Убеди го атеистот

Член од
29 јуни 2008
Мислења
460
Поени од реакции
27
Атеист ... а ќефови ке и правиш на жената како сака она ... кој е маж во куќата ...
Дали стално ко ќе ти снемат аргументи тогаш ја напаѓаш личноста наместо неговиот став во темата?
7. како може да не се гледа во религиозна смисла ..тоа е поентата ...
нема смисла да одат атеисти во цркви и слично - кога не веруваат ...тоа не важи за нив ... традиција ..хехе.. христијанска традиција ..грев е да се прави нешто во што не се верува .. а и нема смисла ..
атеизмот не го сваќате сериозно .. како ние религијата ...
фактички се праите атеисти а во душа сте христијани .....
Не памтам дека реков за празници дека одам в црква.
Јас со моите блиски за празник се собираме дома на ручек , со друштво околу оган за Коледе....

А во врска со религијата јас само ќе речам дека веќе ја изживеа својата корисност. Сите добри нешта шо ги налага Библијата/Куранот/.. веќе одамна во општеството се прифатени како морални норми.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.753
Поени од реакции
5.011
Дали стално ко ќе ти снемат аргументи тогаш ја напаѓаш личноста наместо неговиот став во темата?

Не памтам дека реков за празници дека одам в црква.
Јас со моите блиски за празник се собираме дома на ручек , со друштво околу оган за Коледе....

А во врска со религијата јас само ќе речам дека веќе ја изживеа својата корисност. Сите добри нешта шо ги налага Библијата/Куранот/.. веќе одамна во општеството се прифатени како морални норми.
Епа тоа ти е обележје на христијанството ..како и да е .. пак е во корист на христијанството .. атеисти се собираат околу оган на христијански празник .. за атеистите тоа нема значење ..или има ?
батали тоа добри нешта ..светот одамна е отиден у шит .. добри ...лоши ..битна е вербата и покајание .. а атеизмот не познава такво нешто ..така да сеедно му е ...
не те напаѓам ..си праиме муабет :)

Член од
29 јуни 2008
Мислења
460
Поени од реакции
27
Епа тоа ти е обележје на христијанството ..како и да е .. пак е во корист на христијанството .. атеисти се собираат околу оган на христијански празник .. за атеистите тоа нема значење ..или има ?
батали тоа добри нешта ..светот одамна е отиден у шит .. добри ...лоши ..битна е вербата и покајание .. а атеизмот не познава такво нешто ..така да сеедно му е ...
не те напаѓам ..си праиме муабет :)
А мора да биди во корист само на христијанството? Не можи да биди во корист на целиот народ? Пример многу етнички мешани села низ Македонија ги слават и христијанските и муслиманските празници. Или и тие некоја нова шема тераат?

Доколку за Бајрам се најдиш на гости во муслиманска куќа и те понудат баклава, ќе им ја одбиеш?

И да ме нападна. Поточно то шо го напрај се вика argumentum ad hominem.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.637
Поени од реакции
34.047
Прашање за атеистите - гледам во голем број ги има на кајгана ..

1 .Венчавката би ја правеле во црква .... ?????????????? децата ваши ке ги крстите ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

2. не дај боже во случај на смрт - би сакале погребот да биде извршен од поп или не ?????????????????

3. сваќате дека сте крстени ... колку од вашите родители се атеисти ...и дали е тоа некоја нова мода - ИЛИ САМО ПРАЗЕН МУАБЕТ ..

4. Славите божик или велигден ?????????сте оделе на коледе ????????????

Одговарајте ..........

1. Исто како Горан. Не верувам во господ, но верувам во среќа. Ако тоа би ја усреќило жената, да.

2. Whatever. Не дека ќе може да се жалам дали ќе пее некој или не, кога ќе сум 2 метра под земја.

3. Традиција со изминат рок.

4. Superficial representations of a hypocritical season, celebrating a mythical figure? No, thanks.

атеизмот не го сваќате сериозно .. како ние религијата ...
фактички се праите атеисти а во душа сте христијани .....
Оh, you so got me.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Коледе не е христијански празник туку е сосила христијанизирана паганска традиција која не можеле да ја искоренат па ја фузирале...

Атеизмот не е никаква нова мода туку си постои одамна. Тоа што расте бројот на атеисти е знак дека младината се свестува. Ако за 2000 години вашите религии не успеаја во своите декларирани цели, џабе е да се прави муабет... Истиот аргумент може да се користи и за верниците - дали самите сте решиле да сте верници или така по автоматизам...

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.753
Поени од реакции
5.011
А мора да биди во корист само на христијанството? Не можи да биди во корист на целиот народ?
Пример многу етнички мешани села низ Македонија ги слават и христијанските и муслиманските празници. Или и тие некоја нова шема тераат?
Доколку за Бајрам се најдиш на гости во муслиманска куќа и те понудат баклава, ќе им ја одбиеш?

И да ме нападна. Поточно то шо го напрај се вика argumentum ad hominem.
Ти како други тука .. си ги вртите муабетите по ваше како ви одговара..првиот муабет ..ме тера да се смеам ... размисли шо пиша ..атеист а се бори за права од христијански празник :nesvest::nesvest::nesvest::nesvest::nesvest::nesvest:
Атеистот не верува во религии .. нема потреба да се замара со тоа ..уживајте тогаш ..џабе муабет за нешто во кое не веруваш :nesvest:
и тоа со Бајрам ти е да го насочиш муабетот на друга насока ..тие за разлика од атеистите се исто така верници ама со друга вера .. има
ВЕРНИЦИ и НЕВЕРНИЦИ т.е. Атеисти..повлечи линија тука ..нема друго.

многу си осетлив .. ако тоа го сметаш за напад .. не дај боже нешто друго да пишам ..ке одлепиш.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Ти како други тука .. си ги вртите муабетите по ваше како ви одговара..првиот муабет ..ме тера да се смеам ... размисли шо пиша ..атеист а се бори за права од христијански празник :nesvest::nesvest::nesvest::nesvest::nesvest::nesvest:
Атеистот не верува во религии .. нема потреба да се замара со тоа ..уживајте тогаш ..џабе муабет за нешто во кое не веруваш :nesvest:
и тоа со Бајрам ти е да го насочиш муабетот на друга насока ..тие за разлика од атеистите се исто така верници ама со друга вера .. има

многу си осетлив .. ако тоа го сметаш за напад .. не дај боже нешто друго да пишам ..ке одлепиш.
Атеизмот не подразбира фанатизам. Ако брачниот партнер верски се декларира не значи да исфрли на улица. Треба да му се предочат информации за штетноста на религијата...
Не е коледа христијански празник...прашајте некој поп хахаха

Тоа што многу атеисти далеку подобро го познаваат феноменот на религијата од многу верници треба да ги загрижи верниците. Ако атеитот не се сложува со нешто гледа тоа рационално да го образложи па и да читне нешто од религиските списи...

Член од
29 јуни 2008
Мислења
460
Поени од реакции
27

Знам дека сите прашања шо ги поставив имаа некоја подалечна поента шо не ја претставив директно ама како успеа да не сфатиш ниту една.

Ај да ти ја изџвакам баклавата. Финтата е доколку ја прифатиш тогаш (според твоја логика) ти го славиш нивниот празник, ако не ја прифатиш па покажваш непочитување према домаќинот. Сфати сега?

Инаку штотуку ми одговори на второто прашање шо ти го поставив.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.753
Поени од реакции
5.011
Атеизмот не подразбира фанатизам. Ако брачниот партнер верски се декларира не значи да исфрли на улица. Треба да му се предочат информации за штетноста на религијата...
Не е коледа христијански празник...прашајте некој поп хахаха

Тоа што многу атеисти далеку подобро го познаваат феноменот на религијата од многу верници треба да ги загрижи верниците. Ако атеитот не се сложува со нешто гледа тоа рационално да го образложи па и да читне нешто од религиските списи...
Добро ..ама не те цитирав тебе .. не одговарај за други ..и не се фаќај сега за коледе .. не бил ..ама го прифатија сите
Шо се замараат атеистите со религиите , нека си гледаат своја работа ..нели е така ..се мешаат во туѓа манџа ..не веруваат ок -нивно право
тука од форумов искочија повеќе атеисти -него цел живот шо ги знам луѓево ...или се атеисти па одат во црква да земат некое јајце за велигден:vozbud:
Во средниот век немало атеисти ..пожто биле убивани одма ,палени живи и други ѕверски работи ..сега сме 21-ви век .. све е дозволено ...и атеизам и педери и промена на пол .. сите го искористија зборот 21-век ...

Знам дека сите прашања шо ги поставив имаа некоја подалечна поента шо не ја претставив директно ама како успеа да не сфатиш ниту една.

Ај да ти ја изџвакам баклавата. Финтата е доколку ја прифатиш тогаш (според твоја логика) ти го славиш нивниот празник, ако не ја прифатиш па покажваш непочитување према домаќинот. Сфати сега?

Инаку штотуку ми одговори на второто прашање шо ти го поставив.
не ми филозофирај ..не ти личи ..или мислиш дека си попаметен така ... Тоа е твој филм ..како што реков ти така ја гледаш работата ... или си ми влегов во мозок па си видел како размислувам за тоа пишаното
..Нема финти тука..
чек да го видат тоа второ прашање :vozbud:

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Ова е се во ред; ама замисли да ти дојде научник физичар од областа на атомски и субатомски честички, а ти му раскажуваш за Господ и други прикаски.:nesvest:
Малце е чудно. Можеби е интересно како дебата ама некој да те убеди во спиритуални форми? Тешко! Па дури и ако има куп духовни водачи.:nenene:

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.753
Поени од реакции
5.011
Ова е се во ред; ама замисли да ти дојде научник физичар од областа на атомски и субатомски честички, а ти му раскажуваш за Господ и други прикаски.:nesvest:
Малце е чудно. Можеби е интересно како дебата ама некој да те убеди во спиритуални форми? Тешко! Па дури и ако има куп духовни водачи.:nenene:
ке се посерам ако дојде .. кој факт се физичарите со областа теологија..:uvo::uvo::uvo:

Мој цитат .. тоа ти се вика поштовање верник спрема верник .. Веронаука

вас ве нема во оваа категорија

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
ДВо средниот век немало атеисти ..пожто биле убивани одма ,палени живи и други ѕверски работи ..сега сме 21-ви век .. све е дозволено ...и атеизам и педери и промена на пол .. сите го искористија зборот 21-век :
21 сме ама ти живееш уште у 19. Жалосно.

Член од
29 јуни 2008
Мислења
460
Поени од реакции
27
не ми филозофирај ..не ти личи ..или мислиш дека си попаметен така ... Тоа е твој филм ..како што реков ти така ја гледаш работата ... или си ми влегов во мозок па си видел како размислувам за тоа пишаното
..Нема финти тука..
чек да го видат тоа второ прашање :vozbud:
Шо ? Неќиш поќе да си прајме муабет?

еве го второто прашање за да не се мачиш да бараш
Ајде , уште малку и ќе дипломираш за ad hominem.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.637
Поени од реакции
34.047
Во средниот век немало атеисти ..пожто биле убивани одма ,палени живи и други ѕверски работи ..сега сме 21-ви век .. све е дозволено ...и атеизам и педери и промена на пол .. сите го искористија зборот 21-век
Во средниот век жени со епилептични напади биле палени како вештерки и демек поседувани од демони. Го читнав низ форумот ова. Дај не се бламирај. Ти по автоматизам ли си верник, како шо те прашаа?
Жално е да се читаат вакви умствени ограничувања. Имајте сопствен став.

Атеизам, педери, попови-педофили.. oh, well.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.753
Поени од реакции
5.011
21 сме ама ти живееш уште у 19. Жалосно.
Само кажав како било порано ..и дека не треба да се вадат сите со тој збор 21-век ..да живеев во 19-ти ке седев на свеќа и немаше тука да дискутираме

А една анкета да се преброиме ... ме интересира колку атеисти има тука ...пошто сите реплицирате контра - т.е. атеистите

Kajgana Shop

На врв Bottom