Трчање, Скопски Маратон и останати атлетски настани во Македонија

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
едно прашање.. колку е километри е од жабар до палас по патеката?? да знам одприлика колку трчам и исто колку е од жабар до мостот обединети нации по патеката.. зборувам за еден правец
1,7 е од Палас до мостот кај Сектор/Колосеум и околу 900м до жабар....
Од жабар до обединети нации е нешто малку над 5км....

Член од
21 март 2012
Мислења
48
Поени од реакции
14
жабар-палас- 2,5км
палас-скејт парк- 1,2км
жабар-крај на стаза кај угорницата-5,25км :D

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
Последен рок за пријавување за маратонот и полумаратонот е 30 април, а за трката на 5000 метри 8 мај.

Стартниот пакет ќе се подига од двокатен туристички панорамски автобус кој ќе биде лоциран на плоштадот “Македонија“ , на 9 и 10 мај, во периодот од 10.00 до 19.00 часот, а на 11 мај од 10.00 до 17.00 часот. На истото место ќе се наплаќа и котизацијата доколку не е претходно уплатено преку интернет илипреку уплатница. За повеќе информации јавете се во Сојуз на спортови на Скопје на тел: +389 2 3228624.

При подигање на стартните пакети мора да се покаже лична карта, или патна исправа за странските натпреварувачи. Без овие документи нема да може да се подигне стартниот пакет.
Содржина на стартен пакет: маица со логото на трката, стартен број, програма за трката и освежување.

Котизација:
- за маратонската трка > 500 денари
- за полумаратонската трка > 500 денари
- за трката на 5000 метри > 250 денари

Член од
21 септември 2012
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.443
Друже, ќе те скршам зошто не си ја прочитал темава! :)

Се пријави без тим ли? Кога? Пред да пишам 100 пати дека треба со Kajgana да се пријавиш, или после тоа? :)))

Ај објасни и пиши ми персонална порака со име и презиме...
Кхм... може не сум крупен, ама сум жилав и издржлив. Пробај скрши ме :D
Абе не читам други теми освен 3-4 и не сум прочитал/ Се пријавив пред 5-6 дена, без тим... пред да напоменеш дека треба со кгн. Пиши ме таму во кгн тимот.

Ваљда ќе ја средам ногата до 12ти -.-

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
Кхм... може не сум крупен, ама сум жилав и издржлив. Пробај скрши ме :D
Абе не читам други теми освен 3-4 и не сум прочитал/ Се пријавив пред 5-6 дена, без тим... пред да напоменеш дека треба со кгн. Пиши ме таму во кгн тимот.

Ваљда ќе ја средам ногата до 12ти -.-
Додаден во тимот! :)

Член од
14 февруари 2013
Мислења
1.798
Поени од реакции
2.366
Што мислите вежбање во теретана на нозе или на пеперутка справа што ја викаат ќе помогне за нозете или не ?

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
Што мислите вежбање во теретана на нозе или на пеперутка справа што ја викаат ќе помогне за нозете или не ?
Конкретно што сакаш да постигнеш? :)

Член од
14 февруари 2013
Мислења
1.798
Поени од реакции
2.366
Па дали ќе ми помогнат во маратонот пример издржливост или поголема брзина :)

S

Stef Bachatero

Гостин
Па дали ќе ми помогнат во маратонот пример издржливост или поголема брзина :)
Спринтови и трчање ништо друго.
Ако ти е за издржливост вежбање во теретана помага само одредени вежби и одредени повторувања.
Цели на висока фрекфенција и кратки паузи.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
Него момци, да се собереме утре на кеј и да мавнеме едно 10че со лесно темпо?
Или околу 9 сабајле, или околу 19 - што мислите? :)

@Stef Bachatero
@СпаЈдеР
@Mich0MKD
@alekk94
@Charon
@Peja989
@Спенс
@AceCaleb

Пишете во темава тука...

Член од
14 февруари 2013
Мислења
1.798
Поени од реакции
2.366
Во Банско, Пиринска Македонија сум до понеделник така да тука ќе спремам форма у фитнес центар! :) Од сабајле 11км па пола саат сауна и вечер исто толку ;) Помеѓу 2та тренинга секако многу магнезиум и спиење 1-2 саати :)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
Па ќе врне изгледа :)
Де бе, преврна... До 19 ќе биде барут. Таман ќе залепи тоа гомцата што летаат :)
Нема гајле, јас одам да трчам. Се надевам и вие :)

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
... Шо е сеа работава, мораме онлајн да уплаќаме со картици, или ова е само уше еден начин на потврдување на пријавите? Зашо не можат поасално да објаснат дали е можно повеќе начини на уплаќање, или доколку не може, дека мора и е задолжително да се направи онлајн потврда за учевство на (полу)маратонот? Ова го имаше на facebook фан страната:

За сите што сте веќе пријавени. Од неодамна Скопски маратон воведе онлајн плаќање. За да ја потврдите пријавата, треба да ја уплатите и котизацијата за соодветната трка. На овој начин ви е загарантиран вашиот стартен пакет, и ја убрзувате процедурата при подигање на стартниот пакет. Тоа може да го сторите на следниов линк, со одбирање за која трка сте се пријавиле. По уплатата, на емаилот кој е оставен при вашето пријавување, ќе добиете порака кој стартен број ви е доделен.

Kajgana Shop

На врв Bottom