Универзитет "Гоце Делчев" - Штип

a9mkd

Љетиф
Член од
14 јуни 2015
Мислења
542
Поени од реакции
281
Кога и како се врши промена на изборен предмет (што го слушаш) и универзитетски изборен предмет? (што идеш директно на испит)?

Член од
28 април 2012
Мислења
20
Поени од реакции
3
Искуство на правен? Дали е тешко, дали бараат многу учење или може и полесно да се помине?

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.289
Поени од реакции
22.987
Искуство на правен? Дали е тешко, дали бараат многу учење или може и полесно да се помине?
Па според еден познаник многу зависи од професорите, кај некои полесно кај други потешко ама воглавно ретки се тие кои бараат да се знае цела книга. Имале океј пракса и тоа воглавно што ми има кажувано.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.607
Поени од реакции
37.557
...ццц сакаат на факултет, ама да не се учело, полесно да било, ами оди купи си ја дипломата ич да не се мачиш и онака образованието отиде за никаде, па после се чудам да вработените правници како соработници во здравството ме прашуваат за правни работи, наместо јас да ги прашам, а тие да дадат правни услуги.:facepalm:

Последно уредено:
Член од
6 ноември 2017
Мислења
84
Поени од реакции
26
Некој студент на Угд ако може да ми пише, ми треба информација нешто.фала

Вито Корлеоне

Вито Корлеоне - Кралот на форумската џунгла
Член од
3 јануари 2023
Мислења
19
Поени од реакции
8
...ццц сакаат на факултет, ама да не се учело, полесно да било, ами оди купи си ја дипломата ич да не се мачиш и онака образованието отиде за никаде, па после се чудам да вработените правници како соработници во здравството ме прашуваат за правни работи, наместо јас да ги прашам, а тие да дадат правни услуги.:facepalm:
Сурова реалност..

Член од
6 мај 2021
Мислења
705
Поени од реакции
1.290
Здраво, ми треба мислење за насока оптометрија?

Член од
12 јуни 2024
Мислења
4
Поени од реакции
0
здраво, ме интересира дали е точно како што слушнав дека во трета година медицина во Штип одбирале најдобри студенти и ги носеле на редовна пракса во клиниката Филип Втори?

Член од
21 октомври 2011
Мислења
1.747
Поени од реакции
2.562
здраво, ме интересира дали е точно како што слушнав дека во трета година медицина во Штип одбирале најдобри студенти и ги носеле на редовна пракса во клиниката Филип Втори?
Точно е. Само колку што знам не само најдобрите, туку сите што слушаат хирургија.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.289
Поени од реакции
22.987
За трета година не знам но знам дека веќе од четврта година ги носат во Филип Втори и Систина а од ковидот имаат договори и со болниците од градовите во кои живеат студентите да посетуваат пракса таму па така наместо сите студенти во штипската клиника, тие кои се во Скопје посетуваат пракса во ГОБ 8 Септември, во Битола во битолската болница, Прилеп во прилепската и останатите поголеми градови.

Инаку Систина сакаше долго време да направи приватен медицински факултет (барем така имаше муабет) но тоа не им го даваше државата па решија да си го преземат УГД па така и почна со пракса таму некаде од 2020/2021 а мислам дека нема доктор таму кој не стана професор/соработник на медицинскиот факултет при УГД.

Kajgana Shop

На врв Bottom