Убеди го атеистот

Silber

Peace/Salaam
Член од
31 март 2009
Мислења
500
Поени од реакции
15
Ateistite nikoj ne treba da gi ubedi. Ako ne sakat da poslusat za niedna religija.

Tie ke gi ubedi Bog-Allah. A toa nema odmah da ja primeti no so vreme.

"Eve eden mali primer"
Toj sto kritikuva sunet kaj muslminaskite muski deca deka nema veza so higijenata.
Allah ke mu ja pokaze istinata deka treba da se osuneti, ili kaj brat mu ili kaj sin mu ili kaj unukot.
Koga ke vidi kolku ke mu boli na deteto togas ke se pokaje sto zborel.
I ke misli od kade pred 1400 god se znaese za ova dijagnoza a jas deneska vo 21 vek ziveam i ne ja znaev, ili se praev kako da ne znam samo za da gi ponizam

Bog ne e macka pa da te ogreba, toa poleka se pravi da sam doznaes (stari naroden rec)

A podobro Allah ja znae kako ateistite ke gi ubedi deka ima Allah(Bog).

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Значи вака, познавам двајца кои за себе бикаат дека се атеисти, едниот не сака животни и ги убива а на другиот атеист му имам доста помогнато а кога дојде време јас да му побарам помош не ми беше возвратено со добро (искористи и скрисе)
Немојте да ги мешате верниците и лицемерите
верник е едно а лицемер е човек кој вика дека е верник а уствари лаже и прави злодела како убиства, малтретирања, уцени и сл.

Значи има
Вистински Верник
Лажен Верник (неверник)
Атеист

Вториот не е верник и тој ке биде казнет за своите дела и е срам за останатите верници

простено ти е ама немој со вакви испади друг пат
Прочитај прво што сум напишал па врати на истото, и ако мислиш да ми реплицираш, реплицирај на тоа што сум го пишал во целина, не ги вади од контекст речениците.

The Mad Doc

Алхемичар
Член од
16 март 2009
Мислења
653
Поени од реакции
46
Ateistite nikoj ne treba da gi ubedi. Ako ne sakat da poslusat za niedna religija.

Tie ke gi ubedi Bog-Allah. A toa nema odmah da ja primeti no so vreme.

"Eve eden mali primer"
Toj sto kritikuva sunet kaj muslminaskite muski deca deka nema veza so higijenata.
Allah ke mu ja pokaze istinata deka treba da se osuneti, ili kaj brat mu ili kaj sin mu ili kaj unukot.
Koga ke vidi kolku ke mu boli na deteto togas ke se pokaje sto zborel.
I ke misli od kade pred 1400 god se znaese za ova dijagnoza a jas deneska vo 21 vek ziveam i ne ja znaev, ili se praev kako da ne znam samo za da gi ponizam

Bog ne e macka pa da te ogreba, toa poleka se pravi da sam doznaes (stari naroden rec)

A podobro Allah ja znae kako ateistite ke gi ubedi deka ima Allah(Bog).
Значи сакав да се воздржам од коментар али не можам.Зашто бе тој твој прекрасен Бог за да му докаже на некој атеист ќе направи да пати еден невин човек?:nesvest:

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Крај. Јас веќе не сум атеист. Не бива, ме убедија. Многу јаки аргументи дават. Посебно ова, веднаш се гледа дека е од некој многу интелигентен верник...

Атеизам - би го превел ..за кој кура* живеат .. бед филм е тоа ... посебно младинава .. атеисти биле , за велигден скоро сите по цркви дремат:toe: .
Dude, seriously. Get a life. Your so called god doesn't give a shit about you. :back:

Silber напиша:
Ke pati eden za da bidat milioni pametni.
A ti ne komentiraj kako da imas 11 god. Prekrasniot Bog_Allah ne e samo moj nego na site.
Treba da kazes nasiot Bog.

Silber

Peace/Salaam
Член од
31 март 2009
Мислења
500
Поени од реакции
15
Значи сакав да се воздржам од коментар али не можам.Зашто бе тој твој прекрасен Бог за да му докаже на некој атеист ќе направи да пати еден невин човек?:nesvest:

A ti ne komentiraj kako da imas 11 god. Prekrasniot Bog_Allah ne e samo moj nego na site.
A vakvi primeri nema da se pojavi samo na ateistite nego i na vernicite koi ne dopolnuvat verskite dolznosti a i na tie sto napravil bolka na nekoj drug. Da znae deka ke mu ja vrati Bog za da se opameti da ne pogresi ponovo.
No kako ke se vrati toa mnogu poleka ke ja primeti.

Na primer Amerikancite ubijat ludje za da pokazat na svetot deka sakat da ja sirat demokratijata no Allah bez troskovi im ja praka katarina i im ja srusi celata obala.
zamisli ovie tri god Amerika kolku prirodni katastrofi dozivi i ke dozive.

Ne mislite deka se raduvam na seto ova.
No eve eden primer deka ima Allah(Bog)

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
Атеизам - би го превел ..за кој кура* живеат .. бед филм е тоа ... посебно младинава .. атеисти биле , за велигден скоро сите по цркви дремат:toe: .
And yet, we have another problem with too much globalization. :uvo:
Што те засега па тебе тоа?
Јас да сум на твое место пак, ич не им правам кеиф, уста нема да отворам против нив, да немаат на што да си го дигаат егото, дека ете, некој се замара со нив. :smir:

The Mad Doc

Алхемичар
Член од
16 март 2009
Мислења
653
Поени од реакции
46
Во право си извини,нашиот Бог.А зашто тој невиниот да оди во пеколот а овие атеистите да не го почуствуваат тоа на своја кожа?

Ќе си одговорам сам на прашањево.

Бидејќи Верата е измишљотина која го тера обичниот народ да се моли со сила во страв дека син му ќе пати ако он не верува па си вика: јас не верувам ама ај за секој случај ќе се молам со сила да не се деси нешто.Поготово сега кога во тие Исламските земји ако се покажеш како неверник одма те каменуваат.Верата е само да биде послушна рајата за да може добро да се владее.Не треба со сила да се молиш на нашиот Татко,туку да се почитуваш себеси,преку тоа ти и него го почитуваш и си му послушен.

Американците си патат бидејќи си се глупави а не дека ги казнува некој.

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Ела убеди ги, да те видам :baeh:

Silber

Peace/Salaam
Член од
31 март 2009
Мислења
500
Поени од реакции
15
Во право си извини нашиот Бог.А зашто тој невиниот да оди во пеколот а овие атеистите да не го почуствуваат тоа на своја кожа?

Ќе си одговорам сам на прашањево.

Бидејќи Верата е измишљотина која го тера обичниот народ да се моли со сила во страв дека син му ќе пати ако он не верува па си вика: јас не верувам ама ај за секој случај ќе се молам со сила да не се деси нешто.Поготово сега кога во тие Исламските земји ако се покажеш како неверник одма те каменуваат.Верата е само да биде послушна рајата за да може добро да се владее.Не треба со сила да се молиш на нашиот Татко,туку да се почитуваш себеси,преку тоа ти и него го почитуваш и си му послушен.

Американците си патат бидејќи си се глупави а не дека ги казнува некој.
Nieden nevin ne odi vo pekol. Vo pekol ide sekogas gresnikot. A ne bolesnikot.( A za ova jas sum preslab da te odgovaram koj kade ke odi zatoa podobro Allah znae)
Kako drugo od kade sega ako kazuvas deka na islamskite zemji ako si nevernik ODMAH te kamenuvat.
Zar ne ti e objasnet nekolku pati po forumite citati Ajeti od Kuranot deka vo islam ne treba da ima pritisok.
No i ti ako kazuvas na nekoja sredina deka ne postuvas hristijanstvo moze nekoj ke ti gi skrsi zabite. No dali taka pisuva vo biblijata.
Pa i ovoj pat sam odgovaraj.

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
Nieden nevin ne odi vo pekol. Vo pekol ide sekogas gresnikot. A ne bolesnikot.
Kako drugo od kade sega ako kazuvas deka na islamskite zemji ako si nevernik ODMAH te kamenuvat.
Zar ne ti e objasnet nekolku pati po forumite citati Ajeti od Kuranot deka vo islam ne treba da ima pritisok.
No i ti ako kazuvas na nekoja sredina deka ne postuvas hristijanstvo moze nekoj ke ti gi skrsi zabite. No dali taka pisuva vo biblijata.
Pa i ovoj pat sam odgovaraj.
Во пеколот не одат грешните/неверниците. Не веруваат во него, за да се замараат каде ќе отиде душата на трулото тело кога ќе се најде два метра под земја.
И, ако според „Куранот“ во исламот не треба да има притисок, зошто оваа емисија?
Одмах да си ми одговорил!

The Mad Doc

Алхемичар
Член од
16 март 2009
Мислења
653
Поени од реакции
46
Нема проблем пак ќе си одговорам и ќе ти одговорам.

Не сакав да кажам дека тоа е само во Исламските земји секаде е тоа но американците малце шекнаа па сега си направија своја религија атеизам која им проповеда:праи шо сакаш ич не е*и жива сила па не им е гаиле што збориш.

А болесникот бидејќи е болен ќе го окриви Бога(бидејќи ни на крај памет не му текнува дека во него е грешката) и така според тебе ќе оди во пеколот.

Silber

Peace/Salaam
Член од
31 март 2009
Мислења
500
Поени од реакции
15
Во пеколот не одат грешните/неверниците. Не веруваат во него, за да се замараат каде ќе отиде душата на трулото тело кога ќе се најде два метра под земја.
И, ако според „Куранот“ во исламот не треба да има притисок, зошто оваа емисија?
Na ova emisija sto ja narekuvas ti dali od mene imas koj pritisok.
Ili samo objasnuvanje.

dali treba i da te pozdravim i da trcam eden krug okolu forumot druze porucnice.

А болесникот бидејќи е болен ќе го окриви Бога(бидејќи ни на крај памет не му текнува дека во него е грешката) и така според тебе ќе оди во пеколот.
Te molam ne odgovori na moe ime so tvoi mislenja.
Eden dobar vernik nikogas zaradi bolestot nema da ja krivi Allah(Boga)
Ete toj e pravi vernik.

The Mad Doc

Алхемичар
Член од
16 март 2009
Мислења
653
Поени од реакции
46
Te molam ne odgovori na moe ima so tvoi mislenja.
Eden dobar vernik nikogas zaradi bolestot nema da ja krivi Allah(Boga)
Ete toj pravi vernik.
Добро ете според Куранот.Во примерот погоре работава беше дека ќе патат синовите на атеистите кои нај логично е да бидат атеисти значи сите кои не прават сунет и други тракатанци ќе одат во пеколот како баш тоа да му е важно на нашиот Бог.Get real.Тоа се чисти глупости.

Silber

Peace/Salaam
Член од
31 март 2009
Мислења
500
Поени од реакции
15
Добро ете според Куранот.Во примерот погоре работава беше дека ќе патат синовите на атеистите кои нај логично е да бидат атеисти значи сите кои не прават сунет и други тракатанци ќе одат во пеколот како баш тоа да му е важно на нашиот Бог.Get real.Тоа се чисти глупости.
Vidi drugarce ne igraj uloga na eden kako da ne razbere.
Toa sto ja citirav ne e od Kuranot. (A dali ima takov citat vo Kuranot... ne znam).
Toa bese moj komentar sto kazav samo primer. Ubavo e pisuvano deka na primer rekov.
Te molam ne mesaj zapovedite na Kuranot so moi licni komentari.
(A koj ke odi vo pekolot toa samo Allah ja znae)
Sekoj po svoe delo sto napravil vo ovoj svet.
Se razbravme

The Mad Doc

Алхемичар
Член од
16 март 2009
Мислења
653
Поени од реакции
46
Разговорот отиде во погрешна насока :pos::eek:ftopic:.Осеќам дека многу тешко ќе се разбереме.Но ајде ќе речам дека се разбравме.:salut:

Kajgana Shop

На врв Bottom