Упатство за fuck buddies

Член од
7 март 2009
Мислења
1.156
Поени од реакции
812
Мастурбирањето е исто ефективно :)

Сексот никад не е само телесен нагон. И у учебниците по психологија се учи ко комплексен/комбиниран инстинкт у кој секогаш емоциите и сликата за себе има удел. Не може да го изедначиш со јадење или спиење на пример.

Но, како и да е, неам намера да морализирам. Од лично мое и од искуствата на другите заклучив дека на крај не носи ништо убаво, туку напротив може да те доутепа. Од оваа перспектива тоа го знам и затоа викам немојте.

Но, темата не е за тоа и ова е последното шо го пишувам, т.е го дадов мојот единствен совет. Супер ако некој успева од ваквите меѓучовечки релации да извлече задоволство. I mean it.
1. Мастурбирањето никогаш ама баш никогаш нема да биде исто како сексот.Разликата е како да гледаш црно-бела драма од 50-тите и најнов супер интересен акционен филм.Зошто? Затоа што сексот е една цела наука,тука не спаѓа само самиот чин,туку и самата предигра.Се почнува од напонот кој виси во воздухот,потоа еротски погледи,божем несакани додиркувања,па страсно бакнување со јазик,па лижење кое докажува дека губиш прибраност во сексуалниот однос,па исчекување на главниот чин(со извинение ама тоа е влез до јаја),и на крај свршување кое ако сексот е бил одличен е далеку поефективно од било кое дркање.
2. Јас не мислам дека е неубаво да имаш fuck-buddies,тоа луѓето го прават понекогаш и за да внесат малце романса,малце возбуда во своите животи(пазете да не претерате).Ете тоа е,поштувам сечие мислење,светот не е ливада со едно цвеќе,има илјадници типови.Ако не се слагаш со нешто слободно постирај,поздрав :wink:

Член од
2 април 2007
Мислења
96
Поени од реакции
12
Унисекс совети:

1. Немојте да се гледате со факбади-то почесто од еднаш неделно.
Зошто само еднаш неделно, па нели ако ви е стало само до секс, а сакате секс, нема врска колку пати неделно ќе се видите? Нели тоа нема никаква врска со емоциите, и бидејќи се гледате за секс, во ред би било да се гледате 2-3-4 пати неделно?

Е тоа не ми е јасно........зошто еднаш неделно ако ти е само за секс партнерот?

ex machina

сфинге раја
Член од
4 септември 2007
Мислења
721
Поени од реакции
104
Зошто само еднаш неделно, па нели ако ви е стало само до секс, а сакате секс, нема врска колку пати неделно ќе се видите? Нели тоа нема никаква врска со емоциите, и бидејќи се гледате за секс, во ред би било да се гледате 2-3-4 пати неделно?

Е тоа не ми е јасно........зошто еднаш неделно ако ти е само за секс партнерот?
Ако со некого се гледам и допирам и мирисам секој втор ден, можеби нема да се заљубам, ама ќе се навикнам на неговото присуство и ќе ми недостасува кога нема да сме заедно. А ова е опасно во секс-другарство ситуација.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Дали сте имале некое искуство со некоја личност со која едноставно сте поврзани на некој начин па договарате вечер сум сам/сама вршите работа и секој на своја страна после некое време се јавува потреба и се гледате пак.Колку е тешко да се одржи во ваквите врски само секс без да дојде до некоја хемија.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Прашање и забелешка до модераторите: Ако има ваква тема, а знам дека има, спојте ја со другата.

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Дали сте имале некое искуство со некоја личност со која едноставно сте поврзани на некој начин па договарате вечер сум сам/сама вршите работа и секој на своја страна после некое време се јавува потреба и се гледате пак.Колку е тешко да се одржи во ваквите врски само секс без да дојде до некоја хемија.
Приврзаник на концептот. Од икс причини не секој може да биде во врска, не секој е емоционално спремен за тоа. Само што работава е меч со две острици, неретко да не речам секого еден секогаш се заљубува во другиот. А уште поубаво би било коа двајцата ќе се заљубат, онака спонтано и непланирано, ама тоа во некој розев свет:)

Член од
6 ноември 2008
Мислења
1.115
Поени од реакции
1.372
Дали го одобрувате и зошто?

Дали може да се одржи само на другарска база или пак тоа со тек на време преминува во нешто повеќе?

пр. Имаш другар/ка. Двајцата сте онака за секс без обврски, го завршувате физичкиот дел, ќе полежите некое време ќе си направите муабет, станувате и се се враќа во нормала исто како ништо да не се случило.

I approve the fuck buddies!

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Најнормална работа.
Ако е слатка, а глупа како тенџере зошто да не ?

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Зашто бе да е глупа :)
Девојките имаат потреби исто како и ние .... само потешко ги стига западот :)))
Жените имаат само една потреба, а тоа е да го направат мажот среќен.
И не, не е ова тролање, шовинизам или сл.
Ова е чиста вистина, жените се глупи сите до една.

Како тогаш рационално ќе го објасните феноменот "шминкање пред огледало"?
Седи два саати пред огледало за да направи да му се дигне на некој запален кретен во дискотека ?
Жените се антрополошки дегени, научно е докажано.
Јас ги сакам, и тоа многу али дека се глупи глупи се.

S

Sagan

Гостин
Сепак не. За мене сексот има големо значење за да го израмнам со задоволувањето на желбата за вода и храна.

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
Жените имаат само една потреба, а тоа е да го направат мажот среќен.
И не, не е ова тролање, шовинизам или сл.
Ова е чиста вистина, жените се глупи сите до една.

Како тогаш рационално ќе го објасните феноменот "шминкање пред огледало"?
Седи два саати пред огледало за да направи да му се дигне на некој запален кретен во дискотека ?
Жените се антрополошки дегени, научно е докажано.
Јас ги сакам, и тоа многу али дека се глупи глупи се.
страшно !
не знам дали е за плачење или за смеа.. али .. сепак ќе се насмеам на твојов бисер ..

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Значи не бива другарски секс затоа што секогаш едниот ќе се најде после тоа.. после ден.. два во ситуација да се запие и да плаче ко некој деген... Не дека сум го искусила... ама иам читано во списанија за ова...

Член од
6 ноември 2008
Мислења
1.115
Поени од реакции
1.372
Значи не бива другарски секс затоа што секогаш едниот ќе се најде после тоа.. после ден.. два во ситуација да се запие и да плаче ко некој деген... Не дека знам ама иам читано во списанија за ова...
Тоа е пример дека ете се случило се покајал некој... Но има луѓе кои не ги засега тоа и се среќни и задоволни со таквиот чин :)

Kajgana Shop

На врв Bottom