Трудна е - што да се прави?

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
Де бе Спукс! И мајка ми ја терале дофтури да ме напраи козметика (37годишна со 200 притисок и два возрасни сина), така да и ја сум неуспешен абортус - што и се забележува од приложеното.:)
Јас само ќе подвлечам од воведниот текст:
Голем дел од браковите се склучени кога невестичката е веќе во длабока бременост. Тоа сигурно не значи дека и онака (нетрудни) не би завршиле пред матичар.
што евидентно е случајот со твоите родители. Ако мене ме прашаш, детето е единствената здрава причина да се озакони една врска која веќе функционира, а никако не смее да биде услов за да профункционира врската.
 
Член од
14 јули 2005
Мислења
2.128
Поени од реакции
41
Aceva напиша:
Ако мене ме прашаш, детето е единствената здрава причина да се озакони една врска која веќе функционира, а никако не смее да биде услов за да профункционира врската.
Поента вредна пажње. Риспект.
 

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
Spooky meni drago shto je poenta vazna paznje, posto daj so bukvalistickite kontanja na stvari da ne se mavame po gla. Mislam deka nemora da se pottencira za kakvi lugje se prai muabet, vtoro nemora na sekoja recenica da se veli deka ima isklucoci. Baska zborime za denesno vreme, rabotite se malku podrugi - i baba mi na slepo se zela so dedo mi, pa go imashe najfantasticniot brak so go imam videno, so prekrasni duri tri komada. No ne e toa poentata. Na mnogu i u brak treba deca da im se zemaat od raci -- ama jeb ga.
 
Член од
15 февруари 2006
Мислења
31
Поени од реакции
1
Мене некој да ме ожени зашто сум трудна ми е ептен селска работа така да......
 

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.344
Mојот случај беше ваков:
Со сегашната сопруга веке планиравме брак. Веке не ни внимававме, направивме дете, кое само ни ги забрза плановите. Бевме заедно 5 години тогаш.
А инаку не оправдувам брак меѓу партнери кои сеуште немаат многу заеднички работи, а останала трудна. па постојат абортуси.
 

Ece

*Sunshine*
Член од
7 јули 2006
Мислења
2.567
Поени од реакции
47
Не, јас мислам дека најубаво е тоа да се испанира, да се сака, а не наеднаш од што се мора да се венча.
 
Член од
28 април 2006
Мислења
326
Поени од реакции
3
ako stvarno se sakame, ako ne postoi abortus
 
Член од
11 јуни 2006
Мислења
49
Поени од реакции
6
Само љубов за брак, а обврска(дете) ни под разно. Ќе треба да се убиеш, за да го поминеш животот со некој со кој си бил во кратка авантура, а тоа е последица на неквалитетен кондом или било какви други причини.
"Ako te pobeda vraca u zivot, taj poraz me nece boljeti i da se pokajes sve mi je jedno, ja nikad nisam bio kao ti..."
 

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
Офчар напиша:
јој кралице, зш вакви теми.

за ова еднаш како сум се думал.. није било тако давно.. пуу.. ми каснеше повеќе од 20-тина дена. падавичар по природа, добродушен по мајка, наивен по татко.. абе готоо, викам ако не, ај сеа јебига, неа ли да ја касапат, или да пати сама да и` се ебе живот, бар дај заедно ќе гниеме со тоа копиљот.. и тоа ја напоље, ќути шо немав многу сл. време па да мислам на тоа.. и со другарче едно, онаков пољак, религиозен, двајцата ѓубриња, праиме кругови на свеж ваздух, му се доверуем, типот ми вика: грев е да абротира, срамота е млади да праите брак, не признавај дека е твое и бегај од неа :) бог да чува..

и така ја плачипичка, си праев више хорор филмови, почнав да си двојам за доктори, и оп еден ден шо убаи вести, штркот го утнал патот, на друго место иде, од мене бега и МИ ПАДНА НАЈВЕЧИ КАМЕН ОД СРЦЕ..

после тоа, народната: мала криза и одма гомна да се јадело.

пс. излишно е да напоменувам дека чинот беше без гумица или било какво и да е средство за контрацепција... и ја прост..

ппс. ко ќе ми текне кои стравови еј, у курац..
:pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: ...поздрави го другар ти...ептен инвентивни решенија за сите проблеми на лагер нудит...
а за брак само љубов...а за детенце непланирано договор...ќе си остани кај едниот па надоместок ова она...никако абортус...
 

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
Aceva напиша:
Дали сметате дека е во ред на овој начин да започне заедничкиот живот, посебно ако сте премлади, студирате, не сте вработени, ако плановите ви се (биле) поинакви, ако не сте сигурни дека баш ТАА е најсреќниот избор.
Тогаш ќе се одлучам за најболниот пат-абортус!
Сега на 19 години да имам бебе....:nenene:
Уништен мојот живот а и на тоа мало срценце што би се родило!
Премногу сум млада за да се започнам заеднички живот со некој,али еве да речеме да го жртвувам тоа,али што можам ја да му приуштам на тоа човече,не вработена,уште паметот ми е во излегувања,пијанчења,не доволно созреана за да бидам мајка!
Не е само да го родам туку што после,ја уште не сум видела ништо од животот па да израснувам друг:lud:
 

[MkD]Scout

~Fade to Black~
Член од
28 јануари 2007
Мислења
1.485
Поени од реакции
9
Мажи како би реагирале...

Гледав вчера еден филм на А1 и ме заинтригира едно прашање..
Како маживе наши..хехе..Се мисли на личности од 15 годишна до 25 годишна возраст како би реагирале коа вашата девојка ви соопшти дека после „односите“ останала бремена?

И за женската аудиенција на форумов..Како вие би реагирале кога би дознале дека сте бремена? дали би му кажале на дечкото? дали би им кажале на родителите? и така натаму...

Инаку на филмот (можеби некој го гледал) девојката се одрекуваше од детето се до крајот на филмот заради договорот со мајката нејзина за да не го посрамоти семејството тоа дете да биде наводно нејзино (на мајка и) но сепак се реши се и да не навлегувам во детали што би било одвишно..

за крај..
Свесни сме за овакви случки..Секојдневно во приватните идржавните болници се пријавуваат девојки од тој спектар на возраст со барање за Абортус..Дали ова го оправдувате?

се надевам на искрени одговори..
 
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
Боље спречити него лечити!

Кондом, свршување на страна (ако сте по креативни :) може и поинаку).
Мирни двете глави :)

Второ. Абортус. Што знам, чисто од социјален гледан аспект, го оправдувам, како човек не. Кои сме ние да решавме дали некој треба да живее или не?
Реално, не знам...навистина не знам. Сум размислувал ама тоа прашање би го решил со девојката. Искрено се надевам дека наредните...6-7 години нема да се случи :)
 

[MkD]Scout

~Fade to Black~
Член од
28 јануари 2007
Мислења
1.485
Поени од реакции
9
Volkswagen напиша:
Боље спречити него лечити!

Кондом, свршување на страна (ако сте по креативни :) може и поинаку).
Мирни двете глави :)
во ред е тоа што го кажа..само јас мислев на веке завршен случај..направено бебе...А тоа што во Македонијава ни е реалност некористењето на заштитни средства..за тоа сме си виновни самите ние..НИКОЈ ДРУГ!!
 

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Има ваква слична тема, па ќе ја спојам со нејзе.
 

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Затоа што неочекуваната бременост на мајка ми била главна причина да се земат со татко ми, итекако добро знам колку се "успешни" таквите бракови и не верувам дека брак склопен под било каква "присилна" околност, како што е непланираната бременост, може да биде среќен.
Ако случајно у брзо време останам бремена, ни у лудило не би влегла у брак само ради детето. Доколку сматам дека сум подготвена да му ги пружам неопходните услови, тогаш ќе го родам и ќе бидам самохрана мајка. А, ако не сум спремна за да чувам детенце, затоа што нема да можам да го направам среќно...ух, е тогаш стварно не знам што би направила:toe:Некако сеуште неможам да ја прифатам опцијата абортус. Ипак е живот во прашање..Али па да донесам дете на свет и да не можам да му ги приуштам најосновните нешта и да го осудам на несреќа?Дилемата е сериозна и немам одговор.
Затоа за да не се најдеме у таква ситуација, доволно е да се користи заштита.Смешно е и глупо, заради неколку убави моменти да упропсатиш сопствен и туѓ живот.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom