- Член од
- 21 јануари 2009
- Мислења
- 8.769
- Поени од реакции
- 8.794
Невработен, but yet, he doesn't even need a job.Типична слика за невработен човек. Невработен, но сепак влијателен.
Невработен, but yet, he doesn't even need a job.Типична слика за невработен човек. Невработен, но сепак влијателен.
Почитуван Таруно... Сликава ја запленив од порталиве, не знам кој, случајно ја запленив. Прво мостот ќе изнесувал 1.14 милиони евра (според блогот на Јована Тозија, не знам колку е точно)... Второ, и претходно кажав, но изгледа си налетал само на овој пост, јас би ја поддржал акцијава само во случај кога би немало луѓе кои земаат плата поради тоа што дишат воздух под нашето небо, тие не протестираат за вистинските проблеми, протестираат за проблеми кои јас ги чуствувам како ситници. Ни убија пет луѓе, тие мислат дека еден е*ан мост е побитен од тоа и ќе глумат дека влијаат нешто во општеството, јас не мислам дека е така, иако според некои тоа значи дека имам испран мозок. Трето, исклучиво ја исмевав сликата, не протестот (секој има право на протест, и ок е целта), оти според сликава не ми изгледа дека оваа знаела зошто протестира, изгледа работава е да се биде ин. Ја исмеваа и сите нејзини другари од Twitter кога се избрука на телевизија па никому ништо.Ајде вака. До сега не ви се мешав во заебанциите, ама фотката од денешниот собир против ограда од 1,7 милиони евра ич не ви требаше.
Почитуван, naumdb
Ако ја имаш здиплено фоткава од нет со цел да исмееш одредена личност, блазе си ти на паметот. Ама ако си дошол на собирот за да ја сликаш за да ја исмеваш, тогаш другар треба да се бавиш со друга професија, на пример: жолта штампа.
Не знам што се десило со кајгана членовите и твитер членовите, ама враќање мило за драго не ве прави подобри од тие на кои им враќате плус ја преминавте границата за две граници.
Друга работа, денешниот собир беше револт за трошење милионски суми на глупости, како ограда на мост. Ако тоа не ве засега директно, тогаш и за тоа блазе си ви.
Немам што друго да ви додадам. Продолжете си ја онлајн борбата за #ширењенавистината иако има и други вистини, ама тие изгледа не ги гледате.
Поздрав
Кога тие ја исмеваа нашата акција, не гледам зошто да не ја исмеваме и ние нивната бе Таруно. А за споредба, полно кајганџии излегуваа секој ден за Мартин Нешкоски нешто што започна од Твитер. Можеа да си се држат настрана, а не да не викаат гебелсоиди, трутови и не знам што таму. Ако не ти се свиѓа нешто не коментирај.И на мене ми беше ретардирано кога ја исмеваа гулабица, кога се глупираат со барокот ама не викам ништо, си преќутувам. Али познат ми е твитерот, за се гомна да се јаде и за се мора да се даде коментар, извинете на јазиков, знам женско сум ама морав.Ајде вака. До сега не ви се мешав во заебанциите, ама фотката од денешниот собир против ограда од 1,7 милиони евра ич не ви требаше.
Почитуван, naumdb
Ако ја имаш здиплено фоткава од нет со цел да исмееш одредена личност, блазе си ти на паметот. Ама ако си дошол на собирот за да ја сликаш за да ја исмеваш, тогаш другар треба да се бавиш со друга професија, на пример: жолта штампа.
Не знам што се десило со кајгана членовите и твитер членовите, ама враќање мило за драго не ве прави подобри од тие на кои им враќате плус ја преминавте границата за две граници.
Друга работа, денешниот собир беше револт за трошење милионски суми на глупости, како ограда на мост. Ако тоа не ве засега директно, тогаш и за тоа блазе си ви.
Немам што друго да ви додадам. Продолжете си ја онлајн борбата за #ширењенавистината иако има и други вистини, ама тие изгледа не ги гледате.
Поздрав
Срам те било,ти обична смртничке.....невлијателен створу.Кога тие ја исмеваа нашата акција, не гледам зошто да не ја исмеваме и ние нивната бе Таруно. А за споредба, полно кајганџии излегуваа секој ден за Мартин Нешкоски нешто што започна од Твитер. Можеа да си се држат настрана, а не да не викаат гебелсоиди, трутови и не знам што таму. Ако не ти се свиѓа нешто не коментирај.И на мене ми беше ретардирано кога ја исмеваа гулабица, кога се глупираат со барокот ама не викам ништо, си преќутувам. Али познат ми е твитерот, за се гомна да се јаде и за се мора да се даде коментар, извинете на јазиков, знам женско сум ама морав.
Негде мостот е 1, 14 милиони, негде е 1, 7, важно над милион е, а со оглед колку се шпекулира со цената не би ме чудело да испадне и 1,9 милиони.Почитуван Таруно... Сликава ја запленив од порталиве, не знам кој, случајно ја запленив. Прво мостот ќе изнесувал 1.14 милиони евра (според блогот на Јована Тозија, не знам колку е точно)... Второ, и претходно кажав, но изгледа си налетал само на овој пост, јас би ја поддржал акцијава само во случај кога би немало луѓе кои земаат плата поради тоа што дишат воздух под нашето небо, тие не протестираат за вистинските проблеми, протестираат за проблеми кои јас ги чуствувам како ситници. Ни убија пет луѓе, тие мислат дека еден е*ан мост е побитен од тоа и ќе глумат дека влијаат нешто во општеството, јас не мислам дека е така, иако според некои тоа значи дека имам испран мозок. Трето, исклучиво ја исмевав сликата, не протестот (секој има право на протест, и ок е целта), оти според сликава не ми изгледа дека оваа знаела зошто протестира, изгледа работава е да се биде ин. Ја исмеваа и сите нејзини другари од Twitter кога се избрука на телевизија па никому ништо.
Не знам кој се ја исмевал акцијата, ама ако му придаваш значење, ќе си го изгубиш својот жар. Не ви судам што се лутите, ама секогаш има и друга страна. Јас се обидов да ви ја покажам другата страна на денешниот собир, па вие како сакате.Кога тие ја исмеваа нашата акција, не гледам зошто да не ја исмеваме и ние нивната бе Таруно. А за споредба, полно кајганџии излегуваа секој ден за Мартин Нешкоски нешто што започна од Твитер. Можеа да си се држат настрана, а не да не викаат гебелсоиди, трутови и не знам што таму. Ако не ти се свиѓа нешто не коментирај.И на мене ми беше ретардирано кога ја исмеваа гулабица, кога се глупираат со барокот ама не викам ништо, си преќутувам. Али познат ми е твитерот, за се гомна да се јаде и за се мора да се даде коментар, извинете на јазиков, знам женско сум ама морав.
Јас ќе морам да се вмешам во муабетов, се надевам нема да ти пречи. Никој, апсолутно никој не беше против денешната пародија жива ограда, напротив мислам дека во еден глас испцувме се што е поврзано со крадење на нашите пари и претерување. Речиси сите ги поддржаа и на Кајгана и на Твитер. Значи јасно и гласно сите заедно сме против крадењето на оваа власт. Тука муабетот околу денешната акција завршува.Друга работа, денешниот собир беше револт за трошење милионски суми на глупости, како ограда на мост. Ако тоа не ве засега директно, тогаш и за тоа блазе си ви.
Поздрав
Нашата акција не поддржува протести против МВР во овој момент кога осомничените се уапсени. Нашата акција не поддржува никакво насилство, ниту повикува на раздор. Нашата акција ќе треба добро да ја препрочитате оти очигледно не ја разбирате. Таа означува: Се она што навистина се случува да се сподели, викале Умрете Каури тоа нека се каже насекаде, носеле радикални знамиња нека се каже! Нека се каже и јавно зошто протестираат, зошто во секој случај каде е Албанец обвинет бараат монтиран случај. Да глумиме и да се правиме слепи немаме намера, доволно беше. Нека знае светот кој е навистина угнетен, тепан и малтретиран во оваа држава. Мислам дека сум јасна за нашата акција.Јасна, каква-таква организираше нешто и сите што ја поддржуваа излегоа денес. Дали ти и голем дел од #spreadthetruth излеговте вчера на тој протестот? (Немам ништо против било кој, и јас самиот на неколкупати споделив некој твитови) Во кој патем биле напаѓани и кршени штандови на основци што имале организирано некој настан во парк. Не знам дали некоја од медиумските куќи ја објави таа информација, но знам од луѓе што биле на тоа место.
На протестот против радикалните исламисти примети вештачко пумпање кон голем екцес? Тие 50 деца што беа собрани ќе го направеа големиот екцес? Иако сите се оградија од нив и не добија поддршка од никого.Бевте на протестот против радикалните - исламисти !? Не приметивте дека некој вештачки ја пумпа работата и сака поголем екцес !?
Тамам работа да ми пречи.Јас ќе морам да се вмешам во муабетов, се надевам нема да ти пречи. Никој, апсолутно никој не беше против денешната пародија жива ограда, напротив мислам дека во еден глас испцувме се што е поврзано со крадење на нашите пари и претерување. Речиси сите ги поддржаа и на Кајгана и на Твитер. Значи јасно и гласно сите заедно сме против крадењето на оваа власт. Тука муабетот околу денешната акција завршува.
Околу другите вистини, секако има и други вистини. Првата е подржувај акција исклучиво ако сам ја организираш. Беше денес на акцијата виде кој фаци беа, а кој фаци најавени не додјоа. Другата вистина е прави се паметен колку што можеш на твитер и форсирај ги само твоите дела како најпаметни и најдобри. И излези на сопствената акција заедно со 30 души. Не излегоа луѓето оти не го поддржаа протестот или оти едноставно ораганизаторите си удрија антикампања? Се разбира второто. Кој се дружи во тој свет ја знае и третата вистина, која гласи: 80% од нив работат во невладин сектор и земаат плати над 30 000 денари, но прокламираат проект невработени лица за жива ограда. Тоа е лицемерие.
Не беше воопшто проблем да ја поддржат нашата акција, но големите либерали секогаш мора да идат контра на све живо и диво, а очекуваат поддршка за свои проекти. Они освен во врбите што гледаат машини за перење, гледаат и 10 души радикални на возраст до 18 години и тоа во секоја прилика го потенцираат (се разбира не како што е туку им ставаат равенство со радикалните муслимани). Таа вистина ја гледале, се прашувам јас да не полудев или треба на очно да одам. Дали воопшто имаат срам или тоа им иде од навиката да плукаат за се што ќе видат. И јас сум голем поборник против речиси сите проекти на оваа Влада и јас ги поддржувам акциите како денешната, и јас сум либерал и ги поддржувам сите дискриминари групи во ова општество, но немој бре да претеруваш и да бараш виновници во својот народ за убиство на 5 невини лица. Ми се гади од двојните аршини и од изигривање најпаметен во оваа држава.
[
Колку само ништо не си разбрал од тоа што го пишав, ама ај. Двата протеста се пумпање кој треба да води кон екцес. Двата.На протестот против радикалните исламисти примети вештачко пумпање кон голем екцес? Тие 50 деца што беа собрани ќе го направеа големиот екцес? Иако сите се оградија од нив и не добија поддршка од никого.
Добар пример избра за посочување. Иако имаше еден „мирен“ протест само ден пред тоа. Само не ми е јасно за што станува збор, лицемерие или испран мозок.
На сликата има и наша членка која ние овде сите ја почитуваме. Не би се исмевале во никој случај.Тамам работа да ми пречи.
Кај работат тие што излегоа денес, стварно не знам, а и не сум прашал. Некоја девојка денес спомна дека ќе ја избркале од работа ако ја виделе на тв дека демек работела во министерство за култура. Колку е точно не знам стварно.
Поентата не им беше само за нив како за невработени туку општо за сите невработени. Може да се земат невработени да глумат жива ограда со тие пари.
Зошто не ја поддржаа акцијата #ширијавистината не знам, ја си кажав зошто јас не ја поддржав. Дека си удрија анти-кампања да, со изјавата за А1он се направи тоа. Беше лош потег ама ете бидна јбг.
Мене ме испровоцира фотката која мислев дека е сликана директно од настанот, оти не ја најдов нигде на нет. И прво што ми пројде низ глава е дека некој отишол само за да слика и да исмева, што ми е тотално лудо.
Никогаш нема да научиме заедно да се бориме за нешто тоа е факт. Повеќе ќе си одмагаме отколку помагаме и тоа е факт. Јбг такви сме, за нигде сме. Чурук народ.
Не поддржуваат иницијатива за борбата со тие кои бараат слобода за осомничените за убиството на децата ама битно кењаат за мостот.Ако се случи убиство на некои нивни блиски и ако почнат кампања како нашата тогаш има да се однесувам како нив,ќе си бидам влијателен.Зошто не ја поддржаа акцијата #ширијавистината не знам