Училиштата во Чаир со променети имиња

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Епа тој македонски устав не донесе до војна каде што загинаа млади македонци...Ако ти си спремен да жртвуваш уште млади деца, јас не сум. Ако ти си спремен и сам да идеш да војуваш за нешто што не го разбираш, јас многу добро знам за што би војувал а за што не! Уште не успеа да ми објасниш како СДСМ ги дал тие државјанства.Кој е потписник? Кој договарал? Опиплив доказ да ми дадеш!!!

Албански знамиња имаше на протестот затоа што тоа беше сенароден протест и беше одлично што има секакви знамиња (имаше и српски, турски, бошњачки).Имаше еден дечко со маица од голема Албанија, а дека се извикувало УЧК те молам дај некое видео или било што!!!
Ако си толкав националист каков што глумиш, како тогаш не ти сметаа српските знамиња на митингот на ВМРО???
Аааа уставот донел до војна. Океј океј. Сега кај и да е ќе речеш дека и шовинистичките политики на македонските власти од 1945 до 2001 резултираа во бунт на албанците за на крај да се исповедаш дека си албанец или дете од мешан брак.

Член од
11 март 2015
Мислења
1.117
Поени од реакции
982
1993 премиер е Бранко Црвенковски. 2001 премиер е Љубчо Георгиевски одлуката за рамковен договор е потпишана од лидерите на ВМРО, СДСМ, ДПА и ПДП. Уште некоја лекција по историја и политика?
Оффф мајкоооо....кој ке ми држел лекции... хахахаххахахахахахахахахаххахаха
Дај ми било каков доказ дека тогаш се дадени државјанства и тебе истото ќе ти го побарам. И дај не ми пренесувајте штабски договори и измислици!

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Оффф мајкоооо....кој ке ми држел лекции... хахахаххахахахахахахахахаххахаха
Дај ми било каков доказ дека тогаш се дадени државјанства и тебе истото ќе ти го побарам. И дај не ми пренесувајте штабски договори и измислици!
Фрчко ти го цитирав (е тој истиот фрчко што според тебе е еден од главните виновници војната 2001 (он го пишувал уставот)) не ти чини. Да го повикам БЦ, само он може да не се сети пошто веќе околу 10 години е во пензија. ...

Член од
11 март 2015
Мислења
1.117
Поени од реакции
982
Аааа уставот донел до војна. Океј океј. Сега кај и да е ќе речеш дека и шовинистичките политики на македонските власти од 1945 до 2001 резултираа во бунт на албанците за на крај да се исповедаш дека си албанец или дете од мешан брак.
Јас сум македонец и не сум дете од мешан брак. Воопшто не реков дека лошата политика према албанците донела до војна. Реков дека националистите во покушај како тебе не донесоа во војна. Гревно е тоа што појма немаш што збориш, и прочитај си ги претходните постови, сам се изјасни дека не ти сметаат промените на училиштата а сега ми глумиш Гоце Делчев!

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Јас сум македонец и не сум дете од мешан брак. Воопшто не реков дека лошата политика према албанците донела до војна. Реков дека националистите во покушај како тебе не донесоа во војна. Гревно е тоа што појма немаш што збориш, и прочитај си ги претходните постови, сам се изјасни дека не ти сметаат промените на училиштата а сега ми глумиш Гоце Делчев!
I rest my case.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.876
Поени од реакции
12.408
Фрчко ти го цитирав (е тој истиот фрчко што според тебе е еден од главните виновници војната 2001 (он го пишувал уставот)) не ти чини. Да го повикам БЦ, само он може да не се сети пошто веќе околу 10 години е во пензија. ...
Ај те молам објасни како од 2012 кога преименување на име на школо на овој начин било незаконско
http://daily.mk/vesti/kralev-ne-otstapuva-kje-ima-kazni-za-preimenuvanite-uchilishta-1
сега е законско?
Или МОН дале согласност? Владата?

Член од
11 март 2015
Мислења
1.117
Поени од реакции
982
Дали негде прочита да го бранам Фрчко или сам си даваш претпоставки што јас мислам????

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Ај те молам објасни како од 2012 кога преименување на име на школо на овој начин било незаконско
http://daily.mk/vesti/kralev-ne-otstapuva-kje-ima-kazni-za-preimenuvanite-uchilishta-1
сега е законско?
Или МОН дале согласност? Владата?
Како прво пренесов вест од фејсбук на градоначалникот на чаир (овој што рече ти дека бил најдобар градоначлник до сега мислев дека го имаш лајкнато на фесјбук па знаеш за што зборам). Може е вистина може не е. Никаде не видов официјална вест. Второ колку што знаеш и самиот, сега има нов министер за образование Адеми и тој потпишал (според фесјбук профилот на меџити).

Член од
11 март 2015
Мислења
1.117
Поени од реакции
982
Како прво пренесов вест од фејсбук на градоначалникот на чаир (овој што рече ти дека бил најдобар градоначлник до сега мислев дека го имаш лајкнато на фесјбук па знаеш за што зборам). Може е вистина може не е. Никаде не видов официјална вест. Второ колку што знаеш и самиот, сега има нов министер за образование Адеми и тој потпишал (според фесјбук профилот на меџити).
Значи пак е кривица на Владата, каде премиер е човек од ВМРО (несудените патриоти)???Дали барем се сложуваме околу овој факт?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.876
Поени од реакции
12.408
Како прво пренесов вест од фејсбук на градоначалникот на чаир (овој што рече ти дека бил најдобар градоначлник до сега мислев дека го имаш лајкнато на фесјбук па знаеш за што зборам). Може е вистина може не е. .
не измислувај без потреба. .
Никаде не видов официјална вест.
http://telma.com.mk/vesti/jashar-beg-i-hasan-prishtina-novite-iminja-na-uchilishta-vo-chair
http://reporter.mk/2015/06/09/албанците-ја-добија-битката-две-учили/
http://www.time.mk/c/c7eb89b9ae/video-atanasov-gruevski-si-poigruva-so-iminjata-na-ucilistata-vo-cair.html
Дури и Анал 5 пренесува.
Сега пак да прашам, зошто не е законски во 2012, а сега е?
Второ колку што знаеш и самиот, сега има нов министер за образование Адеми и тој потпишал (според фесјбук профилот на меџити)
Министерот е дел од владата на Македонија на чие чело е премиерот македонец. Адеми не потпиша за ослободување од екстерно, а ќе потпише за имиња на училишта според ликови кои наведуваат на проектот Голема Албанија, незаконски, без амин од владата. Дали во тоа да веруваме?

Последно уредено:
Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
не измислувај без потреба. .

http://telma.com.mk/vesti/jashar-beg-i-hasan-prishtina-novite-iminja-na-uchilishta-vo-chair
http://reporter.mk/2015/06/09/албанците-ја-добија-битката-две-учили/
http://www.time.mk/c/c7eb89b9ae/video-atanasov-gruevski-si-poigruva-so-iminjata-na-ucilistata-vo-cair.html
Дури и Анал 5 пренесува.
Сега пак да прашам, зошто не е законски во 2012, а сега е?
Министерот е дел од владата на Македонија на чие чело е премиерот македонец. Адеми не потпиша за ослободување од екстерно, а ќе потпише за имиња на училишта според ликови кои наведуваат на проектот Голема Албанија, незаконски, без амин од владата. Дали во тоа да веруваме?
Министерот Панче Кралев денеска го повтори ставот од вчера дека ставањето табли со нови имиња на училиштата и менување на нивниот статут без одобрение од МОН е спротивно на законот.

Сега има одобрение од МОН. Што не ти е јасно? Да и Груевски знае и ради ова е најголемиот предавник во историја на Македонија а оваа одлука засекогаш ќе го смени ликот на Македонија.

Член од
11 март 2015
Мислења
1.117
Поени од реакции
982
Да и Груевски знае и ради ова е најголемиот предавник во историја на Македонија а оваа одлука засекогаш ќе го смени ликот на Македонија.
Е сега веќе ме убеди дека не си усијана глава од штаб на ВМРО и дека се работи за личен став!

Член од
25 март 2012
Мислења
8.622
Поени од реакции
5.263
Не можам да замислувам зошто толку ви пречи промената на имињата.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Само во 1993/94 г. се дадени 250,000 државјанста на Косовари
Се повеќе заглавуваш, ако во 1993/94 година , 250.000 албанци добиле државјанства, зошто тоа не се одразило во изборите во 1994-та година во споредба со тие од 1990?
Зошто не се одразило во тоа да албанците добијат неколку општини повеќе. (замисли денес да додадеш 250.000 нови албанци, има да ги добијат албанците и Охрид, Прилеп, Битола, Велес).

Ако 250.000 населил есдеес, зошто помеѓу пописите од 1981 и 1994 бројот на албанци е зголемен само 67.000.

. До 1992 г., сите Косовци кои се доселиле во Македонија во периодот 1970-1990 години имаа статус на жители на Република Србија - АП Косово со привремен престој во Македонија, ист статус како што го имаа во Хрватска, БиХ и Словенија. Во 1992 г. тие стана државјани на Р. Србија како во Македонија, така и во другите ЈУ републики. Словенија и Хрватска ги репатрираа (вратија) Косовците на Косово и секако не им дадоа државјанства. Само од Полог, околу 50.000 македонски Албанци беа на печалба со семејствата во Словенија и 1992 г. Словенија ги врати во Македонија.
Од кои мозочни плиткини ги вадиш овие работи.

Последно уредено:

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Шу бе, нели на властод'шците им годи што сме мултиетничко опШество?
Шу сеа галама оти се смениле имињата на училиштата во Чаи'?

Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874
Конечно јавно видовме дека есдеес си ги штити албанските национални интереси. Додуша, тоа беше јасно откако дадоа 250,000 државјанства на Косовци, со законите за знамињата, јазиците, амнестијата и секако територијалната поделба. Јас им посакувам среќа со здобивање на албанско гласачко тело, иако мислам дека покрај ДУИ и ДПА тешко ќе се најде место за трета албанска партија. А дека ги губат македонските гласачи, факт е, кој интензивно ќе се потенцира на следните избори.

Она што се случува со имињата на школите во Чаир е директна последица на 250,000 државјанства кои ги даде есдеес, рамковниот, законите за јазиците, знамињата и локалната самоуправа и секако законот за територијална поделба со која Чаир од доминантно македонска, стана доминантно албанска општина, преку прекројувањето на општинските граници. Сега ДУИ користи ситуација кога ВМРО е во криза. Но не треба да заборавиме дека ниту се спомна бројката на училишта кои имаат променети имиња во Тетово, Гостивар, Дебар, Липково и Струга 2002-2006 година.

Значи да повториме, имињата на школите ги менува владата на ВМРО, ама СДСМ е крив. Така?
Јес да сме глупи што уопште ви реплицираме на тон глупости што пишувате тука, ама до толку не сме ретардирани. На кого му ја продаваш оваа прича? Се смееш кога ги пишуваш глупостиве или веруваш стварно во нив?

Kajgana Shop

На врв Bottom