Овие соросоидниве педери, сакаат во ЕУ и НАТО да не' внесат, да ни мењаат име, идентитет, #бојкотирам. Ердоган од друга страна, е еснаф човек, јас го почитувам како мудар ум кој знае што праи и како да го тера политичкиот занает. Поради тоа, подобро да не' освојат Турција и Русија, барем ќе бидеме со здраворазумни луѓе кои почитуваат традиционални вредности, а не ова тразвеститите од Брисел да ми кажуваат да станам хомосекс, па после такви како Сегеј Варошлија да ми кажуваат како да се облекувам. Ни ја попедерчија цела младина со болни еврејски вредности.да им дадеме на турците пак да не поробат, гледаме подобро им оди, па може и ние нешто арно ќе видиме
Јас немам никаква врска со ФРОДЕМ и нивниот предлог, но реално сега ќе биде бетер, не конфедерација, туку групен сех, грчкоблгарски протекторат... а читај си го оваПа не мораш ти тоа да го чекаш. Земи уште одма поврзи се со ердогановите верски испостави тука, кои дарежливо ги дозволи твојот газда во изминативе години, напраи сунет и ете ти, у конфедерација си одма
тогаш ние земавме оружје и летала од Украина а Турције беше во опозит со Русија и Украина а беше слуга на уса, па во Косово беше главното...Особено ме воодушеви турската подршка во 2001-ва, кога беше војната. Тоа затоа што не сакаат или заради потпишаниот договор беше?
Тука негде беше подршката на Турција, со онаа од Западот.А каква беше подршката 2001 од западот ??? ни пуштаа платеници, опкружи АРМ шпански платеници кај Косовска граница па му се јави заканувачки Ксавиер на Трајковски, слично беше и при опкружувањето на Арачиново, а странски платеници учествуваа и во нападот на Карпалак...
подобро и неутралност отколку Западот, кој всушност ја финансираше и отворено подржуваше албанската страна 2001, а и сега исто така се однесуваат, ете последен пример беше Диво насеље каде исто имаше германски и француски платеници, а освен тоа Западот преку соросоидите веднаш почна кампања против МВРТука негде беше подршката на Турција, со онаа од Западот.
Турција де факто прогласи неутралност во контекст на конфликтот во Македонија. Тоа е онака баш сојузнички, нели.
Али затоа после конфликтот се искупи со тоа што прати мал милион верски пратеници, кои отвораа незаконски медреси, верски градинки и слично, преку невладините хуманитарни верски организации, чие битисување овде газда ти мораше да го аминува, у замена за разни погодности и кеш.
не се глупирај, ние бевме нападнати од внатрешен непријател помогнат со пари и подршка од Западот( од Нато)... не може во такви ситуации друга држава пријател, која е во Нато, отворено да се умеша, може само сам да се одбраниш... доволно беше што Турција се прогласи за неутралнаТоа ти е прав сојузник, кога ќе влезеш во конфликт - да биде неутрален!
Треба на Турците да им благодариме што не не нападнаа тогаш.
ммм да, Путин не може да спие до тогаш.Ако недај Боже пропадне референдумот во МКД, очекувајте темелни инсталации од Путин
Смеј се ти.
А со западниве инсталации што ќе се случи ... Тие така лесно ли си одат. Ова хаосот на Балканов ја опфаќа Грција или за нив нема зимаАко недај Боже пропадне референдумот во МКД, очекувајте темелни инсталации од Путин и Ердоган. И Балканот ќе биде ХАОС и тоа на неопределен период.