Торенти (официјална тема)

Најдобар торент сајт

• Mininova

Гласови: 86 11,8%
  • The Pirate Bay

Гласови: 252 34,7%
  • IsoHunt

Гласови: 56 7,7%
  • Torrentz

Гласови: 66 9,1%
  • Demonoid

Гласови: 48 6,6%
  • TorrentReactor

Гласови: 6 0,8%
  • некој друг ќе наведам во пост

Гласови: 212 29,2%

• Вкупно гласачи
    726
Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
ne vidam pricina zosto bi idel na tl, sceneaccess ili slicni, koga se sto ke izleze na rlslog.net preku den, go imam na torrentday.com (57000torenti) ili zamunda.net(116000torenti) ili arenabg.com(34000torenti). Imav na tl account koj ne go ni koristev bidejki ke povtoram seto toa go ima i na ovie 3 sajta, na koi i ne treba da drzis seed.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Дечки како до акаунт на Замунда?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Торентлич е подобар тракер од замунда, не зезајте. Нема веќе покани освен на ВИП како што ви кажа 12345678910 :D , туку видете на нивниот Твитер профил за подетално како до акаунт. Секој ден оставаат да оставиш мејл и ќе ти пратат линк за регистрација.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.177
Поени од реакции
8.258
Торентлич е подобар тракер од замунда, не зезајте. Нема веќе покани освен на ВИП како што ви кажа 12345678910 :D , туку видете на нивниот Твитер профил за подетално како до акаунт. Секој ден оставаат да оставиш мејл и ќе ти пратат линк за регистрација.
и јас мислев дека е така, ама не е :D
Све што нема на ТЛ има па на Замунда па да не збориме за Блуреј оргинал се бројат на прсти на ТЛ, па на Замунда ги има премногу +сите скоро со превод се на СР или ХР, пошто најбитни ми се филмовите го ставам Замунда пред ТЛ,.

Kaiser ako sakas user i pass od Zamunda pisi PM slobdono ke ti go dadam imam taka golem upload .

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
и јас мислев дека е така, ама не е :D
Све што нема на ТЛ има па на Замунда па да не збориме за Блуреј оргинал се бројат на прсти на ТЛ, па на Замунда ги има премногу +сите скоро со превод се на СР или ХР, пошто најбитни ми се филмовите го ставам Замунда пред ТЛ,.

Kaiser ako sakas user i pass od Zamunda pisi PM slobdono ke ti go dadam imam taka golem upload .
Не се согласувам со тебе за некои работи. Скоро сите нови блокбастери ги има во full BluRay. Плус, брзините отсекогаш им биле лудница, преку сила 10 торенти да имале послаби брзини, торенти стари од 2006/07... се симнуваат со мега во секунда или повеќе. Ова е реткост на многу сајтови (многу малку мртви торенти има). Замунда е супер исто така, баш вчера барав еден филм и не го најдов на ниеден тракер, а го имаше на Замунда. Јас лично преферирам да гледам филмови без превод или евентуално со англиски, така да непостоењето на српски, бугарски или слични комшиски преводи не ми е од значење.

А тоа со поканите е долга приказна. На ТЛ сум член од 2006 или 2007, едно време толку беше популарен и брз сајтот што се продаваа покани на ebay, а неделно даваа по 2 покани на член. После тоа запре и даваа рандом покани, а сега кога ќе им текне. Нема покани затоа што веројатно многу луѓе не ги почитуваат правилата и не враќаат назад.
--- надополнето: 7 јануари 2012 во 18:10 ---
ne vidam pricina zosto bi idel na tl, sceneaccess ili slicni, koga se sto ke izleze na rlslog.net preku den, go imam na torrentday.com (57000torenti) ili zamunda.net(116000torenti) ili arenabg.com(34000torenti). Imav na tl account koj ne go ni koristev bidejki ke povtoram seto toa go ima i na ovie 3 sajta, na koi i ne treba da drzis seed.
Друже да не се држи сид не е предност. Замисли сите така да викаат, ќе пуштиш торент и никој не држи сид и ќе го симињаш еден месец или нема да го симнеш. Јас лично мислам дека не е фер ти/ние/било кој да се фали како симнал торент со 3 мега у секунда и за 4 минути и после да го избрише. Торентот како сервис/услуга е одлично замислен, и ако се практикува како што треба сите ќе бидат среќни и весели. Се надевам нема да ме сватиш дека те напаѓам, само го изразувам моето мислење на темава. Честит Божоќ и празници, поздрав!

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Да се биде член на приватен торент тракер не е право туку привилегија. Тоа треба сите да го знаете. И не е работата спуштите го торентот и бришите го од уторрентот. За такви членови нема место во приватните торент тракери.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.177
Поени од реакции
8.258
Да се биде член на приватен торент тракер не е право туку привилегија. Тоа треба сите да го знаете. И не е работата спуштите го торентот и бришите го од уторрентот. За такви членови нема место во приватните торент тракери.
И тука си грешка голема, ако си ВИП што сакаш можеш да правиш.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
И тука си грешка голема, ако си ВИП што сакаш можеш да правиш.
ВИП си или ако правиш „сид“ и добиваш бонус поени или ќе платиш за да им помогнеш на дечките за сервери и слично, или пак имаш добар статус на некој тракер па те ставиле ВИП затоа што допринесуваш.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
tocno, no ne go pravis/pravam toa od kef, nego od zor, koga imas samo mizerni 30gb download, ke gledas site 30gb da gi simnes. Drugo e sega so novive ponudi od po 400, 600 i flat koi gi davaat, taka e lesno da davas seed. Preeska bev kaj brat mi i pustiv cel den seed so 1.2mb u sekunda da povratam ratio na torrentday.com, no od doma ke davam mizerni 60kb so t-gomnava. koga ke se prefrlam ili na blizu ili multimedia net, ke bide togas merak za se.

Член од
7 април 2011
Мислења
16
Поени од реакции
4
Значи вака сакам да купам seedbox ,разледував на нет дека не е баш евтина работа знам дека се плаќа месечно.Е сега ме интересира на кој начин се плаќа,дали може да се користи за повеќе торент сајтови а не само за еден.Гледав на нет дека преку тие seedbox-ови може да се достигне брзина на уплоад и довнлоaд до 1Gbs ,исто така има различни пакети во кои имаш различен простор на хард-диск 0д 50 до 250 Gb,ima пакети во кои можеш да симнуваш неограничено торенти ,па имаш пакети во кои можеш да симнуваш 1,2,5,10 торенти истовремено.Ако на пример го пополнам тој хард-диск да речеме од 100Gb на половина од месецот и ги сидувам торентите до однос 1:1 дали можам да ги избришам торентите и пак да симнувам други торенти(oдносно дали можам да симнувам колку што сакам или сум ограничен на пример доколку хард-дискот ми е 100 Gb дали месечно сум ограничен само на тие 100 Gb или можам да симнувам неограничено или пак нешто се доплаќа)или пак де не се купува seedbox-от од тракерот на кој си член.Ве молам да ми ги појасните овие работи благодарам однапред поздрав:)

Kajgana Shop

На врв Bottom