Другарство
Според мене услов за другарство е довербата. За да ми биде некоја девојка другарка треба да има доверба во мене и да биде подготвена да ми каже некои работи кои ги смета за лични, интимни и тајни. Еве зошто:
Пред неколку дена излегов чаршија да си купам бела памучна танга и ја сретнав Аница. Ми кажа дека Мимоза се вратила од бања. Бев многу загрижена за Мимоза затоа што се оперираше од рак. Кога стигнав дома, веднаш се јавив во МАНИЛЕНД И КОМПАНИ. Мимоза звучеше изнемоштено, но беше на нога.
Не сакав да одам во МАНИЛЕНД И КОМПАНИ онака, само на кафе без да имам некаква работа, ама не издржав. Викнав такси на своја сметка и отидов да ја видам Мимоза. Навистина беше во канцеларија и седеше на стол. Топло ја прегрнав и ја бакнав, затоа што ми беше жал за неа.
Не поминаа ни неколку дена, ми се јави Аница и ме замоли да одам во МАНИЛЕНД И КОМПАНИ за да го поправам програмот за вирмани да работи со новите вирмани кои ги купуваат. Си зедов такси овојпат на сметка на фирмата и отидов во МАНИЛЕНД И КОМПАНИ.
На програмот работев два дена и дури ми стана досадно. Аница беше таму, па пробав да ја искористам шансата да започнам разговор со неа.
- Кажи ми, Аница - и реков - немаш ли момче?
- Не, ти кажав - ми рече Аница.
- Добро, толку ли никој не се наоѓа - ја прашав очајно.
- Ама добро сега - почна речиси да вика Аница - некои работи се сепак интимни, нели? Лични и не се кажуваат на секого? Е па и оваа работа е лична и интимна и немам никаква намера да ја поделам со тебе!
Е има ли овде услови за другарство?