Трејлери (Youtube)

IronTrooper

The King of Cool
Член од
27 март 2007
Мислења
1.496
Поени од реакции
32
Дали Trailer-от го продава филмот?!
во америка да, сигурно. мене не. мене филмот ми го 'продава' кога некој ќе каже - еј глеј го филмон добар е, или пак ќе прочитам некоја добра препорака за одреден филм (не од критичар, него од обичен гледач).

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Да дефинитивно да... многу пати токму заради трејлери сум се заебал да гледам некои срања од филм.

Член од
27 јуни 2007
Мислења
2.157
Поени од реакции
507
Многу безобрана работа.Увек ме зезнуваат трејлерите.Мислам дека сите се зезнуваме на тоа клипче од 1 мин. каде се натискани најинтересните моменти од филмот.

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
znaci vaka / vo amerika kade vladeee filmskiot biznis / koga zapocnuva da se snima fim ima budzet za trejler , posebni timovi rabotat na imidzot , na reklamata na "nekolku finticki " da ne zaebat !!!!!!
trejlerot go pravat so meseci pred da bide gotov filmot / staroto dobo podgrevaat teren !!!!
nikoj ne "vi" e vinoven / samite pojdovte na kino - vaka se pravdaat producentite !!!!
pozZ

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.655
Сакав да отворам слична тема но еве веќе имало, па ќе ја преименувам оваа во „Трејлери (youtube)“, и малку ќе ја прошириме: значи освен дискусија за истите, можете да поставувате ваши омилени трејлери или трејлери за нови филмови кои треба да излезат наскоро.

Значи Трејлери (веројатно немаме соодветен превод: Trailers, Previews), се реклами за филмот кои се пуштаат како најава за неговото излегување, и содржат сцени од филмот a некогаш и нараторски глас кој дава краток опис на дејствието и слично... Името им доаѓа од таму што порано се пуштале после филмот, но ова не траело долго, затоа што луѓето по филмот обично веднаш ја напуштаат кино-салата. Затоа, почнале да се прикажуваат пред филмовите, а подоцна станаа вистински реклами кои треба да го промовираат филмот и да ја привлечат публиката во кино салите.

Обично важи правилото: колку подобар трејлер, толку полош филм... но се разбира ова е само шега и не мора секогаш да значи дека е така.

Еве неколку:

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Nikad ne gledam trejleri zatoa sto nejkam da znam nisto za filmot ili sto pomalku, osven ako ne e nekoj anonimus, pa da vidam dali ke me zainteresira. Interesen mi e ovaj ''kino trejler'' za T2, posto u nego nema niedna scena od filmot :

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.655
Да, тој е специјално направен и бил прв трејлер во кој има сцени кои не се од филмот. Баш прееска читав за тоа и еве одма си го ископал, браво :)

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.942
Поени од реакции
23.088
Во најголемите случаеви трејлерот е подобар и од филмот..Тоа е факт..

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
The Lovely Bones
Director: Peter Jackson

A Serious Man
Director: Coen Brothers

The Imaginarium of Dr. Parnassus
Director: Tery Gilliam

(with Heath Ledger)

Nine
Director: Rob Marshall

Shutter Island
Director: Martin Scorsese

Sherlock Holmes
Director: Guy Ritchie

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Многу ретко гледам трејлери. Никогаш не одлучувам дали ќе гледам некој филм според трејлер затоа што многу се напумпани и знаат да те изла жат. Имам другарка која според трејлери одлучува кој филм ќе го гледа, и секогаш се заебува.

Kajgana Shop

На врв Bottom