Топ 10 дестинации кои би ги посетиле кога би имале пари

PrincezZ

Death It's Only The Begin
Член од
25 март 2010
Мислења
123
Поени од реакции
9
Bora Bora

Punta Mita

Dominikanska Republika

Dubai

Egipet

Meka I Medina

Safari

Maldivi

Seysheli

Las Vegas

New York

Член од
15 октомври 2009
Мислења
822
Поени од реакции
291
Малдиви, Дубаи, Абу Даби, Рио Де Жанеиро, Хаваи, Бахами, Куба, Александрија, Мароко ....

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Лондон! Прв, еден и единствен! Мојот Лондон! :jejejeje:
А ако остане нешто плус, може и Хаваи и Бостон. :prc:Тие ми се онака first pick.

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.154
Поени од реакции
4.038
Мене лично Дубаи и компанија (околните слични земји) ама ич не ме привлекуваат... Толку се вештачки напраени и напумпани... Се си има граници... Тоа со плажата во вид на палма мене ми е смешно...

Член од
13 септември 2009
Мислења
287
Поени од реакции
110
Париз, LA, Ерусалим, Лондон, Москва, Трансилванија и Рим а у Рим -
ВАТИКАН ВАТИКАН ВАТИКААААААННННН!:vozbud:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Сталаќ, Горњи и Доњи Вакуф, Лерин, Ресен, Градешница, Вудсток.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.461
Поени од реакции
5.162
Кога би имал пари прво би одел на МВС, мора да е величествено...
Други дестинации:

2. Гиза, Египет
3. Големиот кањон, САД
3. Некаде на Антарктикот
4. Мачу Пикчу, Перу
5. Санкт Петесбург, Русија
6. Дубаи, ОАЕ баш ме интересираат вештачките острови...
7. Лас Вегас, САД
8. Кејп Каневерал или Бајконур, сеедно, само да видам како полетуваат...
9. Токио, Јапонија, ама на кратко.
10. Мртво море, Израел

И баш би сакал да појдам на Море на тишината, некогаш во не толку далечна иднина...

korka

Голтар
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.028
Поени од реакции
435
sekade kade sto sakate site vie da odite:smir:

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Охрид омилена дестинација за одмор на скопјани

Истражувањето на ГФК покажува дека Македонците најчесто преку граница летуваат во Грција, в лето, а немаат омилена зимска дестинација
Две третини од работоспособното население во изминатата година барем еднаш биле на одмор, покажува истражувањето на ГФК. Повеќе се одмарале помладите отколку постарите, а времетраењето на одморот е минимум пет дена. Според истражувањето, половината од граѓаните или 51 отсто биле еднаш на годишен одмор, а 14 отсто од нив биле двапати и повеќе. Најголем дел од годишните одмори биле искористени внатре во земјата.

- Околу 59 отсто од граѓаните што биле на одмор во 2009 година биле во туристичко место во Македонија. Најпосетена дестинација во земјава за годишен одмор бил Охрид. Од другите земји, најпосетена била Грција, со 16 отсто, следна од другите држави во регионот е Црна Гора, а по нив следуваат Албанија и Турција - со 6 отсто - се вели во истражувањето на ГФК.

Според анкетата, најмногу одмор користеле помладите на возраст од 18 до 24 години и тоа околу 75 отсто од испитаниците. Тие на одмор биле барем еднаш. Процентот на луѓе што отишле на одмор се намалува за одредени возрасни групи. На пример, само 41отсто од граѓаните постари од 50 години биле на одмор лани. Ако се разгледува по градови, одмор им бил најпотребен на скопјаните.

- Најмногу патувања има меѓу граѓаните на Скопје. Имено 76 отсто од скопјани биле барем еднаш на одмор изминатата година, наспроти 58 отсто од граѓаните што живеат надвор од Скопје - е посочено во анкетата на ГФК.

Според планираните одмори за годинава, на патување треба да заминат 73 проценти од граѓаните. Најголем дел од нив, околу 81 отсто, како и лани, планираат да одат еднаш на годишен одмор оваа година. Една третина од граѓаните планираат да го поминат одморот во туристичко место во Македонија. Земјите од блиското опкружување се најчесто спомнуваните дестинации за годишен одмор. Најпосетувана повторно ќе биде Грција, а има планови и за одмори во Италија, Шпанија, Албанија, Хрватска и други. Како и лани, годинава најмногу на одмор планираат да заминат најмладите и тоа на возраст од 18 до 24 години. Повторно како и лани најмногу ќе патуваат граѓаните од Скопје споредено со граѓаните од

останатите градови. Истражувањето на ГФК покажува дека омилена дестинација за одмор за најголем број граѓани за летен и зимски одмор е Македонија. Охрид е најчесто спомнуваната летна дестинација, а Маврово и Попова Шапка се најчесто спомнуваните зимски одредишта.

Од дестинациите надвор од земјава, најчесто спомнувани дестинации за летен одмор се Грција, Турција, Шпанија, Црна Гора, Хрватска и егзотичните дестинации како Кариби, Бахами, Куба, Малдиви. Што се однесува до зимските дестинации, значително поголем процент на граѓани, околу 31 отсто, немаат омилена зимска дестинација зашто не сакаат или не одат на зимски одмори, а од другите земји најчесто се спомнувани Србија и Бугарија
http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=0D6B9A8A6C472C4B8FC31E05E285AA30http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=0D6B9A8A6C472C4B8FC31E05E285AA30

Член од
15 септември 2008
Мислења
1.957
Поени од реакции
337
Па вака:
-Дубаи
-Египет
-Хаваи
-Филипини
-Хонг Конг
-Токио
-Сиднеј
-Њу Јорк
-Лос Анџелес
-Рио:)

G

GoddessOfRock

Гостин
Ја би во вселената. Но доколку се избира од Земјата каде тогаш тоа би изгледало вака:

1. Финска( Турку, Темпере, Хелсинки)
2. Русија( мој сон е да патувам до Владивосток , Со Транс Сибир)
3. Холандија( буквално целата да ја исшетам)
4. Германија( Минхен, Берлин , Келн)
5. Италија( Милано, се разбира, да бидам на утакмица на Милан)
6. Франција( Лувр да го посетам)
7. Англија
8. Мексико( немам поим зошто баш Мексико)
9. Монако
10. Шпанија

ANTOLoN

Руски туристи
Член од
19 февруари 2010
Мислења
35
Поени од реакции
5
1. Санкт-Петербург (Русија)
2. Лондон (Англија)
3. Париз (Франција)
4. Калгари (Канада)
5. Бајкалското (Русија)
6. Берлин (Германија)
7. Сиднеј (Австралија)
8. Њујорк (САД)
9. Венеција
10. Хелсинки (Финска)

Член од
16 февруари 2007
Мислења
42
Поени од реакции
1
1. Afrika - Somalija - poradi ova --> Da se iznapukam za bez pari !! xD
2. Cuba --> za da vidam drzava kaj sho kolite ne smeet da se pomladi od 30 god =]]] i da osetam originalna pura..
3. Amsterdam --> jasno e sho baram tamu =]
4. Kina --> po selana.. da vidam sho praet nindzine xD
5. Maldivi --> da se iskinam od ebenje na plazine
6. Dubai --> radi fontanava --> 7. India ---> pak po selana za da povozam SLON!!
8. Ohrid --> ama Sv. Zaum onamu.. ili negde po divine plazi.. Ogance.. rib4e.. gitar4e... shator4e.. LEPOTA
9. Mesecina!
10. London ---> da se povozam so taksistine zs nogu mi se Fancy!

Kajgana Shop

На врв Bottom