d r a g a n
Чаве
- Член од
- 13 мај 2009
- Мислења
- 352
- Поени од реакции
- 82
Politika ili avijacija?
Па фала богу дека требаше така... ама НЕ МОЖЕВМЕ да постапиме така... тоа е тоа,за жалне не не, ни најмалку, поентата ми беше дека требаше да прогласат вонредна состојба веднаш штом изби конфликтот, официјално тоа беше вооружен конфликт, во кој не смее да се применуваат конвенционални правила на војна, значи не е војна, војна е кога има 100+ загинати
со други зборови требаше да се оди до крајности, ИЛИ НИЕ ИЛИ ОНИ, двете да не останат заедно
Па фала богу дека да Кога тепаш тепај до крај... ама тоа е тоаможевме, ако се прогласеше сеопшта мобилизација, а не резервистичка и ако се прогласеше вонредна состојба, голем стап ако имавме +5 души во Хаг
Официјално Воздухолповната бригада (Воздухопловен винг) на АРМ поседува12?На една страница прочитав дека 8 имаме?
Колку се јавија на ''резервистичката'' e доволна брука а камо ли на општа мобилизација,ќе се обрукавме за век и векови.Да не се лажеме,војната беше проектирана во детали и затоа не се случија други работи.Во првите денови без никаков пожесток отпор можеше да го освојат Тетово..можевме, ако се прогласеше сеопшта мобилизација, а не резервистичка и ако се прогласеше вонредна состојба, голем стап ако имавме +5 души во Хаг
Фејсбук страната Македонски Бранители во октомври ја има објавено целата книга „Сведоштва 2001“ на интернет. Повели на следниот линк:Momci...ja ke bidam polovicno nadvor od Temata(aj nekoj neka ja stavi na net Svedostva od 2001)od generalot Petrovski...mnogu lugje ja baraat(megju niv i jas)ne ziveam vo Makedonija i posleden pat koga bev vo Makedonija mi rekoa po knizari da ja baram...posle edna svetlosna godina baranje mi kaza nekoj deka vo matica ja imalo ama se prodale site kopii...ne mi e jasno kako moze da ne se printa uste taa kniga a tolku brzo se rasprodala...i ne znam zasto ja nema na net u pdf barem...za download...da mu se snevidi na net se naogjaat blue printovi i manuali za sve i svasta a knigava ja nema...mnogu ke mi znaci nekoj da ja stavi na net ili nekako da mi ja prati...pozdrav od stranstvo...
fala druskane...sega ke ja citam na raatФејсбук страната Македонски Бранители во октомври ја има објавено целата книга „Сведоштва 2001“ на интернет. Повели на следниот линк:
→ Сведоштва 2001
Линк од темата: „Сведоштва 2001“ од Генерал Панде Петровски