Трчање, Скопски Маратон и останати атлетски настани во Македонија

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Се пријавивте ли?
Како напредувате со тренинзите?
Се гледаме во Скопје на 8ми :helou:

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Де бе зар ич нема маратонци на форумот :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.054
Де бе зар ич нема маратонци на форумот :)
Лани 6 мои другари трчаа и едниот беше трет , другиот петти на 21 километар, а другиве битно ја завршија трката :)
Оваа година тој што беше трет (можеби грешам за местото) оваа година сум сигурен дека ќе победи ако трча на 21 километар и тренира цела година секој ден така да имаш голема конкуренција :P

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.485
Поени од реакции
7.972
Јас се попишманувам за оваа година, слабо со припреми и слично. Башка што ќе бидам на работа на 8ми :(

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Лани 6 мои другари трчаа и едниот беше трет , другиот петти на 21 километар, а другиве битно ја завршија трката :)
Оваа година тој што беше трет (можеби грешам за местото) оваа година сум сигурен дека ќе победи ако трча на 21 километар и тренира цела година секој ден така да имаш голема конкуренција :P
Почнав да тренирам за маратонот пред 1 месец,пред 3 дена истрчав 16 км без да се изморам а и ке трчам во последните.Целта ми е само да го завршам :)
Повеќе спремање за наредната година :)

The Dude

Лајно
Член од
25 мај 2009
Мислења
502
Поени од реакции
321
Се двоумев до последен момент, победи аргументот за сигурен финиш и се пријавив на полу-маратонот. Утре одам по оремата (или што и да е тоа што треба да го земам). Само ако знае некој да ми каже каде се наоѓа тој Сојузот на спортови на Скопје?

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Се двоумев до последен момент, победи аргументот за сигурен финиш и се пријавив на полу-маратонот. Утре одам по оремата (или што и да е тоа што треба да го земам). Само ако знае некој да ми каже каде се наоѓа тој Сојузот на спортови на Скопје?
Јас преска им се јавив да ги прашам каде се наоѓа за и јас да се го подигнам тој стартен пакет.
Ми кажаа кај градски парк кај хотел Томче Софка

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Има ли кајганџии маратонци да споделат некој совет во врска со јадење и количина на вода која е препорачана да се испие пред трчање? Првпат трчам полумаратон па ако има тука некој поискусен трчач иако се сомневам дека сеуште се будни. :)

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Има ли кајганџии маратонци да споделат некој совет во врска со јадење и количина на вода која е препорачана да се испие пред трчање? Првпат трчам полумаратон па ако има тука некој поискусен трчач иако се сомневам дека сеуште се будни. :)
За трчање незнам, јас сум маратонец али маратонско пливање и можам да ти кажам нешто во врска со тоа иако не е иста активноста. Јади некои 2-3 саати (така направив лани кога пливав Охрид 30км), додека течност испив некаде околу 1,5Л во рок од 1 час пред трката. Од стартот па натака на секои 20 минути земав течност. Добро е да си земеш и гелче некое за да ти крене шеќер у крв малце.

С

Спенсер

Гостин
Беше некој? :) Јас бев на рекреативниот 5км :)

С

сашенко

Гостин
Поминав ама касно беше некои беа завршени веќе.Имаше уште што трчаа ама јас си отидов не гледав.Иначе типот што играше таму беше звер :pos2:

The Dude

Лајно
Член од
25 мај 2009
Мислења
502
Поени од реакции
321
Си трчкарав на полу-маратонот, 21км. за 2 часа и една минута некаде (чекам официјални резултати). Со оглед на тоа дека многу малку се спремав задоволен сум :)

едит:02:01:06, 131 од 199 мажи, а и 16 жени ме тепале

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
За трчање незнам, јас сум маратонец али маратонско пливање и можам да ти кажам нешто во врска со тоа иако не е иста активноста. Јади некои 2-3 саати (така направив лани кога пливав Охрид 30км), додека течност испив некаде околу 1,5Л во рок од 1 час пред трката. Од стартот па натака на секои 20 минути земав течност. Добро е да си земеш и гелче некое за да ти крене шеќер у крв малце.
Фала на советот сепак нуб сум само 2-3 месеца трчам 13км на полу маратонот и се откажав :P. Ќе истрчав и повеќе ама тоа сонцето од сабајле ме утепа, една лекција што ја научив на потешкиот начин е дека не се трча само навечер, особено не ако идеш на маратон. :)

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Фала на советот сепак нуб сум само 2-3 месеца трчам 13км на полу маратонот и се откажав :P. Ќе истрчав и повеќе ама тоа сонцето од сабајле ме утепа, една лекција што ја научив на потешкиот начин е дека не се трча само навечер, особено не ако идеш на маратон. :)
Нормално дека треба. Мора да го подготвуваш телото на истите услови кога е трката. Мислам на временски услови, време на одржување итн. Како и да е честитки на завршената трка и секако дека ова ќе ти биде едно големо искуство за другата година :D

Kajgana Shop

На врв Bottom