Топлификација и нејзиниот штетен и патетичен бизнис план [општа дискусија]

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
И јас го користев зборот демант, наместо деманти, затоа се извинив.
Можеби ќе ти биде смешно но ова до денес не сум го знаел. Мислев дека и други луѓе употрбуваат демант наместо деманти.
Во секој случај, денес во 18 часот ќе бидам на Протестот и ќе викам: лопови, лопови лопови .... и ако и тоа не е наш збор, но е погоден за викање.
Не е наш, али ни е добро познат :D

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
И официјално од топлификација започнаа со ракетарство еве денес ова ми стигна :mad:

Attachments

• 458,5 KB Прегледи: 52
Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
И официјално од топлификација започна со ракетарство еве денес ова ми стигна :mad:
Jaс сеуште не сум добил вакво писмо, но го очекувам...
Планирам да им одговорам во стилот со вас криминалци, арамии, лопови и крадци не сакам да имам никаков однос, а камо ли да потпишувам договор.
Дали го доби како препорачано писмо или како обично писмо?
Дали потпиша при приемот на писмото?
Инаку планирам да ги испсујам со исти зборови како Шешељ во Хаг
http://www.youtube.com/watch?v=b2eO2q-Qhag
Важно е да не се плашиш, нивните денови се избројани

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Планирам да им одговорам во стилот со вас криминалци, арамии, лопови и крадци не сакам да имам никаков однос, а камо ли да потпишувам договор.
На врата беше оставено кога ја отворив ми падна :pos:

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Ништо...
Ти не ни мораш да одговараш, но јас обавезно ќе им одговорам за да ги испујам

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
:eek: kakva podmolnost
--- надополнето: 25 август 2012 во 07:41 ---
staro od pred 4 godini- Na teritoriji glavnog grada Makedonije projekat gasne centrale nezavisno od najavljenog tendera već sprema "Skopska toplifikacija" zajedno sa ruskim preduzećem "Sintez".

http://www.naslovi.net/2008-01-24/b92/mak-tender-za-elektranu-u-februaru/553502

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
staro od pred 4 godini- Na teritoriji glavnog grada Makedonije projekat gasne centrale nezavisno od najavljenog tendera već sprema "Skopska toplifikacija" zajedno sa ruskim preduzećem "Sintez".
Oва е за нова тема....
Како и се што прави Топлификација и овде има тајни...
Но едно е сигурно и безброј пати докажано - Топлификација никогаш не направила ништо за општо добро
Се обидувам да најдам технички податоци за ТЕ - ТО,
Техничките податоци, што ги имам прибрано до сега, зборуваат дека ТЕ - ТО е големо промашување.

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
Инаку планирам да ги испсујам со исти зборови како Шешељ во Хаг
http://www.youtube.com/watch?v=b2eO2q-Qhag
Важно е да не се плашиш, нивните денови се избројани
Vi svi pripadnici toplifikacije mozete samo da prihvatite da mi popusite kurac...

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Oва е за нова тема....
Како и се што прави Топлификација и овде има тајни...
Но едно е сигурно и безброј пати докажано - Топлификација никогаш не направила ништо за општо добро
Се обидувам да најдам технички податоци за ТЕ - ТО,
Техничките податоци, што ги имам прибрано до сега, зборуваат дека ТЕ - ТО е големо промашување.
Plus nikoj ne kazuva deka zimava koga imase nedostig na elektricna energija na cel balkan TETO rabotese bez prestan 3 ili 4 dena i nokji, a bidejki e kombinirana centrala greenje imaa zitelite 24 casa i toa kaj drugar doma pukase od zesko i seto toa kalorimetrite si go racunaa. Plus isto taka se izveze struja po visoka cena , vo isto vreme kaj nas imase restrikcii, a zgora na se sega ni ja pokacija cenata na strujata so izgovor deka deckite uvezuvale i zatoa se kacila sea cenata...

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Правилата за снабдување со топлинска енергија кои Регулаторна ги усвои на 30 јули оваа година во член 54 став 3 гласи:
„ Исклучување и приклучување на затоплуваниот простор на потрошувачот може да се изврши, само вон грејната сезона, односно во периодот од 30 мај до 30 август во годината. “

Што значи тие кои решиле да се исклучуваат од Топлификација - нека побрзаат имаат уште 2 дена.
А тоа што Топлификација се надева дека ќе наплатува 50% од исклучените се нивна надеж....

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Нешто се случува во Топлификација ?
На главната интернет страна - прва вест е „ Акција за формирање мнозински пакет акции во Топлификација АД “
Можете да погледате овде:
http://toplif.com.mk/akcija.htm
на истата страна се објавени и следниве документи:
Во договорот за формирање мнозински пакет членовите од 3 до 5 гласат
Член 3
Акционерите кои го формираат мнозинскиот пакет акции сметаат дека е неопходно раководењето
на Топлификација АД да биде независно од раководењето на ТЕ ТО АД.
Член 4
Со оглед на фактот дека акционерите кои го формираат мнозинскиот пакет акции во периодот
додека е во сила овој договор не можат да тргуваат со акциите кои се во овој пакет, договорните
страни се согласни во време на важење на договорот како гаранција за вложените акции
акционерите да добијат гаранција 23 акции кои Топлификација АД ги поседува во ТЕ ТО АД, во
однос 1 акција од ТЕ ТО АД за 10.000 акции од Топлификација АД.
Член 5
Гаранцијата се активира само во случај да за време на траење на договорот Топлификација АД
влезе во стечајна постапка или во ликвидација.

Мене ме изненади можноста да АД влезе во постапка на ликвидација...
Би ги замолил по опитните да го погледаат овој договор и го кажат своето мислење.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Според член 66 од Правилата за снабдување со топлинска енергија, Топлификација веќе требаше да прати договори на исклучените - но таа, до сега, тоа не го направи.
Се ми се чини, дека се подготвуваат да одат во стечај.
Со тоа да, некои акционери, станат сопственици на акции од ТЕ ТО, а другите да останат на „ суво “.
Ситуацијата станува интересна...

^X^

Член од
22 декември 2007
Мислења
1.457
Поени од реакции
376
Требаше Словенците да ја преземат, веќе имаа 16,44% од акциите на Топлификација, но.... Се случува нешто сосема друго. Фирма од Кипар го откупила уделот на Словенците. А штом е Кипар се знае. Тоа е некоја оф-шор фирма за која стои некој наши "бизмнисмен-и", од власта. И се знае што потоа, голема странска инвестиција Глујо се слика итн. Па неможе таков правилник да усвојат, а профитот да не иде кај нив.
Е сега овие од Топлификација не ги даваат акциите да не ги преземат, се групираат. Работава е мафија против нинџа.
Ова се нагаѓања врз основа на она што излегува во јавноста, што точно ке се случи ќе видиме, а може и нема. Кој се крие зад таа компанија која одма платила 3,7 милиони никогаш нема да дознаеме.
Овде имаш нешто. Словенечки Петрол да ги купеа, тие се во тој бизнис и се сериозна компанија, овие од Кипар којзнае кој се.
http://www.time.mk/read/cdc89a43c3/cd125ebbca/index.html

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Во Утрински излезе напис дека скопските училишта должат огромни пари на Топлификација.
Единствен спас им е да се исклучат, ама како и кому да се објасни?
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=BB72E1213C368940A40CBE15D0EC070B

Kajgana Shop

На врв Bottom