Убиен американскиот амбасадор во Либија

DarkLord

Невиден малер
Член од
27 јануари 2007
Мислења
941
Поени од реакции
247
Овие муслинаниве многу биле нежни, ептен се навредиле.

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.178
Поени од реакции
2.854
Гледам дека повеќето го осудувате убиството на американскиот амбасадор.

Но, да беше убиен Либиски амбасадор во САД сигурно ќе викавте „Си го барал и си го добил“.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Aмериканскиот амбасадор најдиректно учествувал во агресијата на Либија и посредно помогнал да се линчува Гадафи од разулавената исламистичка руља.

Дури и за време на владеењето на Гадафи, Либија беше полна со исламски екстремисти кои тој некако успеваше да ги мава и држи под контрола. Еден од исламистичките лидери Абу Јаја ал Либи е Либиец.

Сега таквите се на власт во Либија, се тепаат меѓу себе, а Либија тоне.

Инаку, демонстрираат и пред Американската амбасада во Сана, Јемен, фрлаат камења и др., за малку влегле во неа.

Член од
4 јули 2012
Мислења
87
Поени од реакции
69
Треба западот да разбере дека трансформацијата на одредени општества е долг процес кој на крај може, но не мора да ја донесе нивната замисла за како треба да изгледа општественото уредување.
Не е западниот систем најправилен и универзален.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Гледам дека повеќето го осудувате убиството на американскиот амбасадор.

Но, да беше убиен Либиски амбасадор во САД сигурно ќе викавте „Си го барал и си го добил“.
Не.
Човек е човек, без разлика која му е националноста.
Тој ли го снимил филмот? Не. Како може било кој да каже “Си го барал, си го добил“? Што барал? Барал да не личи на човек во последните мигови од неговиот живот?
Пак ќе кажам. Секој човек заслужува достоинствена смрт, а не растргнување.
Исто како што убиството на Гадафи беше нечовечко, одвратно за гледање истото се однесува и за амбасадорот.

Добро мајку му, како може да сте толку полни со омраза и да оправдувате убиство на човек кој има деца, фамилија, луѓе кои го сакаат?

Сфаќам јас изреволтираност од политиката на САД, која знае да помине граници со мешање секаде, ама да оправдува било кој убиство на човек на најѕверски начин не ве прави подобри од нивната политика, напротив, ве прави исти. Затоа што никогаш не умираат тие кои ја нанесуваат злобата и болката, туку умираат споредни актери.

Не знам како може воопшто да се оправда смрт од заседа, напад, војна и слично.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.577
Поени од реакции
5.169
Мислам дека читав : американците тргнаа кон либија со воени бродови КОЈ РЕЧЕ ДЕКА МОЌТА НА САД ОСЛАБНУВА НЕКА ГИ ПОВЛЕЧЕ ЗБОРОВИТЕ!!!!!!!!!!!!!

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Мислам дека читав : американците тргнаа кон либија со воени бродови КОЈ РЕЧЕ ДЕКА МОЌТА НА САД ОСЛАБНУВА НЕКА ГИ ПОВЛЕЧЕ ЗБОРОВИТЕ!!!!!!!!!!!!!
Идеме на ТИТУЛА!

ČEKA SE OBAMIN ZNAK

Američki ratni brodovi na putu za Libiju!

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/214310/Americki-ratni-brodovi-na-putu-za-Libiju.html

Можне е сега да имаат оправдање да направат воена база во Либија. Дали е тоа целта?

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
Однапред е планирано таква случка за да се нападне Либија ,како што веќе знаеме со неколку стотици долари може да се постигне такво убиство над нивни Амбасадор

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
да им се врати се на АМерите како што они нас не нападнаа заедно со Шошонците наши

М

Мартин`

Гостин
Добро мајку му, како може да сте толку полни со омраза и да оправдувате убиство на човек кој има деца, фамилија, луѓе кои го сакаат?
Колку Либијски фамилии има уништено тој амбасадор со неговите одлуки и одлуките на администрацијата на Америка еее... ама нели тие во “граѓанските војни“ се нарекуваат колатерална штета за која обично и не се жали и брзо се заборава.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Колку Либијски фамилии има уништено тој амбасадор со неговите одлуки и одлуките на администрацијата на Америка еее... ама нели тие во “граѓанските војни“ се нарекуваат колатерална штета за која обично и не се жали и брзо се заборава.
Види, јас бев прва што го осуди тоа што се случи во Либија заедно со убиството на Гадафи. Тоа беше една од најодвратните работи јас што ги имам видено во животот. Ти стварно мислиш дека тој амбасадор нешто решавал? Да решавал нешто немаше да биде во Либија, туку ќе седеше удобно во некоја фотеља во Вашингтон.

Луѓево од што се водат по паролата око за око, на крај ќе останат слепи.

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.094
Поени од реакции
9.402
Нема разлика меѓу пророците , но разлика имаме во тоа што во Исламот нигде пророците од Мухамед а.с , Иса итд не се преставени нивните слики , а во христијанството нели имаме фрески , икони на кои тие се насликани..
Представени се, ти ги покажав сликите. Еве уште една од четрнаести век.

Арапската цивилизација била понапредна и потолерантна порано. Откако Вехабиите им улетуваат се уназадуваат.

А за слобода на говор се ми е јасно , ама ти неможеш на земја со шеријат да им наметнуваш такви работи. Суштината е дека во муслиманските земји , било какво омаловажување на Исламот како религија се смета за грев и се казнува.
ОК, али еден поединец или група направила нешто навредливо а толпата убива луѓе кои немаат врска со тоа.
А земјите со шеријат ми се чини дека сакаат цел свет да ги признае нив како најдобри, најпаметни, најкултурни, најсупериорни и цела планета да се повинува на нивните правила.

Кои се бе тие големи верници што ја земаат „правдата“ во свои раце? Што, се плашат семоќниот господ дека нема да може сам да се справи?

М

Мартин`

Гостин
Види, јас бев прва што го осуди тоа што се случи во Либија заедно со убиството на Гадафи. Тоа беше една од најодвратните работи јас што ги имам видено во животот. Ти стварно мислиш дека тој амбасадор нешто решавал? Да решавал нешто немаше да биде во Либија, туку ќе седеше удобно во некоја фотеља во Вашингтон.

Луѓево од што се водат по паролата око за око, на крај ќе останат слепи.
Небитно важно бил дел од таа мрежа, арно му било кога вадел пари на туѓ грб и замижувал пред теророт на Америка и НАТО е сега ете што се случило. И мене ми е жал до некаде зошто е пиун од најниска класа ама неморало на ваков начин да заработува пари - секогаш има и други опции :)

Kajgana Shop

На врв Bottom