено фоткава од нет со цел да исмееш одредена личност, блазе си ти на паметот. Ама ако си дошол на собирот за да ја сликаш за да ја исмеваш, тогаш другар треба да се бавиш со друга професија, на пример: жолта штампа.

Не знам што се десило со кајгана членовите и твитер членовите, ама враќање мило за драго не ве прави подобри од тие на кои им враќате плус ја преминавте границата за две граници.

Друга работа, денешниот собир беше револт за трошење милионски суми на глупости, како ограда на мост. Ако тоа не ве засега директно, тогаш и за тоа блазе си ви.

Немам што друго да ви додадам. Продолжете си ја онлајн борбата за #ширењенавистината иако има и други вистини, ама тие изгледа не ги гледате.

Поздрав
Почитуван Таруно... Сликава ја запленив од порталиве, не знам кој, случајно ја запленив. Прво мостот ќе изнесувал 1.14 милиони евра (според блогот на Јована Тозија, не знам колку е точно)... Второ, и претходно кажав, но изгледа си налетал само на овој пост, јас би ја поддржал акцијава само во случај кога би немало луѓе кои земаат плата поради тоа што дишат воздух под нашето небо, тие не протестираат за вистинските проблеми, протестираат за проблеми кои јас ги чуствувам како ситници. Ни убија пет луѓе, тие мислат дека еден е*ан мост е побитен од тоа и ќе глумат дека влијаат нешто во општеството, јас не мислам дека е така, иако според некои тоа значи дека имам испран мозок. Трето, исклучиво ја исмевав сликата, не протестот (секој има право на протест, и ок е целта), оти според сликава не ми изгледа дека оваа знаела зошто протестира, изгледа работава е да се биде ин. Ја исмеваа и сите нејзини другари од Twitter кога се избрука на телевизија па никому ништо.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499

Почитуван, naumdb

Поздрав
Кога тие ја исмеваа нашата акција, не гледам зошто да не ја исмеваме и ние нивната бе Таруно. А за споредба, полно кајганџии излегуваа секој ден за Мартин Нешкоски нешто што започна од Твитер. Можеа да си се држат настрана, а не да не викаат гебелсоиди, трутови и не знам што таму. Ако не ти се свиѓа нешто не коментирај.И на мене ми беше ретардирано кога ја исмеваа гулабица, кога се глупираат со барокот ама не викам ништо, си преќутувам. Али познат ми е твитерот, за се гомна да се јаде и за се мора да се даде коментар, извинете на јазиков, знам женско сум ама морав.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Кога тие ја исмеваа нашата акција, не гледам зошто да не ја исмеваме и ние нивната бе Таруно. А за споредба, полно кајганџии излегуваа секој ден за Мартин Нешкоски нешто што започна од Твитер. Можеа да си се држат настрана, а не да не викаат гебелсоиди, трутови и не знам што таму. Ако не ти се свиѓа нешто не коментирај.И на мене ми беше ретардирано кога ја исмеваа гулабица, кога се глупираат со барокот ама не викам ништо, си преќутувам. Али познат ми е твитерот, за се гомна да се јаде и за се мора да се даде коментар, извинете на јазиков, знам женско сум ама морав.
Срам те било,ти обична смртничке.....невлијателен створу.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Почитуван Таруно... Сликава ја запленив од порталиве, не знам кој, случајно ја запленив. Прво мостот ќе изнесувал 1.14 милиони евра (според блогот на Јована Тозија, не знам колку е точно)... Второ, и претходно кажав, но изгледа си налетал само на овој пост, јас би ја поддржал акцијава само во случај кога би немало луѓе кои земаат плата поради тоа што дишат воздух под нашето небо, тие не протестираат за вистинските проблеми, протестираат за проблеми кои јас ги чуствувам како ситници. Ни убија пет луѓе, тие мислат дека еден е*ан мост е побитен од тоа и ќе глумат дека влијаат нешто во општеството, јас не мислам дека е така, иако според некои тоа значи дека имам испран мозок. Трето, исклучиво ја исмевав сликата, не протестот (секој има право на протест, и ок е целта), оти според сликава не ми изгледа дека оваа знаела зошто протестира, изгледа работава е да се биде ин. Ја исмеваа и сите нејзини другари од Twitter кога се избрука на телевизија па никому ништо.
Негде мостот е 1, 14 милиони, негде е 1, 7, важно над милион е, а со оглед колку се шпекулира со цената не би ме чудело да испадне и 1,9 милиони.
Втора работа никој не рече дека е оградата побитна од убиството, како можеш да споредуваш човечки живот со железо !?
Трета работа се знае кои се убијците уште првиот ден, ама некој тоа го криеше или оставаше да види како ќе се снајде сама Македонија со случајот или може тој некој има директен удел во убиството. (да не ве наведувам на мислење, ама факин Америка знае кој кога ќе си го избрише газот сигурно знаат дека тука има радикални исламисти, ама зошто ги оставаат нека ви текне сами).
Многу замрсено ми е се и поради тоа одлучувам да не влијаам на тој протест.

Бевте на протестот против радикалните - исламисти !? Не приметивте дека некој вештачки ја пумпа работата и сака поголем екцес !?

Никој не глуми дека влијае нешто во општеството, секој си го искажува својот револт како знае и умее. Јас бев на собирот денес и ни денар не земав, дури дадов за музиката, како и многу таму. Не е ситница некој да ти пере мозок и да ти продава муда за бубрези. Секој втор да го прашаш на улица ќе ти рече „се фрлаат пари на глупости“, ама секој тој втор кога треба да изрази јавно револт, ќути, се плаши, се срами...
Има толку многу дечиња на кои итно им се потребни операции, а тоа се занемарува, побитно е да се изгради оградата од напумпана цена или да се стават златни коњи или да се направи око мост помеѓу два моста на 500метри или да се стават факин жални врби во Вардар !?!?!

Да, Јасна не знае да збори пред камера. Да, Јасна ја исмејуваа и на твитер, ама тие што ја исмејуваа не се ни појавија денес на собирот. И да постојат такви кои само ќе кењаат, дури и против „своите“, оти друго ништо и не знаат да прават. Тоа се луѓе кои се јаки позади тастатурата, а во живо нигде ги нема.
На Јасна може воопшто не и ни требаше интервјуто за А1он, за што и јас и забележав, ама сама се фрли во тоа и кој што и да и речеше она правеше мислејќи дека тоа е правилно и ќе придонесе до појака порака.

Се деси тоа што се деси. Јас и понатаму се залагам против се што е неправилно, но во кое мислам дека можам да делувам и да сменам нешто.

И не се замарајте со тоа што ќе ви рече некој на твитер, оти така си ја губите енергијата бесполезно и ја насочувате кон погрешна страна, а секогаш... секогаш ќе се најде некој да се прави паметен.

Поздрав

пс. да ве поздравам со еден линк запазете го моментот од 24 до 44 секунда каков е одговорот на градоначалникот и кажете ми дали тоа не ве иритира ?
--- надополнето: 13 мај 2012 во 21:13 ---
Не знам кој се ја исмевал акцијата, ама ако му придаваш значење, ќе си го изгубиш својот жар. Не ви судам што се лутите, ама секогаш има и друга страна. Јас се обидов да ви ја покажам другата страна на денешниот собир, па вие како сакате. ;)

Г

Грејвдигер

Гостин
naumdb не генерализирај. Јас сум од 2009 на Twitter со личен профил, нешто порано со еден од сајтовите што го водев. Имам +1,300 followers и сум учествувал и ширен било какви информации што би требало да се рашират со цел голем дел од народот да дознае што се дешава. Пример ти е #протестирам, кој беше организиран од луѓе на Twitter и таа акција зема голем замав... па никој не кажал дека е влијателен.

Јасна, каква-таква организираше нешто и сите што ја поддржуваа излегоа денес. Дали ти и голем дел од #spreadthetruth излеговте вчера на тој протестот? (Немам ништо против било кој, и јас самиот на неколкупати споделив некој твитови) Во кој патем биле напаѓани и кршени штандови на основци што имале организирано некој настан во парк. Не знам дали некоја од медиумските куќи ја објави таа информација, но знам од луѓе што биле на тоа место.

Јасна имаше муда и излезе. Вие сте на потег, али повеќе залагање околу тоа што сакате да го направите, отколку да го реметите Борјан и да пишувате некој си ебени факти за влијателните.
Поддршка за акцијава, но треба да се реализира како што треба. Ако се замарате многу со мислењата на Борјан, нема многу далеку да стигнете.

Факт: Нема кај нас влијателни, ако има некоја акција - сите ја правиме таа.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562

Поздрав
Јас ќе морам да се вмешам во муабетов, се надевам нема да ти пречи. Никој, апсолутно никој не беше против денешната пародија жива ограда, напротив мислам дека во еден глас испцувме се што е поврзано со крадење на нашите пари и претерување. Речиси сите ги поддржаа и на Кајгана и на Твитер. Значи јасно и гласно сите заедно сме против крадењето на оваа власт. Тука муабетот околу денешната акција завршува.
Околу другите вистини, секако има и други вистини. Првата е подржувај акција исклучиво ако сам ја организираш. Беше денес на акцијата виде кој фаци беа, а кој фаци најавени не додјоа. Другата вистина е прави се паметен колку што можеш на твитер и форсирај ги само твоите дела како најпаметни и најдобри. И излези на сопствената акција заедно со 30 души. Не излегоа луѓето оти не го поддржаа протестот или оти едноставно ораганизаторите си удрија антикампања? Се разбира второто. Кој се дружи во тој свет ја знае и третата вистина, која гласи: 80% од нив работат во невладин сектор и земаат плати над 30 000 денари, но прокламираат проект невработени лица за жива ограда. Тоа е лицемерие.
Не беше воопшто проблем да ја поддржат нашата акција, но големите либерали секогаш мора да идат контра на све живо и диво, а очекуваат поддршка за свои проекти. Они освен во врбите што гледаат машини за перење, гледаат и 10 души радикални на возраст до 18 години и тоа во секоја прилика го потенцираат (се разбира не како што е туку им ставаат равенство со радикалните муслимани). Таа вистина ја гледале, се прашувам јас да не полудев или треба на очно да одам. Дали воопшто имаат срам или тоа им иде од навиката да плукаат за се што ќе видат. И јас сум голем поборник против речиси сите проекти на оваа Влада и јас ги поддржувам акциите како денешната, и јас сум либерал и ги поддржувам сите дискриминари групи во ова општество, но немој бре да претеруваш и да бараш виновници во својот народ за убиство на 5 невини лица. Ми се гади од двојните аршини и од изигривање најпаметен во оваа држава.
--- надополнето: 13 мај 2012 во 21:42 ---
Јасна, каква-таква организираше нешто и сите што ја поддржуваа излегоа денес. Дали ти и голем дел од #spreadthetruth излеговте вчера на тој протестот? (Немам ништо против било кој, и јас самиот на неколкупати споделив некој твитови) Во кој патем биле напаѓани и кршени штандови на основци што имале организирано некој настан во парк. Не знам дали некоја од медиумските куќи ја објави таа информација, но знам од луѓе што биле на тоа место.
Нашата акција не поддржува протести против МВР во овој момент кога осомничените се уапсени. Нашата акција не поддржува никакво насилство, ниту повикува на раздор. Нашата акција ќе треба добро да ја препрочитате оти очигледно не ја разбирате. Таа означува: Се она што навистина се случува да се сподели, викале Умрете Каури тоа нека се каже насекаде, носеле радикални знамиња нека се каже! Нека се каже и јавно зошто протестираат, зошто во секој случај каде е Албанец обвинет бараат монтиран случај. Да глумиме и да се правиме слепи немаме намера, доволно беше. Нека знае светот кој е навистина угнетен, тепан и малтретиран во оваа држава. Мислам дека сум јасна за нашата акција.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Ја подржав #spreadthetruth затоа што зад неа не стои невладина ниту парите на Сорос и неговите сателити, ниту е подржана од партија, ниту е обоена од левицата или десницата. Ќе подржувам акција која се прави од срце и е искрена. Нема да подржам акција на одредена група кои зборат за сиромаштија и ограда, а носат цвикери од 300 еура и глумат фенси фаци пред камерите на А1он со ајфоните во рака.

Преку тасета ми е од тие кои мислат дека се авангарда на ова општество, преку тасета ми се затоа што се умислени дека само они смеат да протестираат а твит акцијата на момците и девојките од Кајгана е ужас, нема врска, гебелсоидна, затуцана. За окупирај го ВолСтрит се први за 5 брутално убиени сограѓани не им чуе.
Кога лекцијата за Либералната демократија и нејзините принципи се предавала на факс некој бегал од предавање и во Менада кафе пиел.

Како што имаат право Јасна и екипата да негодуваат и прават акции, така и јас и момците и девојките од Кајгана имаме право да твитаме и правиме акција на наш начин.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Бевте на протестот против радикалните - исламисти !? Не приметивте дека некој вештачки ја пумпа работата и сака поголем екцес !?
На протестот против радикалните исламисти примети вештачко пумпање кон голем екцес? Тие 50 деца што беа собрани ќе го направеа големиот екцес? Иако сите се оградија од нив и не добија поддршка од никого.

Добар пример избра за посочување. Иако имаше еден „мирен“ протест само ден пред тоа. Само не ми е јасно за што станува збор, лицемерие или испран мозок.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Јас ќе морам да се вмешам во муабетов, се надевам нема да ти пречи. Никој, апсолутно никој не беше против денешната пародија жива ограда, напротив мислам дека во еден глас испцувме се што е поврзано со крадење на нашите пари и претерување. Речиси сите ги поддржаа и на Кајгана и на Твитер. Значи јасно и гласно сите заедно сме против крадењето на оваа власт. Тука муабетот околу денешната акција завршува.
Околу другите вистини, секако има и други вистини. Првата е подржувај акција исклучиво ако сам ја организираш. Беше денес на акцијата виде кој фаци беа, а кој фаци најавени не додјоа. Другата вистина е прави се паметен колку што можеш на твитер и форсирај ги само твоите дела како најпаметни и најдобри. И излези на сопствената акција заедно со 30 души. Не излегоа луѓето оти не го поддржаа протестот или оти едноставно ораганизаторите си удрија антикампања? Се разбира второто. Кој се дружи во тој свет ја знае и третата вистина, која гласи: 80% од нив работат во невладин сектор и земаат плати над 30 000 денари, но прокламираат проект невработени лица за жива ограда. Тоа е лицемерие.
Не беше воопшто проблем да ја поддржат нашата акција, но големите либерали секогаш мора да идат контра на све живо и диво, а очекуваат поддршка за свои проекти. Они освен во врбите што гледаат машини за перење, гледаат и 10 души радикални на возраст до 18 години и тоа во секоја прилика го потенцираат (се разбира не како што е туку им ставаат равенство со радикалните муслимани). Таа вистина ја гледале, се прашувам јас да не полудев или треба на очно да одам. Дали воопшто имаат срам или тоа им иде од навиката да плукаат за се што ќе видат. И јас сум голем поборник против речиси сите проекти на оваа Влада и јас ги поддржувам акциите како денешната, и јас сум либерал и ги поддржувам сите дискриминари групи во ова општество, но немој бре да претеруваш и да бараш виновници во својот народ за убиство на 5 невини лица. Ми се гади од двојните аршини и од изигривање најпаметен во оваа држава.
[
Тамам работа да ми пречи. ;)

Кај работат тие што излегоа денес, стварно не знам, а и не сум прашал. Некоја девојка денес спомна дека ќе ја избркале од работа ако ја виделе на тв дека демек работела во министерство за култура. Колку е точно не знам стварно.

Поентата не им беше само за нив како за невработени туку општо за сите невработени. Може да се земат невработени да глумат жива ограда со тие пари.

Зошто не ја поддржаа акцијата #ширијавистината не знам, ја си кажав зошто јас не ја поддржав. Дека си удрија анти-кампања да, со изјавата за А1он се направи тоа. Беше лош потег ама ете бидна јбг.

Мене ме испровоцира фотката која мислев дека е сликана директно од настанот, оти не ја најдов нигде на нет. И прво што ми пројде низ глава е дека некој отишол само за да слика и да исмева, што ми е тотално лудо.

Никогаш нема да научиме заедно да се бориме за нешто тоа е факт. Повеќе ќе си одмагаме отколку помагаме и тоа е факт. Јбг такви сме, за нигде сме. Чурук народ.
--- надополнето: 13 мај 2012 во 22:26 ---
На протестот против радикалните исламисти примети вештачко пумпање кон голем екцес? Тие 50 деца што беа собрани ќе го направеа големиот екцес? Иако сите се оградија од нив и не добија поддршка од никого.

Добар пример избра за посочување. Иако имаше еден „мирен“ протест само ден пред тоа. Само не ми е јасно за што станува збор, лицемерие или испран мозок.
Колку само ништо не си разбрал од тоа што го пишав, ама ај. Двата протеста се пумпање кој треба да води кон екцес. Двата.

И немам намера веќе да се објаснувам.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Тамам работа да ми пречи. ;)

Кај работат тие што излегоа денес, стварно не знам, а и не сум прашал. Некоја девојка денес спомна дека ќе ја избркале од работа ако ја виделе на тв дека демек работела во министерство за култура. Колку е точно не знам стварно.

Поентата не им беше само за нив како за невработени туку општо за сите невработени. Може да се земат невработени да глумат жива ограда со тие пари.

Зошто не ја поддржаа акцијата #ширијавистината не знам, ја си кажав зошто јас не ја поддржав. Дека си удрија анти-кампања да, со изјавата за А1он се направи тоа. Беше лош потег ама ете бидна јбг.

Мене ме испровоцира фотката која мислев дека е сликана директно од настанот, оти не ја најдов нигде на нет. И прво што ми пројде низ глава е дека некој отишол само за да слика и да исмева, што ми е тотално лудо.

Никогаш нема да научиме заедно да се бориме за нешто тоа е факт. Повеќе ќе си одмагаме отколку помагаме и тоа е факт. Јбг такви сме, за нигде сме. Чурук народ.
На сликата има и наша членка која ние овде сите ја почитуваме. Не би се исмевале во никој случај.
Ние не сме чурук луѓе, ние на Кајгана сме правеле милион акции од хуманитарни до големите протести пред Грчка амбасада. Мислам дека релано проценуваме што да поддржиме и што да прифатиме, бидејќи не сме политички обоени и финансирани од Сорос. Има и такви членови но ние ги препознаваме во првиот пост.
И мора да се научиме заедно да се бориме, од овој дуел што се појави на твитер јас мислам дека и двете страни ќе научат кое е најдоброто решение. Овде сепак не е мал бројот на активни членови, нашата поддршка може многу да помогне или да одмогне. Или сите ќе се бориме за вистиснките ствари или никој нема да спроведе било што и да замисли. Епа измерете и видете за што сте :)
Патем зошто ти не ја поддржа нашата акција?

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Зошто не ја поддржаа акцијата #ширијавистината не знам
Не поддржуваат иницијатива за борбата со тие кои бараат слобода за осомничените за убиството на децата ама битно кењаат за мостот.Ако се случи убиство на некои нивни блиски и ако почнат кампања како нашата тогаш има да се однесувам како нив,ќе си бидам влијателен.

Kajgana Shop

На врв Bottom