Турција ги прекина сите контакти со Франција

Член од
24 март 2010
Мислења
15.339
Поени од реакции
26.303
"Ако францускиот претседател не знае дека се случил геноцид, може да го праша својот татко, Пол Саркози, кој во 1940 беше легионер во Алжир. Знам дека Пол има многу да му раскажува на својот син за масакрите кои ги направија Французите во Алжир.", додал Ердоган.
Ова е најглупото нешто што го изјавил лидер на држава во последно време. Никогаш во меѓународна политика не се коментира на лична основа, а уште помалку се споменуваат членови на семејство кои не се вклучени во политика. Крајно недипломатски, крајно ретардирано.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Тука се поставува прашањето, зошто Ердоан досега преќутувал вакви податоци за геноцид, како човек кој е на чело на една држава(што би требало да значи со високи морални вредности)? Кај е тука етиката, човеков пропаѓа од едни гомна во други.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.452
Поени од реакции
5.143
Тука се поставува прашањето, зошто Ердоан досега преќутувал вакви податоци за геноцид, како човек кој е на чело на една држава(што би требало да значи со високи морални вредности)? Кај е тука етиката, човеков пропаѓа од едни гомна во други.
И ја носи државата со него.

Член од
16 декември 2009
Мислења
1.324
Поени од реакции
1.167
Гомно невидено.
Наместо да оди на споменикот во Ереван и да ги моли за прошка на ерменците,тоа гомно прочитај го што пишува.
Ти да политизираш една таква работа и да пробаш да најдеш некое оправдување мора да си демон.

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
A ti sto si?? Pameten>?:sick:
--- надополнето: 25 декември 2011 во 15:30 ---
eee neka dojde toj pederot Erdogan i Davutoglu, neka vidat kakvi komentari i kakvi idei ima vo Makedonija protiv Turcija i Turcite, ee zaradi toa jas sakam da padne Erdogan, zatoa sto nonstop im pruzi pomos na balkanskite zemji, toa e isto kako jas doma da hranam zmija, sto ke me otrovi, daj Boze da pobedi NAcionalistite vo Turcija, pa barem da se promeni politikata za Zapaden Balkan..
Има Ерменски геноцид, и тоа е зборување против Турците? Значи ако кажам дека имало Холокауст јас сум против Германците?

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Има Ерменски геноцид, и тоа е зборување против Турците? Значи ако кажам дека имало Холокауст јас сум против Германците?
Nemase vistinski genocid, a da imase vistinski genocid,kako germancite sto napraa na evreite, e togas nemase nitu edna zemja da postoi, nitu edna nacija od balkanot i od bliskiot istok nemase da postojat, Turcija-Otomanska Imperija za 500 godini mozese pepel da napravi ako sakase, togas nemase da postoi ermenci,grci,blgari,makedonci,albanci,srbi,bosnaci,arapi itn..

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Nemase vistinski genocid, a da imase vistinski genocid,kako germancite sto napraa na evreite, e togas nemase nitu edna zemja da postoi, nitu edna nacija od balkanot i od bliskiot istok nemase da postojat, Turcija za 500 godini mozese pepel da napravi ako sakase, togas nemase da postoi ermenci,grci,blgari,makedonci,albanci,srbi,bosnaci,arapi itn..
Па баш направи пепел. Ни опна глобализаторски терк и имаме нивни „чеда“ со исламот на чело низ цел балкан. За културолошко осакатување, да не прајме муабет.
него, споредбава ти е глупа... исто ко да речеш
„Германија не правела геноцид, ене од Фон Бизмарк до денес можеше да испоубие све живо, немало геноцид во годините на третиот рајх“.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
hahahaha pak nesto mana najde, a Grcija?? I tie bea pod Avstro -Ungarija??:pos:
--- надополнето: 25 декември 2011 во 14:57 ---

Турски освојувања

Во битката на Крбавското Поле (9.9.1493 год.) Турците ја поразиле војската на хрватското благородништво, со што во следните 100 години се отворил пат за пробивање во Средна Европа. По поразот на Унгарците кај битката Мохач (29.8.1526 год.). Хабсбурговците ги оствариле своите наследни права на унгарскиот престол, а Хрватскиот сабор во 1527 год. го избрал надвојводатаФердинанд за хрватски крал. Фердинанд ја укинал дотогашната поделба на Хрватското кралството на Славонија и Хрватска со Далмација, а во 1558 год. се здружиле двата одвоени сабора. Турците во тој период ја освоиле областа меѓу Уна, Корана и Глина, така што навлегле се до долна Купа. По повлекувањето на хрватското население пред нивните освојувања, Турците во населените области населиле нехрватско, главно православно население од внатрешноста на Балканот. Хабсбурговците во средината на 16 век на поголемиот дел на Хрватска ја создале Воена Краина, која била непосредно подредена на владетелот, а за воените прашања на Воениот совет во Грац, така што другиот дел на автономна Хрватска преставувала т.н. „остатоци на остатоците од некогашното славно хрватско кралство“ (околу 10.000 км2)
Тие делови од хрватските територии што биле завземени од турците(вклучувајќи ја и Босна) се неспоредливи со тие што биле по Австро-унгарија.
Ете турците само 100 години ја имале Краина и некои делови од Хрватска и таму е пустош.Ни гуштери не сакаат да живеат таму,а не луѓе.Факт е кај стигнала Османлиската империја има оставено пустош...............
Спореди Војводина и јужните делови од Србија........ја знаеш таа штo јужније то тужније.Спореди БиХ Хрватите и тие во Хрватска.Спореди северните делови на Австро-унгарија,спореди јужните.
Најлошото нешто што на балканот му се случило во последните 20 000 години се турските освојувања,сите срања на балканот влечат корени од таму.
Али со кебапите дефинитивно се имате искупено :D

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Џелатите се зајадоа, сакаат уште крв.

Имаше ли геноцид врз Македонците и од Французите и од Британците и од Грците и од Турците?
Или се неутрализира тоа едно со друго ?

^X^

Член од
22 декември 2007
Мислења
1.457
Поени од реакции
376
Џелатите се зајадоа, сакаат уште крв.

Имаше ли геноцид врз Македонците и од Французите и од Британците и од Грците и од Турците?
Или се неутрализира тоа едно со друго ?
Под НАТО се сите заедно со нашите соседи, затоа е се неутрализирано.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Под НАТО се сите заедно со нашите соседи, затоа е се неутрализирано.
Абе ова ме подсеќа на една „Господ нека ме чува од пријателите, а од непријателите сам си се чувам“ :)

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Ова е најглупото нешто што го изјавил лидер на држава во последно време. Никогаш во меѓународна политика не се коментира на лична основа, а уште помалку се споменуваат членови на семејство кои не се вклучени во политика. Крајно недипломатски, крајно ретардирано.
Абсолутно е вака, но знаеш зашто се стигна до тамо? Заштото предвожданата политика на Давитоглу за нулеви проблеми пропадна и сега мора да се гради нов концепт. Во моментот Турциja се едно нема министерство за надворешни работи, заштото неговата политика беше поразена един пат со проблемот Израел, втор пат со Франциja.
--- надополнето: 26 декември 2011 во 02:03 ---
Nemase vistinski genocid, a da imase vistinski genocid,kako germancite sto napraa na evreite, e togas nemase nitu edna zemja da postoi, nitu edna nacija od balkanot i od bliskiot istok nemase da postojat, Turcija-Otomanska Imperija za 500 godini mozese pepel da napravi ako sakase, togas nemase da postoi ermenci,grci,blgari,makedonci,albanci,srbi,bosnaci,arapi itn..
Чекаj сега, за кое време е геноцидот на арменците и каде беха балканските народи во това време? Заштото арменскиот геноцид е после 1912 година, а след тази година, Османската империja нема веке територии после 1912 на други народи под свое владение.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.339
Поени од реакции
26.303
Абсолутно е вака, но знаеш зашто се стигна до тамо? Заштото предвожданата политика на Давитоглу за нулеви проблеми пропадна и сега мора да се гради нов концепт. Во моментот Турциja се едно нема министерство за надворешни работи, заштото неговата политика беше поразена един пат со проблемот Израел, втор пат со Франциja.
Ќе видиме како ќе се одвива ситуацијата натаму. Моја проценка е дека Ердоган ќе биде избегнуван од сите дипломати од кариера, бидејќи ваква изјава за нив е покажување на голема неписменост. Има ситуации кога избегнувале и изолирале политичари само затоа што каснеле на средби, а не после ваков голем дипломатски гаф. Едно е сигурно, Турција во моментов има многу повеќе од нула надворешни проблеми.

• Ми се допаѓа
Reactions: fmi

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Ќе видиме како ќе се одвива ситуацијата натаму. Моја проценка е дека Ердоган ќе биде избегнуван од сите дипломати од кариера, бидејќи ваква изјава за нив е покажување на голема неписменост. Има ситуации кога избегнувале и изолирале политичари само затоа што каснеле на средби, а не после ваков голем дипломатски гаф. Едно е сигурно, Турција во моментов има многу повеќе од нула надворешни проблеми.
Слагам се наполно...лично нападуване во jaзикот на дипломациjaта покажува една голема слабост и таа слабост ке биде казнета - дали со избегнуване... ке видиме.
Абсолутно е така, таа политика на Давитоглу пропадна...а точно тоj беше креатор на идеите за зголемуване на влиjaнието точно поради нулевите проблеми... работите се закочиха. Наjлошото е когато си поверуваш многу...

Kajgana Shop

На врв Bottom