Трето полувреме

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.374
Поени од реакции
30.795
http://www.imdb.com/search/title?genres=history&title_type=feature&num_votes=1000,&sort=user_rating,desc
Честито Трето Полувреме е и официјално Број 1 игран филм на историска тема според гласовите на IMDB. Пред филмови како Шиндлерова Листа. Лоренс од Арабија. Брејвхарт. Мостот на реката Квај. Ганди. Дас Боот итн.
Следна цел 25000 гласови и да влезе во листата на сите филмови на сите времиња. Таму први се Shawshank Redemption и Godfather 1 и 2.
--- надополнето: 23 октомври 2012 во 17:43 ---
П.С. Пред некој ден го гледав пак првиот игран филм на Дарко „Збогум на 20тиот век“ откачен и бизарен филм...Мене многу ми се допадна. Се гледа и во постарите филмови дека е навистина талентиран режисер.
Незнам дали требаше ама го читав ова и приметив голема иронија.

Член од
18 март 2007
Мислења
570
Поени од реакции
78
Да бидам искрен, отидов да го гледам не очекувајќи многу и ми се исполнија очекувањата. Типичен (накај троа лош?) crowd-pleaser. Имаше (пре)многу клише сцени и уште поклише дијалози и тоа ми го уби филмот. Замислата е интересна, ама реализацијата не ме бендиса. Знам, да, музиката во филмот е убава. Да, наежува и трогнува. Ете, му давам плус за тоа, ама не може цел филм да се потпре на тоа. :\ Тоа е само еден елемент. (Не се прави кафе само со вода и шеќер :D ) Всушност, ако само музиката го диктира чувството што ти се појавува додека гледаш одредена сцена, а не и самата сцена, тогаш тука има голем пропуст. Филмов, за жал, изобилува со такви сцени. Убеден сум дека, да ја немаше музиката, а сценариото да беше малку поуверливо, темава ќе немаше 30 страни, а јас денес ќе седев во полупразно кино како кога отидов да го гледам „Мајки“.

Забава за саат и пол, но за жал, толку. Не ми е убаво да мрчам, се вложил труд да се направи ваков филм кој во основа е многу сериозен, тажен и битен, ама резултатот е каков што е.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.374
Поени од реакции
30.795
Паметно од Дарко што направил филм за евреи. Очекувајте номинација. Сите во академијата се евреи :D
Досега сите филмови што биле со таква тематика биле номинирани.

А

Анноун

Гостин
после Cinedays фестивалот , сепак работите станаа појасни . Има многу добри филмови во конкуренција годинава. Амур и францускиот кандидат сигурно ќе бидат во 5те. Шанса за оскар нашиов филм нема , а за номинација му давам 10 проценти шанса . Штета, едноставно квалитетна филмска година се погоди.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Можеби догодина „До Балчак“ ќе има повеќе среќа :)

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.951
Поени од реакции
8.301
На МТВ 1 вртеше информација пред некој ден дека имало заинтересираност за филмов и дека ќе продолжел да го даваат во Милениум и во градивите низ Македонија
Ама сеуште не го донесоа во Тетово :confused: . Блиску ми е Скопје ама јас сакам да го гледам во мојот град баш ме интерсира колку ќе биде гледан од страна на тетовчаните :D

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.650
Поени од реакции
59.616
Штета, едноставно квалитетна филмска година се погоди.
Секоја година е квалитетна во категоријата странски филм. Не се оптоварувајте со оскарот, тој е за филмови кои победувале предходно на меѓународни фестивали. Се сеќавате дека Пред Дождот победи во Венеција и тоа му даде дополнителна тежина за да влезе во номинираните. Фестивалите во Кан, Венеција и Берлин се репер за тоа што ќе се смета за фаворит.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.422
Поени од реакции
8.546
Filmot e dobar i mnogu e holividski napraven i golem akcent se dava na evreite a po malku na makedoncite barem taka jas go dozivieav i ima nekoja romantika i takva prikazna ama akterkata(mankenkata) se gleda od avion deka ne glumica i celo vreme se slepa vo filmot pokraj drugite Ima golema propganda za filmot odnosno reklama no za zal ne toa sto go ocekuvav a ockeuvam mnogu poveke taka da samo bi mu dal dobra 6/10Filmot go gledav na premierata i ete sega duri pisam mislenje taka da pomnalo nekoe vreme i nisto ne mi idi odnosno ne mi ostanalo od filmot osven radosta na fudbalerite i pesnata More sokol pie .. e tuka ima emocii i na uste dve tri sceni ima dobri momenti za pametenje (y)Sepak ako se zeme vo obzir deka e nas film e eden od podbrite na nasta kinematografija no pred dozdot za mene e ne nadminat od ovie ponovite filmovi ;)

H

HoT IcE

Гостин
Го гледав и јас Трето Полувреме, овие денови во Куманово се прикажува и врие од народ, мада киното ни е ептен мало.
Што да кажам, еден од подобрите филмови што сум ги гледал, изобилува со детали од нашиот фолклор и култура од тој период, Бугарите се прикажани како што конено треба да бидат прикажани за нивната положба спрема Македонците и тоа.
Ептен ми се допадна филмот, Катарина е :drk: Додека Сашко и Тони добро изглумија.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.863
Поени од реакции
21.728
Катерина изгледа боженствено ама а отвори уста мислиш дека Мајк Тајсон го слушате .. Главната приказна е таа но сепак можеле малце подетално да ги обработат ликовите на коста и ребека ептен се површни и никако не може да се процени нивниот карактер. Има по некој емотивен момент во филмчево , има некое клише има малце политики историја вистина ... Тврдам дека доколку повеќе ја обработеле врската на коста со ребека т.е. на подобро претставување на тие ликови , филмов ќе беше може би и кандидат за некоја повисока награда :)
Задоволен од она што го погледнав и го препорачувам на сите којне го погледнале да го направат тоа :)

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Еј ме интересира нешто чудно. Дали го имаат емитувано Трето Полувреме на ТВ (македонска тв) или не. Ако го немаат да не знае некој зошто не го пренесуваат?

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
Еј ме интересира нешто чудно. Дали го имаат емитувано Трето Полувреме на ТВ (македонска тв) или не. Ако го немаат да не знае некој зошто не го пренесуваат?
Го даваат на делови на Teлевизија Сонце

Kajgana Shop

На врв Bottom