Торенти (официјална тема)

Најдобар торент сајт

• Mininova

Гласови: 86 11,8%
  • The Pirate Bay

Гласови: 252 34,7%
  • IsoHunt

Гласови: 56 7,7%
  • Torrentz

Гласови: 66 9,1%
  • Demonoid

Гласови: 48 6,6%
  • TorrentReactor

Гласови: 6 0,8%
  • некој друг ќе наведам во пост

Гласови: 212 29,2%

• Вкупно гласачи
    726
Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.649
Поени од реакции
7.490
Кај мене отвора без проблем! А и не сум приметил никаков проблем деновиве.
E па чаре? Пробав со Фирефокс Хроме и ИЕ исто на сите, НЕ отвара...пробав и од друг комп сејм шит? Да не сум баниран или до провајдеров ми Телекабел да не е ?

Член од
25 ноември 2010
Мислења
292
Поени од реакции
84
E па чаре? Пробав со Фирефокс Хроме и ИЕ исто на сите, НЕ отвара...пробав и од друг комп сејм шит? Да не сум баниран или до провајдеров ми Телекабел да не е ?
Не си баниран сигурно ... мене акаунтот ми активен уште ... дури некако со пола саат чекање успеав да влезам во него ... смљива работа .... пробав и да избришам антивирус пак нејќе ///

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.483
Момци ве молам сидајте, да не јадеме еден глобал бан за сите од Македонија, зборам за Rutracker.org, тек после ќе го видиме господ во пижами :(

Риповите што ги симнувам музика- FLAC во форма на оргинални изданиа достигнуваат до 450 долари, а rutacker ги хоста за џабе, ова е ненормална поволност, буквално грабеж.

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Момци ве молам сидајте, да не јадеме еден глобал бан за сите од Македонија, зборам за Rutracker.org, тек после ќе го видиме господ во пижами :(

Риповите што ги симнувам музика- FLAC во форма на оргинални изданиа достигнуваат до 450 долари, а rutacker ги хоста за џабе, ова е ненормална поволност, буквално грабеж.

Зависи кој како ги користи своите акаунти на торент тракерите. Не е само за рутракер, туку и за замунда. Остави тоа што тие (замунда) не гледаат за ратиото туку ние (од Македонија) паметните ете ќе користеме програми за лажирање на ратиото. Не е доволно само бан мислам.
Инаку еве го мојот однос на рутракер:

Исто така би сакал да те прашам тебе и на edin4o дали планирате да ги користите вашите покани кои ви ги дадов за TorrentLeech.org
Од тогаш не сум добил ниту една покана, а замислете зошто. До сега сите корисници кои сум ги поканал добро се снаоѓале (не од Македонија), се надевам во брзо време ќе средите.
--- надополнето: 19 декември 2011 во 02:54 ---
Едит: Рутракер е доста добар, дури и меѓу најдобрите за музика. Меѓутоа има и подобар.
What.cd е светски познат музички тракер кој располага со најголемата база на музика. Скоро сите албуми се аплоадираат во секаков вид формат, FLAC, MP3, AAC.

Еве како изгледа внатре:

http://i.imgur.com/wuoLK.jpg

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.483
Пред се фала ти за поканата другар, но јас на Torrentleech не го најдов тоа што ми треба, така да останав на сајтовите кои ми се добро познати, нити сум спуштил нешто нити сум аплоадирал, рејтиото ми е 0. Така да извини ама неможам да користам сајт на којшто го нема тоа што го барам, а она што го има го наоѓам на други тракери каде што работите не се толку ригорозни и неморам да правам силен и пред се моментален аплоад, затоа што брзината на мојот аплоад е 120кбс - макс а данлоуд просек околу 4000, така да такво рејтио неможам да стигнам и само заради тоа баталив, пред се за да не ти направам проблем тебе мислам дека е полошо акаунтот што ми го даде да го користам и да имам мизерно рејтио, него да немам никакво? ако се лажам ќе се вклучам уште сеа и ќе симнувам/качувам.

Друго, не е работата во тоа да најдеш музика, него рипови од цд-а/плочи, кои се со врвен мастеринг, и се наоѓаат тешко генерално, овакви можности незнам дали има на What.CD, ама претпоставувам дека чим го препорачуваш има.
Значи извини уште еднаш ако ти направив некоја фрка, ама мислам дека добро ти образложив зашто не сум активен на TorrentLeech, ако сакаш можам да го посетам пак и да симнам неколку филм и да ги шибнам на аплоад, не е фрка ама ќе одат доста споро, ако има некој трик како да аплоадирам со максимум од брзината која што ја имам т.е. поеќе да влечат од мене посочи, поздрав.

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Не е работата да се спушта/аплоадира нешто за што не си заинтересиран. ТоррентЛич е доста познат тракер, доста посакуван и доста користен од страна на торрент корисниците. Тој е генерален тракер на кој можат да се најдат секакви работи. Не е само музички, не е само за игри, не е само за филмови, туку генерален. Јас не ти замерувам тебе што не ти се допаднал тракерот. Работата е што во оваа работа постои invite tree, односно секој корисник е одговорен за оние членови на кои тој им дал покани. Ако само една од тие покани се користи несовесно тогаш invite tree-то се расипува, и има можност тој корисник кој им дал покани на другите повеќе воопшто да не земе покани. Тоа другото, зависи се од тебе. Јас не можам некого да натерам со сила да прави нешто што не сака, скраја да е.
Edit: Торрент тракерите ги банираат оние корисници кои се неактивни т.е. ниту спуштаат ниту аплоадираат исто како и оние корисници кои имаат мизерно ратио.

Да, баш таков сајт е What.CD, таму има безброј рипови од цд-а односно плочи кои се со врвен мастеринг. Пред пола година го аплоадираа својот милионити (еден милион) албум. Кога се зборува за музика во торрент светот се мисли баш на What.CD.
Поздрав

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.483
Фала ти на објаснувањето, ќе се уклучам сега на Torrentleech да видам дали има нешто од музиката која што ја барам, па и да качам нешто ако не друго, фала и извини уште еднаш/

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Од моја страна се е чисто, нема потреба да се извинуваш. Тоа е твое право дали ќе го користиш или не. Истото важи и за edin4o. Иначе ако си доста по музиката а гледам дека си, ти го препорачувам What.CD. Доста ќе се изненадиш на `материјалот` кој го има таму. За покана многу тешко се зема, ама вреди.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.483
Да видов дека бара покана за What.CD, дали со плаќање може да се земе и колку чини? :(

Иначе сега се уклучив за торент лич, абе и филтрите им се заебани- непрегледни, само по 1 страна ми наоѓа од све што барам, и што и да барам мп3-те, се први...без ралика дали филм или музика, пфф :(

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Покана за What.CD може да добиеш само од некој член кој веќе е таму и кој е Power User. Со плаќање/донација не даваат покани. Јас барав скоро една година покана за таму, меѓутоа на крај ми се исплати. Имам колекција на музика од скоро 1 ТБ. Повеќето ми е од What.CD.
Не знам зошто ти прави проблем барањето на ТЛ, баш едноставно е. Кај мене функционира без никаков проблем.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.483
Аха така значи, ок тогаш ништо....иначе да што и да барам само 1 страна ми наоѓа, да не е затоа што сум нов корисник?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
леле стварно што ли ќе правиме без ру тракер :S
освен за флак музика од повеќе издавачи куќи и некои underground ствари, се друго може да се најде на замунда/пајрат беј и сл.

Да видов дека бара покана за What.CD, дали со плаќање може да се земе и колку чини? :(
псајсајд4е не се замарај, нема да најдеш ништо боље од твојот омилен ру тракер, ти гарантирам.
не приватен, не скришен, од fbi нека е торент сајтот, тебе ру тракер најбоље ќе ти биде.

Аха така значи, ок тогаш ништо....иначе да што и да барам само 1 страна ми наоѓа, да не е затоа што сум нов корисник?
не псајсад4е, едноставно толку има на сајтот.
ти си научен на high-end ru tracker и другиве те разочаруваат.

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
SceneAccess по повод Божиќ на своите членови им даде по една покана.
И јас добив една. Кој сака да добие нека постира три скриншота од своите најдобри тракери.

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
SceneAccess по повод Божиќ на своите членови им даде по една покана.
И јас добив една. Кој сака да добие нека постира три скриншота од своите најдобри тракери.
Еве од мене првин два спидтеста, едниот од сервер во Германија и вториот од домашната конекција

crnaberza

torrentleech

zamunda

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Еве од мене првин два спидтеста, едниот од сервер во Германија и вториот од домашната конекција

crnaberza

torrentleech

zamunda
Другар гледам дека си добар торент корисник. Да ти кажам нешто.... Тука, на кајгана поделив две покани на членови кои ги баталиле своите акаунти и сега имам ризик или да не ми даваат повеќе покани или и мене да ме банираат. Сценеаццес е уште повеќе построг за такви случаи. Се надевам нема да ме разочараш за и понатаму да делам покани од други тракери.
Прати ми го маилот (gmail) по ПП.

Kajgana Shop

На врв Bottom