Трудна е - што да се прави?

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
Да се има дете, да се израсне човек е прекрасно искуство и огромна одговорност. За жал, често пати се сведува на случка, инцидент, погрешна пресметка, дупнат кондом.
Претпоставувам дека е јасно од која тема произлезе претпоставкава, како една од многуте можни причини за брак. Голем дел од браковите се склучени кога невестичката е веќе во длабока бременост. Тоа сигурно не значи дека и онака (нетрудни) не би завршиле пред матичар. Или значи? Некои девојки знаат да ги изманипулираат фактите на репродукцијата за да се "здомат", "наместат", "средат". Сум го гледала тој филм повеќе пати, од непосредна близина - со максимално неодобрување.

Дали сметате дека е во ред на овој начин да започне заедничкиот живот, посебно ако сте премлади, студирате, не сте вработени, ако плановите ви се (биле) поинакви, ако не сте сигурни дека баш ТАА е најсреќниот избор.
 

Офчар

The Bite of The Mamba [81]
Член од
24 април 2005
Мислења
3.717
Поени од реакции
57
јој кралице, зш вакви теми.

за ова еднаш како сум се думал.. није било тако давно.. пуу.. ми каснеше повеќе од 20-тина дена. падавичар по природа, добродушен по мајка, наивен по татко.. абе готоо, викам ако не, ај сеа јебига, неа ли да ја касапат, или да пати сама да и` се ебе живот, бар дај заедно ќе гниеме со тоа копиљот.. и тоа ја напоље, ќути шо немав многу сл. време па да мислам на тоа.. и со другарче едно, онаков пољак, религиозен, двајцата ѓубриња, праиме кругови на свеж ваздух, му се доверуем, типот ми вика: грев е да абротира, срамота е млади да праите брак, не признавај дека е твое и бегај од неа :) бог да чува..

и така ја плачипичка, си праев више хорор филмови, почнав да си двојам за доктори, и оп еден ден шо убаи вести, штркот го утнал патот, на друго место иде, од мене бега и МИ ПАДНА НАЈВЕЧИ КАМЕН ОД СРЦЕ..

после тоа, народната: мала криза и одма гомна да се јадело.

пс. излишно е да напоменувам дека чинот беше без гумица или било какво и да е средство за контрацепција... и ја прост..

ппс. ко ќе ми текне кои стравови еј, у курац..
 
Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
Офчар напиша:
.. и со другарче едно, онаков пољак, религиозен, двајцата ѓубриња, праиме кругови на свеж ваздух, му се доверуем, типот ми вика: грев е да абротира, срамота е млади да праите брак, не признавај дека е твое и бегај од неа :) бог да чува...
У, ова е првото нешто што се кажува у дефанзива.:icon_lol::icon_lol::icon_lol:
Уствари не е смешно, ама смешно е колку знаат уанаби татковците да бидат некреативни.
 

Офчар

The Bite of The Mamba [81]
Член од
24 април 2005
Мислења
3.717
Поени од реакции
57
ама како некој може после у огледало да се погледне бе.. ПИЧКИ се тоа.

и бокс у стомак ми беше опција, ама у секој случај.. грч тежок. не му посакувам ни на душман тоа..

да не зборам за сеирите: „а како ќе го крстите ако е женско?”
 

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.693
Поени од реакции
883
Eeee Prvoborke :),kolku mnogu ima takvi brakovi vo svetov...da se zele radi toa sto e trudna...zatoa treba um vo glava za vreme na seksot (isklucivo za maskite vazi ova)...za da ne im se sluci potoa cel zivot da si ja traskaat glavata so nekoja so koja sto voopsto ne mislele da ja zemat a gi namestila so toa sto zatrudnela(zatoa jas nikogas ne veruvam na devojka koga ke mi kazi deka e zastitena)...veruvam samo vo kondomot
 
Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
Lavot напиша:
ај честито нека е:)
Ај, па и по твоја глава.:wink:
Ја отворив темата да им дадам простор на луѓето кои не го прифаќаат абортусот како опција, да го оправдаат тоа во реална ситуација. Да пробаат да замислат како тоа би им игледал животот д деј/с афтер. Дали се декларативно против абортус (тоа чувме) и дали ќе се држат до својот став кога треба последиците од тој став да се живеат, да се осетат на своја кожа.
Ќе да е малку различно, м?:raz:
 

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.749
Поени од реакции
1.855
Ќе да е многу различно ... сепак, има секакви ситуации, очигледно неможе да тврдам дека не би требало да се мисли на абортус никогаш, но ќе се задржам на тоа нека биде последна неизбежна варијанта. :raz:
 
Член од
21 септември 2005
Мислења
198
Поени од реакции
0
Kako individui imame pravo na na izbor i slobodna volja. Zarem nekoj drug treba da bide vinoven za ona shto odlucuvame???? Ako nekoj so zdrav razum odlucil da bide vo vrska so osoba koja ne go snosi epitetot za ponatamoshen zaednicki zivot, toa neznaci deka soparnokot ja iskoristuva prilikata za zadomuvanje.
Bidete zdravi zivi veseli, sakajte se , razmnozuvajte se, deluvajte i cinete vo socijalnoto ni drushtvo so svojot izbor na slobodna volja, no vo nikoj sluchaj nemojte da begate od sopstvenite obvrski.
 

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
eden moj mnogu dobar drugar beshe u vakva situacija i nesakashe da go priznae deteto pa semejstvoto na devojkata posho bea mnogu bogati se preselija sea ziveat u avstralija i pred nekoj den mu pratila slika od bebushot pa bi trebalo za nova godina da gi poseti inache beshe usran koa dozna nemozeshe da spie ednostavno znaeshe deka seto toa ke mi go promeni celiot zivot ama ete ne se desi taka!!!
 

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
My body my choice!!!!!

И што ако е трудна, има абортус ако не сакаат да се земат, ништо страшно. Ако таа сака да го роди, а тој не сака, повторно има лек, нека си роди, нека си ужива, ќе се снајде. А ако таа сака абортус, а тој не, тогаш жалам случај, реков погоре!!!

Инаку, најбезбеден секс е монашкиот, да се нема.

Кој од меч живее, меч ќе го покоси и од меч ќе загине!!!

Кој се еби, ќе затрудни!!

Мислете му ја.

П.С.
Ма, кога побргу затрудне, нели немаше да раѓаш на стари години :):):)!!! :pos: :pos:

P.P.S. Jas многу си ја сакам Рејџејнџел. Ама и многу би и праел моџо.
 

RaGeAnGeL

KiCk AsS
Член од
23 јануари 2005
Мислења
930
Поени од реакции
7
vo posledno vreme eptem zenstven mi si ne znam so ti e...


spored mene deteto treba da e rezultat na zdrav i normalen brak a ne pricina za brak
 

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
ne vidi ja sum za toa deka zenata ako nesaka da go rodi nema nikoj nemoze nisho da naprai ama sepak nepodrzuvam abotus neznam takvo e moeto mislenje
 

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Инаку, ја еднаш затрудев една што абортираше. Не дкеа беше млада, беше тамам за раѓање, ама нејќеше. Тушла. Ме спаси млад будала и зелен у глаата. Сега, од што беше таква, уште е бездетна. У комшилук на ОБДН е.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom