- Член од
- 20 јануари 2009
- Мислења
- 3.159
- Поени од реакции
- 375
Се пријавивте ли?
Како напредувате со тренинзите?
Се гледаме во Скопје на 8ми :helou:
Како напредувате со тренинзите?
Се гледаме во Скопје на 8ми :helou:
Лани 6 мои другари трчаа и едниот беше трет , другиот петти на 21 километар, а другиве битно ја завршија тркатаДе бе зар ич нема маратонци на форумот
Јас ќе трчам,ама на тој 5км 21 е премногу за не-професионалциДе бе зар ич нема маратонци на форумот
Почнав да тренирам за маратонот пред 1 месец,пред 3 дена истрчав 16 км без да се изморам а и ке трчам во последните.Целта ми е само да го завршамЛани 6 мои другари трчаа и едниот беше трет , другиот петти на 21 километар, а другиве битно ја завршија трката
Оваа година тој што беше трет (можеби грешам за местото) оваа година сум сигурен дека ќе победи ако трча на 21 километар и тренира цела година секој ден така да имаш голема конкуренција
Јас преска им се јавив да ги прашам каде се наоѓа за и јас да се го подигнам тој стартен пакет.Се двоумев до последен момент, победи аргументот за сигурен финиш и се пријавив на полу-маратонот. Утре одам по оремата (или што и да е тоа што треба да го земам). Само ако знае некој да ми каже каде се наоѓа тој Сојузот на спортови на Скопје?
За трчање незнам, јас сум маратонец али маратонско пливање и можам да ти кажам нешто во врска со тоа иако не е иста активноста. Јади некои 2-3 саати (така направив лани кога пливав Охрид 30км), додека течност испив некаде околу 1,5Л во рок од 1 час пред трката. Од стартот па натака на секои 20 минути земав течност. Добро е да си земеш и гелче некое за да ти крене шеќер у крв малце.Има ли кајганџии маратонци да споделат некој совет во врска со јадење и количина на вода која е препорачана да се испие пред трчање? Првпат трчам полумаратон па ако има тука некој поискусен трчач иако се сомневам дека сеуште се будни.
Фала на советот сепак нуб сум само 2-3 месеца трчам 13км на полу маратонот и се откажав . Ќе истрчав и повеќе ама тоа сонцето од сабајле ме утепа, една лекција што ја научив на потешкиот начин е дека не се трча само навечер, особено не ако идеш на маратон.За трчање незнам, јас сум маратонец али маратонско пливање и можам да ти кажам нешто во врска со тоа иако не е иста активноста. Јади некои 2-3 саати (така направив лани кога пливав Охрид 30км), додека течност испив некаде околу 1,5Л во рок од 1 час пред трката. Од стартот па натака на секои 20 минути земав течност. Добро е да си земеш и гелче некое за да ти крене шеќер у крв малце.
Нормално дека треба. Мора да го подготвуваш телото на истите услови кога е трката. Мислам на временски услови, време на одржување итн. Како и да е честитки на завршената трка и секако дека ова ќе ти биде едно големо искуство за другата годинаФала на советот сепак нуб сум само 2-3 месеца трчам 13км на полу маратонот и се откажав . Ќе истрчав и повеќе ама тоа сонцето од сабајле ме утепа, една лекција што ја научив на потешкиот начин е дека не се трча само навечер, особено не ако идеш на маратон.