- Член од
- 13 април 2008
- Мислења
- 7.592
- Поени од реакции
- 6.959
Во среда во колку часот треба да сме на факс ?? :kesa:
Во среда во колку часот треба да сме на факс ?? :kesa:
Од каде ти е ова? И дали вази истото за економскио факултет??????????????ПОЧНУВА АКАДЕМСКАТА 2010-2011 ГОДИНА
За сите студенти при Универзитетот „Гоце Делчев” во среда (15.9.2010 г.) почнува новата студиска година.
Студентите од Факултетот за медицински науки, Факултетот за музичка уметност и Факултетот за информатика во среда, во 11 часот, треба да бидат во Центарот за култура „Ацо Шопов“ - Штип. Овде обраќање ќе има ректорот на Универзитетот, проф. д-р Саша Митрев. На свеченоста ќе присуствуваат и деканите, кои исто така ќе имаат свое обраќање.
Им се соопштува на студентите на Прв циклус студии дека официјалното отворање на новата студиска година ќе се одржи во среда на 15.09.2010 година во 10.00 часот во амфитеатарот на Правниот факултет во Кочани. Поради тоа се апелира до сите студенти дека е пожелно да бидат присутни на официјалното отворање.А извинете знае ли некој за европско право дали ке се оди во Кочани или тука во Штип утре ќе биде ?
Со редовна настава ќе се започне на 20.09.2010 година, според распоредот кој ќе биде истакнат на веб-страната на факултетотТие шо сте прва има шанси да почнете и од први.Лани така на нас на 15 отидовме декано јаде толумби и после од 1 почнаме..Него има ли некој инфо за нас 2ра,3та,и четврта година од кога почнуват предавањата.
Значи мислам на оние стипендии што се земаат преку постигнат просек, како што земаат од “кирил и методиј“, околу 3300 денари мислам дека беше.јас мислев дека тие се студентски стипендии на ниво на државата за државните универзитети, но не знам/не сум сигурна дали тоа важи и за УГД?^ Јас слушнав дека има, ама не како оние, ФОН на пример што ги доделува. ФОН предвреме врз база на успехот од 4те год. и + резултатот од нивното тестирање, одобруваат делумна или целосна стипендија. УГД доделувал полни стипендии т.е. бесплатно студирање за оние кои ќе имаат просек над 8.00 или 8.5.
Инаку не сум 100% сигурен за ова, само слушнав такви муабети. Јас на УГД се запишав, од пон. почнуваме, па ако дојдам до сигурна инфо за ова, ќе ти пренесам.