Убиен е припадник на Шумската полиција

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Десно од Лисиче, на планината Китка близу Скопје. Има Горно и Долно Количани. Селата се населени со Албанци. Во близината има прекрасен планинарски дом на Китка. Во 2001 год. во домот беше убиен чуварот на домот. Многу пати сум бил во тој крај и прекрасно е. Само што ваквите настани внесоа доза на страв.
Тоа им е целта.

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Еј, у право е Квар.
Која ти е логиката?
Срам те било!

Ај ке играме квиз, погоди го точниот одговор:
Poleka poleka pocnuva...

Летото!

Poleka poleka pocnuva...
црцорот на птиците!

Poleka poleka pocnuva...
да летаат мајските бумбари!

не не, чекај....
Poleka poleka pocnuva...
почетокот!

Poleka poleka pocnuva...
глобалното затоплување!

не...
Poleka poleka pocnuva...
насукувањето на китовите!

Кој е вистинскиот одговор?
Знам.Лјубе Бошкоски.Само тој може во поезијата.

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Тоа им е целта.
Рано е да се тврди, но време е да се делува и тоа енергично.

Бог да го прости!

П.С. Ако прифатиме дека се дрвокрадци, тогаш би можело да се развие теорија дека истите тие дрвокрадци многу пати биле фаќани и опоменувани, а и казнувани од истите тие шумски полицајци. Па на крај дрвокрадците решиле да стават крај на сето тоа.
Друга теорија би можело да се извлече сосема различна од првата. Шумските полицајци сосема случајно при рутинска контрола стануваат сведоци на некаква вооружена група ( за целите не дискутирама) која на овој терен слободно се шета. Ова го карикирам заради фактот кој го споменав во претходниот пост и кажав дека теренот добро го знам и е многу близу до Скопје, а сепак е длабоко во планината Китка и е погоден за некаков си камп или сл. за обука на некакви си вооружени луѓе.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Аман те дрвокрадци со калашникови.
Како пријателот мој што го убија на полнење вода, на чешма, цел шаржер испразнија во него.
Им влегол во територија, не знаел човекот дека арачиновци ја бележале таа територија.
Не е фатен до ден денешен, кај ќе го фатат, цело село го крие.

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Друга теорија би можело да се извлече сосема различна од првата. Шумските полицајци сосема случајно при рутинска контрола стануваат сведоци на некаква вооружена група ( за целите не дискутирама) која на овој терен слободно се шета. Ова го карикирам заради фактот кој го споменав во претходниот пост и кажав дека теренот добро го знам и е многу близу до Скопје, а сепак е длабоко во планината Китка и е погоден за некаков си камп или сл. за обука на некакви си вооружени луѓе.
Е, не се некоја ефикасна вооружена формација ако при намера да ги елиминираат сведоците оставиле двајца живи (притоа ако се има предвид дека шумските полицајци се вооружени со, претпоставувам, само пиштоли).

Кралот Марко

Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Е, не се некоја ефикасна вооружена формација ако при намера да ги елиминираат сведоците оставиле двајца живи (притоа ако се има предвид дека шумските полицајци се вооружени со, претпоставувам, само пиштоли).
Реков само претпоставувам. И твоето држи место. Во секој случај органите за безбедност преку двајцата живи полицајци треба да направи план за полесно откривање на сторителите што е можно побрзо.

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Можеби шумската полиција треба да добие блиндирани возила и автоматско пушки, барем во “поризичните“ региони. Колку тоа би чинело (само гласно размислувам овде)?

Кралот Марко

Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Можеби шумската полиција треба да добие блиндирани возила и автоматско пушки, барем во “поризичните“ региони. Колку тоа би чинело (само гласно размислувам овде)?
Можеби не треба да добие, туку да биде помогната од МВР со појачување на патролите.

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
И ништо, пак ќе кажат 2-3 збора МВР и на крајот ништо. Ај УПМ. Преку таквиот ми е.

Бог да му прости на починатиот.

А

Ајсшутер

Гостин
Нека почива во мир.
И повеќе од јавно е дека треба патроли по шумите нагоре од МВР сакале со специјални единици или било што.

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
:pos2:
Кажи им да намалат, до козле се слуша
na vakva tema so tolku bolna sodrzina da stavis smajli sto puka od smeenje neznaci nisto drugo osven toa deka ti ne si vo sostojba da razmisluvas ,i mislam deka bi trebalo da ti se zabrani da pisuvas .

gi molam site koi me podrzuvaat da go ignoriraat ova lice na forumov,i da go osudat negoviot nacin na pisuvanje

pripadnikot na sumskata policija pred se e covek koj ednostavno si ja izvrsuval rabotata,a zagina zaradi debilnoto odnesuvanje na eden albanski kriminalec i kradec so koj nasila ni se nametnuva da gradime sozivot.
go pozdravuvam postot vo koj se pisuva deka treba za vakvo kriminalno delo storitelot da zavrsi na dozivotna robija,no ovde vo nasata makedonija
vakvite bolni umovi gi nagraduvaat so toa sto ke gi sednat vo parlament,ke ni nosat zakoni koi ke vazat samo za drugite no ne i za NIV,
takovi primeri imase vo 2001 megu drugite eden primer e i koga na mavrovskite rabotnici im pisuvaa na grb so noz ,no tie sto pisuvaa i gi maltretiraa mavrovskite rabotnici sega sedat vo parlament.
neka mu e lesna zemjata na igor kolku sto e teska bolkata na negovata majcicka koja samo nego go imase.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
КОЛИЧАНИ - Целодневна драма му претходела на убиството на 34-годишниот Игор Цветковски од Скопје, припадник на Шумската полиција (ШП), кој загина во завчерашниот инцидент кај селото Горно Количани на падините на Китка. Дванаесетина часа пред инцидентот, Шумската полиција и припадниците на ПС „Драчево“ начекале два автомобила полни со дрва, по што настанала бркотница. Во четвртокот околу 15 часот, кога надлежните дошле да го подигнат вториот автомобил на дрвокрадците, во нив било стрелано од непознати лица, по што еден припадник на ШП бил убиен, а двајца биле ранети. Ранетите се пренесени во Градската болница и се надвор од животна опасност.

Полицијата повика на информативен разговор петмина жители на Горно Количани, четворица вработени во ШП и тројца полицајци од станицата во Драчево, чии сведоштва би требало да помогнат во откривањето на сторителите. Бил извршен и претрес во домовите на А.М. и на О.А. во Горно Количани, кај кого бил пронајден оптички нишан за пушка со држач и футрола, како и една празна рамка за пиштол и една футрола за пиштол.

http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=3D48B5D95BE44242A6F58DAC792253B1

За првиот БОЛД ќе кажам (иако сека секој може да се прави паметен) требале да одат по возилото многу поопремени и можеби со присуство на полиција имајќи ги состојбите на теренот...

А за вториот болд чудно како во било која куќа каде што до сега извршиле претрес излегува оружје или опрема за оружје...
Искрено до сега немам слушнато , „полицијата извршила претрес и не нашле ништо„...

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
;kultuzin..[/QUOTE напиша:
а бе kultuzin, некој жртвува луѓе и држи тензија за да може лесно да ПРОДАДЕ после приказна како онаа од 2001...друго нема...
...да се однесуваш како на излет во ОКУПИРАНА и НЕПРИЈАТЕЛСКА ЗОНА е или аматеризам до бескрај , или некој тоа со умисла го прави...
...сите што загинаа во овие наши локални војни за човекови права ...загинаа на тој начин..
.

N

n/a

Гостин
Ја судија,вала нисам крив!

Ја сум го берел дрва.
И овој што се правил као кловн у оној смешна зелена униформ,
ми се мотал тука околу мој планина.
:toe:
И не не оставал да се најдеме у работа на раат.
Еден ден сме го фаќале,сме му дале две-три васпитни преку лице,
али он не се опаметувал.
Јок...
И онда сум го пуштал ја мој брат да го одоброволи и да му дава некое еуро у џеб.
Он му го зимал парата и се курназил и тражил још.
Ние,не сме му давале и сме му рекле дека ако го гледа мое око још једном че го пукам.
Он му го доаѓал со се полиција и ми го зимал на камион.
Ја сум се љутил скрос и сум го чекал на грешка.
Беса бес!

Он пред некој ден му го доаѓал пак у наша планина,
ја сум го чекал и сум го пукал у негова луда глава.
:toe:

Имам неколку прашања да му го поставувам,
па ти суди као човек.
Кој е бе баба он да ми се меша у работа и да ми кажува на мене у мој планина дали и колку ќе му го берам дрва?
Ја вала нисам се закачал прв,ја сум го бранил мој планина и мој бизнис...
ја нисам крив!

Преземено од сторителот на најновото убиство извршено врз припадник на шумската полиција.

Kajgana Shop

На врв Bottom