Black Hok
CRUISE
- Член од
- 11 декември 2012
- Мислења
- 2.399
- Поени од реакции
- 1.261
Поминуваат..Само да е над Еуро 4..Дали возилата од 2002/2003та и нагоре без разлика дали бензин или нафта што имаат еуро 4 (green emision sticker) поминуваат за царинење? Гледам Голфови, Октавии, Половци има по багателна цена од наведениве години.
Мада ако имаш јаки врски можеш и Еуро 3 да увезеш.[DOUBLEPOST=1514735852][/DOUBLEPOST]
Не се замарај да објаснуваш..Секако гомна се јаде..Вози си што ти е мерак и ќеиф,секоја половна кола се расипува итн итн..Јас ги заебав бугарските цариници,поточно бугарска царинарничка,ми рече да ја почерпам(почастам) за новата кола со тоа што парите ќе ги ставам под тастатурата на нејзиниот граничен офис-замислете го ова,полицаец те пушта да му влегуваш во канцеларија а над вас се вее ЕУ-знаме,хехе),јас и оставив само 10 евра и таа ми ги даде документите,веројатно сме имале и среќа,некоја меѓусмена и сл. и оваа за себе си ги има дрпнато тие пари,меѓута останува фактот дека Бугарија е тешко корумпирана земја,џабе им е влезот во ЕУ[DOUBLEPOST=1514266714][/DOUBLEPOST]
Не тролај тука без врска,промашено ти е тролањето,каква сакаш кола купи на старо,ако е лошо одржувана или претерано возена тогаш нема врска дали е француска или италијанска,јас си купив половна Лагуна 2(1.9 DCi-100ks 2003-та) и можам да ти кажам дека воопшто не се разликува по број на кварови од своите половни германски колеги,имав проблем со паѓање во "limp-mode" ама испадна дека било до сензорот на интеркулерот,го сменив исега колата влече одлично и оди без проблеми,ама истиов проблем го имаше и колегата од работа на својот VW Passat 1.9 TDI (131кс-2001),така да толку за тоа која кола од каде доаѓа и предрасудиве за нејзиното потекло[DOUBLEPOST=1514267577][/DOUBLEPOST]
Тролаш човече и тоа на големо,немаш појма од коли штом вака тролираш,другар мој го отепа од возење Пунтото 1.9JTD(80кс-2001),досега само редовни сервиси и толку...[DOUBLEPOST=1514269352][/DOUBLEPOST]
Ако веќе имаш избор подобро одбери го моторот со 90 кс,потраен е и помалку оптеретен од појаката верзија,второ,се зависи како е возена колата,колку километри има реално поминато,дали е доббро одржувана итн.
Во врска што пиша дека е корумпирана Бугарија..Незнам дали си возел низ Србија,јас камион возам,и најчесто одам за Унгарија,преку Србија..На Прешево цариниците се циганчат за 1 ебано евро,ми побара во смисла,"gospodine jel imate nesto za pocastiti" му викам немам,имам 50 евра,а ќе го ебам,50 не му давам и ми вика "rasitnicu to" иде ми дава 49 ЕВРА,јас му давам банкота од 50..
За едно ебано евро се моли..И му викам,еве ти уште едно..
На таа Србинката документи кај што правев,и давам ресана од 17 денара,веднаш преку ред завршив работа..
Кога се враќав,и дадов 4 Витанова чоколадца,и пак ме пушти..
Си викам ако се мине овака добро е..
Секако сите тие пари што ги дадов,си ги наплатив од кај газдата..
Последно уредено: