Улиците навечер се сигурни. Дали?

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
My point was : )

Што има везе дал е гејски или не е ? Спреј било ... ме боли цеф дал е спреј ако ми го спаси гзот од ќутек ... или што ? ако го прснам со спреј ке ми рече *оооо педерски е со спреј ај прса у прса да се млатиме* ?

Б

Бат Елохим

Гостин
Дај боже јас да бидам со некого и да начекам некој манијак. Или да видам на некого да се пуштаат... Уф...
Taka mислеа и тие дечките во карпош 4, кога во сред населба, пред три кули со по 80 стана во секоја, еден манијак ги разбрца со нож....нема везе. онака само се надоврзав оти тоа ми падна на памет кога те прочитав.

Инаку не се. Ни од манијаци, ни од лудаци.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Од темава си отидоа 9 мислења поради офтопик.
Заборавете меѓусебни препукувања што е гејски а што не.
Овде дискутираме за безбедноста на улица, за многуте манијаци и за несигурноста навечер (а како што прочитав и преку ден).
Ве замолувам да не ги разгорувате страстите. Малку ни се манијаците по улици, па уште да земеме и ние меѓу себе да се закараме.

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Воопшто не се безбедни.
Еве шо ми се деси пред некоја година!
Си седам јас и една другарка на клупа и идат еден човек околку 40 години.
И ми викат девојче да те замолам нешто?
И јас фала богу му викам ок кажи шо требит...
И пази сеа муабетов:Се кладев јас со еден другар дали имам женска.Тој ми рече ак имам ќе ми даел 1000 денари.И ај сеа да ојме кај него дома јас и ти и после тебе ќе ти дам 500 денари за работата.
Јас останав вака:shok:
Фаќање другарка ми за рака,станвење од клупата и шпринт да ме немат:icon_lol:

Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.287
Поени од реакции
314
Нормално дека улиците не се сигурни, не само навечер, туку и преку ден.

Многу пати сум бил во ситуација да ме следи некој, али само терај си по патот.

Рекет ми имаат направено во 16:00 часот. :uvo:

И после ќе се чудат луѓето зашто децата носеле боксирачи, ножеви и триста тракатанци. :smir:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Taka mислеа и тие дечките во карпош 4, кога во сред населба, пред три кули со по 80 стана во секоја, еден манијак ги разбрца со нож....нема везе. онака само се надоврзав оти тоа ми падна на памет кога те прочитав.
Подобро да ме разбрца со нож отколку ништо да не превземам, затоа што џабе зборувам ако своите принципи не ги претворам во дела. И ова сериозно го мислам.

Б

Бат Елохим

Гостин
Подобро да ме разбрца со нож отколку ништо да не превземам, затоа што џабе зборувам ако своите принципи не ги претворам во дела. И ова сериозно го мислам.
таман работа ништо да преземеш. не ми беше тоа муабетот. мислам дека напишав дека на тоа ми текна прво кога го прочитав постот.

конкретно за случајот, девојчето било пред зграда. можело узбуна да напраи а не на дечкото од К3 да се јавува. ама нема везе. (онака го пишав)

Спреј му е мајката. Две недели да му е страв воздух да земе.

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Дење не се, па ноќе. Џандар да има на две метра од мене, па не се осеќам сигурно. Пошо јбг, вашиот ценет 21 век е ова. Д голден ејџ, кога и цајканите качуваат девојки по коли. :wink:

...Не се безбедни. Факт.

Kriticar

дискриминатор
Член од
7 мај 2007
Мислења
1.037
Поени од реакции
5
За мене како машко безбедни се. Ако гледаме општо за девојчиња мислам дека не се.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Зависи кои улици. Може ке звучи бедно, офтопик, општо и несериозно, но стварно, зависи кои улици. Бидејки според мене, улиците кои се несигурни, се несигурни и дење и ноќе.

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
Манијаци ги има многу, ги имало и ке ги има секогаш.
Воопшто не е безбедно да се шета ноке сама по улици, посебно по сокаци и скратени неосветлени патишта, а тоа важи повеке за женските.
Сум имала доста незгодни ситуации со вакви суштества, многу пати. Следење, мастурбирање, свиркање, па еднаш и малку пожустра ситуација, тегнење за алишта со еден пијандура, али се испадна ок. Затоа има можеби една година веке, кај што си носам солзавец спреј со мене.
А најстрашно е што и џандарите сеа се никакви, еднаш Охрид во средношколските денови на сред бел ден дочекав и џандар да ми свирка и да тресе зелени. Бог да чува.
Треба пазење, многу.

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Ништо не е сигурно а најмалку па улиците навечер. Не знаеш од која страна може да ти излета некој манијак. Барем во Скопје врие од манијаци.

Поделбата на машки и женски и на муабетот дека општо за девојчиња се опасни ми е ама баш никаков. Подеднакво сите се изложени на опасност.

До сега не ми се случило ништо сериозно, ама па некако и не сум дозволила да останам сама и да се ашкам по улици. Никогаш не сум носела ни спреј во ташна, а камо ли па подрастични мерки за претпазливост. Али за се има првпат, иако мислам дека стравот од несигурноста доаѓа најпрвин одвнатре кога слушаме вака било, така било..па психолошки си замислуваме нешто што се одвива во нашата глава и не смрзнува секогаш кога ќе излеземе од дома. Затоа малку повеќе самоувереноство своите способности, избегнување на темни улички и што поретко сами.

А

Александра Д.

Гостин
До сега не сум имала проблеми, или пак кога се укажале секогаш се случувало нешто и јас сум си потполно безбедна. Манијаци да, има насекаде. Имало случаи со другарките кога ќе ги следел некој, но фала богу ништо не им се случило. Не сакам да носам спрејови и слични работи, бидејќи тогаш го повикувам лошото, со самата припрема дека тоа ќе дојде... Да, гледам да не одам по темни сокаци и најчесто одам на места каде што има многу луѓе, де чувствувам побезбедно.

КиреМали 1911

Модератор Неимар
Член од
23 јуни 2007
Мислења
1.313
Поени од реакции
223
Улиците навечер се сигурни. ДА. Барем далеку посигурни од сите големи европски метрополи. Кога зборувате за сигурност на јавни простори, не го сведувајте тоа на манијаци кои ви праат мрсни муабети или ве следат и ви се гледаат во задницата. Уличните џепароши, таксистите кои пренесуваат млади девојчиња во спротивниот правец од кој девојчето нарачало, и слични изроди, се мислена именка за нас, македонците. И треба да сте среќни поради тоа... двајца-тројца манијаци, и некој изолиран случај, не прават генерално небезбедна околина. Но, секојдневни случки, богами, ја дефинираат истата.

Кога идеш низ Париз, водичите ти викаат да ги носиш документите под алишта, да се движиш во група, поготово во јавен превоз, на плоштади и на пазарски простори. Зошто додека еден ти продава приврзок од Ајфелова кула за пола евро, другиот веќе ти оперира по тебе... Пари, пасош, документи... И остануваш нелегитимиран во странска држава, едвај ќе стигнеш до конзулат, и едвај ќе ти дадат привремена легитимација... и ќе те депортираат по итна постапка дома.

И така сегде... и тоа не сред бел ден. За навечер, подзамислете.

И дај ви се молам, колку такви случаи имаме ние? И кај нас не било безбедно?

И запрашајте се, колку и наивно да изгледа, како се чувствувате побезбедни во 3 часот по полноќ... Кога поминувате на Рекорд и има паркирано две таксиња, или кога е паркиран џип со 5-6 специјалци?

Kajgana Shop

На врв Bottom