- Член од
- 1 јануари 2008
- Мислења
- 12
- Поени од реакции
- 0
ima mnogu vakvi slucaevi koi i ne zavrsile slavno so novo ime i nov zivot kolku moze da bide normalen greota za devojceto mozebi ke uspee da gi izleci luznite od minatoto
Е ова е клучното прашање. Целиот овој текст и сите други слични на него ме тераат да си помислам дека никој од вработените во овие центри не се грижи за она што навистина се случува.Да се запрашаме што прават центрите за социјални работи? Што прават другите надлежни инситуции.
па тие не се луѓе бе златна,тие се монструми!! точка,неам коментар повеќе,грозно!Не ми е јасно кое е задоволството да му се прави ова на 12 годишно дете... Да се малтретира и да се профитира од личност што уште ни телесно ни психички не е развиена.
Па што луѓе ќе беа тие... :nesum:
Кога ќе дојде работата до Центрите за социјална работа песната е отсвирена или во превод штетата е направена пошто центрите не креираат политики туку работат на последиците од девијантните појави. Други институции имаат надлежност да спречат вакви појави.Е ова е клучното прашање. Целиот овој текст и сите други слични на него ме тераат да си помислам дека никој од вработените во овие центри не се грижи за она што навистина се случува.
Жално навистина. Сепак ова е само еден пример, а уште колку ги има...
Работат само на последиците, но не и на предупредување и начини на заштита од такви појави?Кога ќе дојде работата до Центрите за социјална работа песната е отсвирена или во превод штетата е направена пошто центрите не креираат политики туку работат на последиците од девијантните појави. Други институции имаат надлежност да спречат вакви појави.