Трансхуманизам (H+)

Shahbaz

Северен Шиптaр
Член од
15 октомври 2013
Мислења
424
Поени од реакции
790
. Ќе завршиш со иљач со малце цијанид.
Остај го цијанидот на страна. Ако увидам дека ја губиме војната, ја ќе дадам сигнал
Мислам дека Харари не ги негира ниедна од овие 4 работи. Видеово е прекратко, ама во неговите книги и јавни дискусии он во суштина се согласува со ова. Инаку не само економско-политичката реалност, него целокупната иднина ќе биде предизвик. На пример, за 20-на години ќе исчезнат многу професии. Да речеме шофери на скании, ѓубреџии, чистачи, работници на лента во фабрики, едно чудо различни даскали и продавачи, и многу пософистицирани професии. Проблемот е иминентен -- како ти или рандом пар родители да ја планират кариерата?
Како ја планираат кариерата рамндом пар амиши? Дали тие се секираат за овие небиднини, или амишите пред 50 или 100 години се замарале со тогашните технолошки болки? Тие кутрите нит имаат федерална амишка влада да ги чува, нит значајна локална власт. Зашто ситибанк не оди да им дигне небодер на сред село, а каршија да отворат катедра за родови студии, па да ги разбијат штетните родови стереотипи кои ги практикуваат злите амиши? Примеров е троа екстремен, ама сум потполно озбилен.

Овој Јуда од видеото ви ја сервира оваа техно апокалипса небаре е апсолутно неизбежна и аргументацијата ја држи исклучиво на технократската страна. Проблемот тука е што ова сценарио е возможно само во услови на либерална демократија, каде капиталот (оној старовремскиот капитал, пари, злато, азно) не е врзан за земјата (територијата) на која оперира, туку е див ѕвер кој скока преку граници, купува политичари и медиуми, и во последниов век ја поседува целата планета. Ова е накратко причината за пропаста на Западот во последниов век.
Репрезентативната демократија може да функционира само доколку 1. Имаш политички писмена средна класа и 2. Кога пратеникот е доволно близок до електоратот, да може активно да биде командуван од избирачите, скоро за секое гласање во парламентот/сенатот/месната заедница. Ова технички значи мал број на гласачи по пратеник (до 10к) и пристапност до пратеникот 24/7. Со индустрската револуција и растот на популацијата, особено во градовите, репрезентативната демократија е сведена на кабуки театар, каде власта ја држат олигарси, и ниту една значајна одлука не може да биде донесена без нивен амин. Реферндумите се практика од минатото, не само во севрџание, туку низ цела Европа со исклучок на швицарска (брегзит, референдумите за ЕУ парламент). Ова, накратко значи дека Западот е село без кучиња кое постојано го ебат шака олигарси преку протуркување легислатива (преку нивните ботови во власта) која е наменета само кон краткотраен финансиски ќар на олигарсите, и без нималку обзир према рајата.
Поради сето ова, имаме позади нас цел век државно спонзорирана дисгеника која му еба матер на генетскиот капитал макотрпно акумулиран со милениуми.

Да сумирам тоа што везев погоре: популацијата расте енормно последните 100 год, но воглавно поради прирастот на идиоти. Тоа не доведе во состојба каде најголем дел од рајата е комплетно неспособна да учествува активно во демократијата (гласачите на денешната левица воглавно), а поради огромната популација по глава пратеник, не е ни возможно да се контролираат пратениците штом се избрани. Напливот на идиоти е особено видлив денес, бидејќи дисгениката упорно удирала 3-4 генерации и резултирала со луѓе кои се потполно неспособни да преземат одговорност за своите животи, и бараат вечен родител во власта. Ова на Ниче му правело големи главоболки уште на времето, и одлично го предвидел растот на лецерменшот.

Нејсе стрико, вашата генерација ги ебала работите. Казната ќе ве стигне, ама предоцна, ние ќе треба вадиме трње од онакво розево.
 
Член од
20 јули 2016
Мислења
4.123
Поени од реакции
2.145
Остај го цијанидот на страна. Ако увидам дека ја губиме војната, ја ќе дадам сигнал

Како ја планираат кариерата рамндом пар амиши? Дали тие се секираат за овие небиднини, или амишите пред 50 или 100 години се замарале со тогашните технолошки болки? Тие кутрите нит имаат федерална амишка влада да ги чува, нит значајна локална власт. Зашто ситибанк не оди да им дигне небодер на сред село, а каршија да отворат катедра за родови студии, па да ги разбијат штетните родови стереотипи кои ги практикуваат злите амиши? Примеров е троа екстремен, ама сум потполно озбилен.

Овој Јуда од видеото ви ја сервира оваа техно апокалипса небаре е апсолутно неизбежна и аргументацијата ја држи исклучиво на технократската страна. Проблемот тука е што ова сценарио е возможно само во услови на либерална демократија, каде капиталот (оној старовремскиот капитал, пари, злато, азно) не е врзан за земјата (територијата) на која оперира, туку е див ѕвер кој скока преку граници, купува политичари и медиуми, и во последниов век ја поседува целата планета. Ова е накратко причината за пропаста на Западот во последниов век.
Репрезентативната демократија може да функционира само доколку 1. Имаш политички писмена средна класа и 2. Кога пратеникот е доволно близок до електоратот, да може активно да биде командуван од избирачите, скоро за секое гласање во парламентот/сенатот/месната заедница. Ова технички значи мал број на гласачи по пратеник (до 10к) и пристапност до пратеникот 24/7. Со индустрската револуција и растот на популацијата, особено во градовите, репрезентативната демократија е сведена на кабуки театар, каде власта ја држат олигарси, и ниту една значајна одлука не може да биде донесена без нивен амин. Реферндумите се практика од минатото, не само во севрџание, туку низ цела Европа со исклучок на швицарска (брегзит, референдумите за ЕУ парламент). Ова, накратко значи дека Западот е село без кучиња кое постојано го ебат шака олигарси преку протуркување легислатива (преку нивните ботови во власта) која е наменета само кон краткотраен финансиски ќар на олигарсите, и без нималку обзир према рајата.
Поради сето ова, имаме позади нас цел век државно спонзорирана дисгеника која му еба матер на генетскиот капитал макотрпно акумулиран со милениуми.

Да сумирам тоа што везев погоре: популацијата расте енормно последните 100 год, но воглавно поради прирастот на идиоти. Тоа не доведе во состојба каде најголем дел од рајата е комплетно неспособна да учествува активно во демократијата (гласачите на денешната левица воглавно), а поради огромната популација по глава пратеник, не е ни возможно да се контролираат пратениците штом се избрани. Напливот на идиоти е особено видлив денес, бидејќи дисгениката упорно удирала 3-4 генерации и резултирала со луѓе кои се потполно неспособни да преземат одговорност за своите животи, и бараат вечен родител во власта. Ова на Ниче му правело големи главоболки уште на времето, и одлично го предвидел растот на лецерменшот.

Нејсе стрико, вашата генерација ги ебала работите. Казната ќе ве стигне, ама предоцна, ние ќе треба вадиме трње од онакво розево.
Секое општествено уредување има мани, но ние неможе значајно да влијаеме на промена на тоа. Но може релативно лесно да ги осознаеме неговите правила и во рамките на него да имаме убав и удобен живот нормално ако постатуваме по пишаните и не пишаните правила.
 

Shahbaz

Северен Шиптaр
Член од
15 октомври 2013
Мислења
424
Поени од реакции
790
Секое општествено уредување има мани, но ние неможе значајно да влијаеме на промена на тоа. Но може релативно лесно да ги осознаеме неговите правила и во рамките на него да имаме убав и удобен живот нормално ако постатуваме по пишаните и не пишаните правила.
Не можеш ич никако да влијаеш. Не можеш да направиш доволно пари да им се спротивставиш финансиски, и немаш оружје да користиш сила (нит можеш да набавиш и поседуваш). Ќе се родиш како никој, ќе бидеш никој, и ќе цркнеш како доместицирана стока, ама барем си заштедил на амазон прајм. Треба да ги споиме трагичното и корисното и да си нарачаме 2м рефус надгробни камења.

Фала му на Господ што се сите наши предци од илинденскоит период мртви, да знаеа што ќе се случува со нивните правнуци, ќе војуваа на страна на аскерот.
 

wot

њ
Член од
20 мај 2008
Мислења
17.696
Поени од реакции
27.927
Остај го цијанидот на страна. Ако увидам дека ја губиме војната, ја ќе дадам сигнал

Како ја планираат кариерата рамндом пар амиши? Дали тие се секираат за овие небиднини, или амишите пред 50 или 100 години се замарале со тогашните технолошки болки? Тие кутрите нит имаат федерална амишка влада да ги чува, нит значајна локална власт. Зашто ситибанк не оди да им дигне небодер на сред село, а каршија да отворат катедра за родови студии, па да ги разбијат штетните родови стереотипи кои ги практикуваат злите амиши? Примеров е троа екстремен, ама сум потполно озбилен.

Овој Јуда од видеото ви ја сервира оваа техно апокалипса небаре е апсолутно неизбежна и аргументацијата ја држи исклучиво на технократската страна. Проблемот тука е што ова сценарио е возможно само во услови на либерална демократија, каде капиталот (оној старовремскиот капитал, пари, злато, азно) не е врзан за земјата (територијата) на која оперира, туку е див ѕвер кој скока преку граници, купува политичари и медиуми, и во последниов век ја поседува целата планета. Ова е накратко причината за пропаста на Западот во последниов век.
Репрезентативната демократија може да функционира само доколку 1. Имаш политички писмена средна класа и 2. Кога пратеникот е доволно близок до електоратот, да може активно да биде командуван од избирачите, скоро за секое гласање во парламентот/сенатот/месната заедница. Ова технички значи мал број на гласачи по пратеник (до 10к) и пристапност до пратеникот 24/7. Со индустрската револуција и растот на популацијата, особено во градовите, репрезентативната демократија е сведена на кабуки театар, каде власта ја држат олигарси, и ниту една значајна одлука не може да биде донесена без нивен амин. Реферндумите се практика од минатото, не само во севрџание, туку низ цела Европа со исклучок на швицарска (брегзит, референдумите за ЕУ парламент). Ова, накратко значи дека Западот е село без кучиња кое постојано го ебат шака олигарси преку протуркување легислатива (преку нивните ботови во власта) која е наменета само кон краткотраен финансиски ќар на олигарсите, и без нималку обзир према рајата.
Поради сето ова, имаме позади нас цел век државно спонзорирана дисгеника која му еба матер на генетскиот капитал макотрпно акумулиран со милениуми.

Да сумирам тоа што везев погоре: популацијата расте енормно последните 100 год, но воглавно поради прирастот на идиоти. Тоа не доведе во состојба каде најголем дел од рајата е комплетно неспособна да учествува активно во демократијата (гласачите на денешната левица воглавно), а поради огромната популација по глава пратеник, не е ни возможно да се контролираат пратениците штом се избрани. Напливот на идиоти е особено видлив денес, бидејќи дисгениката упорно удирала 3-4 генерации и резултирала со луѓе кои се потполно неспособни да преземат одговорност за своите животи, и бараат вечен родител во власта. Ова на Ниче му правело големи главоболки уште на времето, и одлично го предвидел растот на лецерменшот.

Нејсе стрико, вашата генерација ги ебала работите. Казната ќе ве стигне, ама предоцна, ние ќе треба вадиме трње од онакво розево.
Па не е криво тоа идиокраси сценарио што мислиш е у поход за тоа што ситибанк не крева небодер у сред амишко село. Туку дека одстапивме од тоа да им ги покажеме нашите мировни начини преку сила. Што би било поразлично од градење христијанска црква во некое африканско село како што била пракса? Новата разорна религија капитализмот, чии цркви се said банки, очигледно е една од најуспешните досад бидејќи како што вика и самиот Харари, уживаме во еден од подолгите мировни периоди, глобално. Парите вика се највиновни оти се универзален бог, oти ги имаат сите својства на нивните предци, свети тројства, духови, предмети, стока и слично до сега со слична замислена моќ. Трансцендираат граници, религии, земји и идеологии и се најчесто прифатени своеволно, за разлика од сите други начини за асимилација на народите. А баш истите се дефакто криви што јас и ти може тука да мудруваме за биолошки инженеринг со аи примеси, а ти во комфортот на твојот 100/100mbps интернет без ризик за твојот живот, со отворени граници и достапни информации, полн фриждер и човекови права се жалиш дека човештвото до сега е најлошо и дека идиотите завладеваат со светот а уствари се развиваме со најбрз пејс до сега. Избери билокој момент во минатото да имаш дете - моментално е подобро од старт.

3 пати куцање пин на картичка пред спиење да ти се простат гревовите.
 
Член од
20 јули 2016
Мислења
4.123
Поени од реакции
2.145
Не можеш ич никако да влијаеш. Не можеш да направиш доволно пари да им се спротивставиш финансиски, и немаш оружје да користиш сила (нит можеш да набавиш и поседуваш). Ќе се родиш како никој, ќе бидеш никој, и ќе цркнеш како доместицирана стока, ама барем си заштедил на амазон прајм. Треба да ги споиме трагичното и корисното и да си нарачаме 2м рефус надгробни камења.

Фала му на Господ што се сите наши предци од илинденскоит период мртви, да знаеа што ќе се случува со нивните правнуци, ќе војуваа на страна на аскерот.
Прагматик верусус Идеалист
 
Член од
4 мај 2009
Мислења
2.394
Поени од реакции
5.066
Како ја планираат кариерата рамндом пар амиши? Дали тие се секираат за овие небиднини, или амишите пред 50 или 100 години се замарале со тогашните технолошки болки? Тие кутрите нит имаат федерална амишка влада да ги чува, нит значајна локална власт. Зашто ситибанк не оди да им дигне небодер на сред село, а каршија да отворат катедра за родови студии, па да ги разбијат штетните родови стереотипи кои ги практикуваат злите амиши? Примеров е троа екстремен, ама сум потполно озбилен.
Примеров е ист као тебе, екстремен и без усул. Од коа ти почна да се секираш за Амишите? Ако Амишите ти се репер за ова, онда убаци ги тука и оние од Тибет со бричени глаи, монасите од Св. Гора и уопште сите такви "лузери" кои викаат не фала на сите нови ѓурултии. Него, како си ја затерал, ќе заакаш у некоја уште позаебана тајфа.
Овој Јуда од видеото ви ја сервира оваа техно апокалипса небаре е апсолутно неизбежна и аргументацијата ја држи исклучиво на технократската страна. Проблемот тука е што ова сценарио е возможно само во услови на либерална демократија, каде капиталот (оној старовремскиот капитал, пари, злато, азно) не е врзан за земјата (територијата) на која оперира, туку е див ѕвер кој скока преку граници, купува политичари и медиуми, и во последниов век ја поседува целата планета. Ова е накратко причината за пропаста на Западот во последниов век.
Репрезентативната демократија може да функционира само доколку 1. Имаш политички писмена средна класа и 2. Кога пратеникот е доволно близок до електоратот, да може активно да биде командуван од избирачите, скоро за секое гласање во парламентот/сенатот/месната заедница. Ова технички значи мал број на гласачи по пратеник (до 10к) и пристапност до пратеникот 24/7. Со индустрската револуција и растот на популацијата, особено во градовите, репрезентативната демократија е сведена на кабуки театар, каде власта ја држат олигарси, и ниту една значајна одлука не може да биде донесена без нивен амин. Реферндумите се практика од минатото, не само во севрџание, туку низ цела Европа со исклучок на швицарска (брегзит, референдумите за ЕУ парламент). Ова, накратко значи дека Западот е село без кучиња кое постојано го ебат шака олигарси преку протуркување легислатива (преку нивните ботови во власта) која е наменета само кон краткотраен финансиски ќар на олигарсите, и без нималку обзир према рајата.
Поради сето ова, имаме позади нас цел век државно спонзорирана дисгеника која му еба матер на генетскиот капитал макотрпно акумулиран со милениуми.
Јебао те аргуменат. Па ние шо пишуеме на форум живееме у тие краишта бе синко. Не знам како е кај Амишиве, у Амазонија, Папуа Нова Гвинеја или кај ова Алеутиве на поларниот круг, слабо се вртам натака, а и шубе ми е. Шом Западов вака пропаѓа, која орман планина да ја фаќаме, о синко? Пошто си вака јако освестен и све ти е јасно, дај бе организирај некој четврти Илинден да ебеме мајката на све шо нечини, па да поживееме саглам.
Да сумирам тоа што везев погоре: популацијата расте енормно последните 100 год, но воглавно поради прирастот на идиоти. Тоа не доведе во состојба каде најголем дел од рајата е комплетно неспособна да учествува активно во демократијата (гласачите на денешната левица воглавно), а поради огромната популација по глава пратеник, не е ни возможно да се контролираат пратениците штом се избрани. Напливот на идиоти е особено видлив денес, бидејќи дисгениката упорно удирала 3-4 генерации и резултирала со луѓе кои се потполно неспособни да преземат одговорност за своите животи, и бараат вечен родител во власта. Ова на Ниче му правело големи главоболки уште на времето, и одлично го предвидел растот на лецерменшот.
Нејсе стрико, вашата генерација ги ебала работите. Казната ќе ве стигне, ама предоцна, ние ќе треба вадиме трње од онакво розево.
Процентот на идиоти секогаш е горе-доле константен. Само пусти интернет, оѓин да го изгори, им овозможуе да праат бербат. И писменоста никад не била масовна појава, така тебе ти се чини. Иначе, многу умни глаи го виделе ова уште преде Ничета, као Сократ и Платон. И ова со ѓенерациите ти е нетачно -- казната ги стигнуе сите, па и тебе, а и тие после тебе, ако ги има.
 

Bodhidharma

Avatara
Член од
17 септември 2011
Мислења
8.024
Поени од реакции
8.859
Вери гуд Крешимире .
 
Последно уредено:
На врв Bottom