Lester Freamon
A man of focus, commitment, sheer will...
- Член од
- 14 јануари 2015
- Мислења
- 16.238
- Поени од реакции
- 36.511
Поентата ми е дека не се црно бели работите.Со автомобил.Од Волково до кружниот кај црквата у Ѓорче сум за 5 минути и уште за 5 сум веќе кај Симпо.Па нека се и 15 вкупно.И сега од Ѓорче до Центар стигам за само 2-3 минути помалку.Не те разбирам што ти е поентата? Од Ѓорче до Центар и од Стопански Двор до Центар е мала разликата
Со автомобил во 8 сабајле во шпицот кога мора да одиш на работа од Волково до Центар се стига 30 минути, паркинг за тој автомобил кошта 2000ки месечно, од Волково до Центар имаш 10км значи 2 правци 20км што значи дека 2 литра гориво си изгорел дневно што значи 50 евра месечно. Сума сумарум губиш секој ден мин 1 саат во пат и плус уште 80-100 евра за колата паркинг и гориво + амортизација + нервози што значи годишно имаш уште 1200 евра мин повеќе од тој што живее во Центар.
Ова е за тие што работат таму (а Скопје мин 50 % се низ Центар или блиските населби).
Така да се си има своја математика, а и Волково сум го видел загадено на зима.
Со автобус не сакам ни да ти пресметувам, мин 40 мин во правец ќе се траскаш, а пешки ти е 2 саати, тешко тебе ако пропуштиш бус или дефект ако си за такси, 500 денари не те оправаат.
Децата утре од дискотека кој ќе ги прибира пијани? Или ќе им дадеш кола да возат?