Па според еден познаник многу зависи од професорите, кај некои полесно кај други потешко ама воглавно ретки се тие кои бараат да се знае цела книга. Имале океј пракса и тоа воглавно што ми има кажувано.Искуство на правен? Дали е тешко, дали бараат многу учење или може и полесно да се помине?
Сурова реалност.....ццц сакаат на факултет, ама да не се учело, полесно да било, ами оди купи си ја дипломата ич да не се мачиш и онака образованието отиде за никаде, па после се чудам да вработените правници како соработници во здравството ме прашуваат за правни работи, наместо јас да ги прашам, а тие да дадат правни услуги.
Точно е. Само колку што знам не само најдобрите, туку сите што слушаат хирургија.здраво, ме интересира дали е точно како што слушнав дека во трета година медицина во Штип одбирале најдобри студенти и ги носеле на редовна пракса во клиниката Филип Втори?
За трета година не знам но знам дека веќе од четврта година ги носат во Филип Втори и Систина а од ковидот имаат договори и со болниците од градовите во кои живеат студентите да посетуваат пракса таму па така наместо сите студенти во штипската клиника, тие кои се во Скопје посетуваат пракса во ГОБ 8 Септември, во Битола во битолската болница, Прилеп во прилепската и останатите поголеми градови.здраво, ме интересира дали е точно како што слушнав дека во трета година медицина во Штип одбирале најдобри студенти и ги носеле на редовна пракса во клиниката Филип Втори?