Убеди го атеистот

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.753
Поени од реакции
5.011
Dude, seriously. Get a life. Your so called god doesn't give a shit about you.
When a theist claims that a god exists, one of the first questions atheists should ask is "what do you mean by 'god'?" Without understanding what the theist means, the atheist simply cannot evaluate the claim.

Many people debate about whether there is a God, or what God is. Is God an individual personality, sitting up in heaven listening to and granting our requests, or is God simply all the energy that exists in the whole universe?

What is light? It's energy. When a person is brain dead, no electrical activity registers on a EEG test. Why? Because his spirit, which is what brings life to the body and understanding to the mind, is electrical energy. And when the spirit leaves the body, the body dies because the energy which powered the body is no longer present. God is light, so he is energy, and both God and we are spirit beings. So God, and light, and energy, and the essence of each of us as spirit beings, is all the same. We are all made up of the same physical and spiritual essence: energy.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Смирете страсти.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Na primer Amerikancite ubijat ludje za da pokazat na svetot deka sakat da ja sirat demokratijata no Allah bez troskovi im ja praka katarina i im ja srusi celata obala.
zamisli ovie tri god Amerika kolku prirodni katastrofi dozivi i ke dozive
Е....јака ти е логиката????!!!:helou:

Ако одиме по истата логика ..тогаш....излегува дека тој „горниот’’ ги пратил и американците да убиваат во име на демократијата..бидејки и убиените нешто преходно лошо направиле па американците им доаѓаат ко казна .....па после на ширачите демократија им праќа торнадо:vozbud:...и така во круг.....

...ајде бе..приказни за мали деца.....:kesa:.....само ко ги кажуваш почни ги отпочеток (ако имаат воопшто почеток....јбг.....кружницата е затворена линија) а не од средина...

...а то за сунетот.....па и тој не е производ на исламот.....го практикувале уште многу поодамна...
..а дали тој ќе боли......па затоа се измислени анестетиците.....

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
:) :smir::wink: Insallah

Dobro de ako ti taka velis, neka e taka. No i jas imam jazicni problemi.
Pa ako podetalno treba Omer El Faruk znae podobro od mene prasaj nego poarno ? Da se prasa ne e sramota :)

Да знаеш дека менување на постови кога цитираш член е најстрого забрането. Сега ќе поминеш со опомена, нареден пат ќе добиеш бан. Ова важи за сите членови, да не се повторувам на секое, забележувам сте почнале нова мода да терате.

Silber

Peace/Salaam
Член од
31 март 2009
Мислења
500
Поени од реакции
15
Да знаеш дека менување на постови кога цитираш член е најстрого забрането. Сега ќе поминеш со опомена, нареден пат ќе добиеш бан. Ова важи за сите членови, да не се повторувам на секое, забележувам сте почнале нова мода да терате.
E sekoj vi cest. Ako do ovde ste dosle. Otvori ocite i gledaj koj gi promeni postovite. Moi ostanat kako bea postirani.
A ti ako ti e propagator nekoj priatel toa e nesto drugo.
Sega se pokazavte dvete koj ste i kakvi ste.
Pa ako treba samo izvoli i baniraj.
No ova ke odi do najglavniot administrator. Zatosa sto toa sto se promeni vo publika ne se promeneti kaj mene vo privatni poraki.
Pokazete se uste ednas kakvi ste ajde da vidam.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
E sekoj vi cest. Ako do ovde ste dosle. Otvori ocite i gledaj koj gi promeni postovite. Moi ostanat kako bea postirani.
A ti ako ti e propagator nekoj priatel toa e nesto drugo.
Sega se pokazavte dvete koj ste i kakvi ste.
Pa ako treba samo izvoli i baniraj.
No ova ke odi do najglavniot administrator. Zatosa sto toa sto se promeni vo publika ne se promeneti kaj mene vo privatni poraki.
Pokazete se uste ednas kakvi ste ajde da vidam.
Не ме прави дрогираш, прво ти измени пост, па Параноик измени пост, двајцата сте виновни, но ти почна. Си имам модераторски алатки со кои го гледам тоа. Не кај главен администратор, кај Св. Петар ако сакаш прати ја жалбава твоја, работата си се врши според правилата.

Толку од ова, продолжете со дискусијата.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Силбер е баниран 10 дена поради навреди и несоодветен јазик.

Член од
29 јуни 2008
Мислења
460
Поени од реакции
27
Да се надоврзам и јас на муабетот
Не знам за тоа ама јас лично имам видено атеист како убива мачка и тоа за да му биде интересно од кејф, имам видено еден атеист како стави живо животинче во оган.
God Told Him to Kill Parents

Monday December 13, 2004
A college student who confessed to shooting his parents and then breaking a chain saw trying to cut up their bodies said, "God told me to" in a interview with police. Philip Badowski has been charged with the deaths of Chester "Chet" Badowski Jr., 47, and Christine Badowski, 46, who were killed after returning from a mission trip to Haiti. Investigators found their dismembered bodies in a locked bedroom when they went to their home to check on them after they failed to show up for work.

шо беше то нешто за мачките шо викаше?

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.753
Поени од реакции
5.011
God Told Him to Kill Parents

Monday December 13, 2004
A college student who confessed to shooting his parents and then breaking a chain saw trying to cut up their bodies said, "God told me to" in a interview with police. Philip Badowski has been charged with the deaths of Chester "Chet" Badowski Jr., 47, and Christine Badowski, 46, who were killed after returning from a mission trip to Haiti. Investigators found their dismembered bodies in a locked bedroom when they went to their home to check on them after they failed to show up for work.

шо беше то нешто за мачките шо викаше?
:pos2:Sega psihopati umesha .... ne e toa opravduvanje

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.643
Поени од реакции
34.057
A ти ми цитираш цитати од нетот околу дефиницијата за атеисти, агностици, господ.. Ми докажуваш дека немаш сопствен став. Така што класифицирајќи те како фејкер, го губиш кредибилитетот. Не си во можност да убедуваш.

NEEEXT.

Unless its god, don't even try.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.753
Поени од реакции
5.011
A ти ми цитираш цитати од нетот околу дефиницијата за атеисти, агностици, господ.. Ми докажуваш дека немаш сопствен став. Така што класифицирајќи те како фејкер, го губиш кредибилитетот. Не си во можност да убедуваш.

NEEEXT.

Unless its god, don't even try.
A da procitashe prvo ..toa citatite :toe: ... nikoj ne ubeduvam ..

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.753
Поени од реакции
5.011
Прашање за атеистите - гледам во голем број ги има на кајгана ..

Венчавката би ја правеле во црква .... ?????????????? децата ваши ке ги крстите ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
не дај боже во случај на смрт - би сакале погребот да биде извршен од поп или не ?????????????????
сваќате дека сте крстени ... колку од вашите родители се атеисти ...и дали е тоа некоја нова мода - ИЛИ САМО ПРАЗЕН МУАБЕТ ..
Славите божик или велигден ?????????сте оделе на коледе ????????????

Одговарајте ..........

Член од
29 јуни 2008
Мислења
460
Поени од реакции
27
Прашање за атеистите - гледам во голем број ги има на кајгана ..

1.Венчавката би ја правеле во црква .... ?????????????? 2. децата ваши ке ги крстите ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
3. не дај боже во случај на смрт - би сакале погребот да биде извршен од поп или не ?????????????????
4. сваќате дека сте крстени ... 5. колку од вашите родители се атеисти ...6. и дали е тоа некоја нова мода - ИЛИ САМО ПРАЗЕН МУАБЕТ ..
7. Славите божик или велигден ?????????сте оделе на коледе ????????????

Одговарајте ..........
Иако далеку сум од овие дилеми, еве ти ги моменталните одговори:
1. Доколку невестата сака, би и го напрајл кефот.
2. Пак многу долг муабет со невестата (секако зависи и од нејзината религија) за како би ги израснале децата
3. Да ти кажам право од ко ќе умрам ама ич не ми менва шо ќе ми прат со телото.
4. Да.
5. 50%
6. Не знам , не пратам баш трендој
7.Обавезно. Ама чисто како традиција останата од народот а не во религиозна смисла. Едноставно на празниците гледам како повод за да се собериш со најблиските.

Поентата ти е...?

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.753
Поени од реакции
5.011
Иако далеку сум од овие дилеми, еве ти ги моменталните одговори:
1. Доколку невестата сака, би и го напрајл кефот.
2. Пак многу долг муабет со невестата (секако зависи и од нејзината религија) за како би ги израснале децата
3. Да ти кажам право од ко ќе умрам ама ич не ми менва шо ќе ми прат со телото.
4. Да.
5. 50%
6. Не знам , не пратам баш трендој
7.Обавезно. Ама чисто како традиција останата од народот а не во религиозна смисла. Едноставно на празниците гледам како повод за да се собериш со најблиските.

Поентата ти е...?

Атеист ... а ќефови ке и правиш на жената како сака она ... кој е маж во куќата ...
7. како може да не се гледа во религиозна смисла ..тоа е поентата ...
нема смисла да одат атеисти во цркви и слично - кога не веруваат ...тоа не важи за нив ... традиција ..хехе.. христијанска традиција ..грев е да се прави нешто во што не се верува .. а и нема смисла ..
атеизмот не го сваќате сериозно .. како ние религијата ...
фактички се праите атеисти а во душа сте христијани .....

Kajgana Shop

На врв Bottom